Tarptautinė grupė „Il Divo“ surengs koncertą Vilniuje

Didžiausias Baltijos šalių renginių organizatorius „Live Nation Lietuva“ džiaugiasi galėdamas pranešti apie „Il Divo“ koncertą, kuris bus surengtas šių metų spalio 27-ąją dieną, penktadienį, „Avia Solutions Group“ arenoje Vilniuje. Tai bus vienintelis tarptautinės topų viršūnėse esančios supergrupės „Il Divo“ koncertas Lietuvoje.

Grupė „Il Divo“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Il Divo“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 16, 2023, 9:15 AM

Pasaulinėse gastrolėse „A New Day Tour“, kurių dalimi taps ir grupės koncertas Vilniuje, „Il Divo“ pristatys naujausią savo albumą „For Once In My Life“ ir atliks visus didžiausius savo hitus.

Tarptautinė topų viršūnėse esanti supergrupė „Il Divo“ debiutavo 2004 m. ir akimirksniu sulaukė sėkmės. Debiutinis albumas „Il Divo“, kurio dainos skambėjo keturiomis kalbomis, pateko į perkamiausių albumų penketukus net 19-oje šalių, o aštuoniose iš jų užėmė pirmąją vietą.

Grupė tapo unikalaus populiariosios operos žanro lydere, pelniusia neprilygstamą pasisekimą visame pasaulyje. Netrukus „Il Divo“ buvo pakviesta koncertuoti tokioms asmenybėms kaip JAV prezidentams George'ui Bushui, Billui Clintonui, Barackui Obamao ir net pačiai Anglijos karalienei.

Per savo karjerą „Il Divo“ pardavė daugiau kaip 30 milijonų įrašų. Grupės albumai 33 šalyse pelnė 160 auksinių ir platininių apdovanojimų. „Il Divo“ surengė šešias grandiozines gastroles, kurių metų koncertavo visose svarbiausiose pasaulio vietose, įskaitant Brodvėjaus sceną.

„Il Divo“ išleido dešimt studijinių albumų, du koncertinius albumus, vieną geriausių hitų rinktinę, taip pat daugybę specialių leidinių ir duetų su kitais atlikėjais, tokiais kaip Celine Dion, Toni Braxton, Kristin Chenoweth ar Michaelas Ballas ir daugeliu kitų. Naujausias grupės albumas „For Once In My Life: A Celebration Of Motown“ yra solidus ir džiaugsmingas grupės dainų albumas – kelionė į nesenstančią klasiką iš legendinių įrašų kompanijos „Motown Records“ saugyklų.

Pasauline sensacija tapsančią grupę Il Divo 2003 m. atrado ir globojo TV laidų vedėjas, verslininkas ir įrašų prodiuseris, populiarių talentų šou „The X Factor“ ir „Got Talent“ frančizių kūrėjas Simonas Cowellas. Grupėje „Il Divo“ dainavo šveicarų tenoras Ursas Buhleris, prancūzų tenoras Sebastienas Izambardas, amerikiečių tenoras Davidas Milleris ir ispanų baritonas Carlosas Marinas.

2021 m. pabaigoje tęsiant pasaulines gastroles grupė netikėtai tragiškai neteko Carloso Marino. Pirmą kartą per savo 18 metų grupės nariai susidūrė su dilema, ar tęsti savo veiklą, ar ją nutraukti. Galiausiai, Davidas, Ursas ir Sebastienas apsisprendė tęsti, taip pagerbdami savo prarasto brolio Carloso atminimą.

Gastrolės, anksčiau vadintos „For Once In My Life Tour“, buvo pervadintos į „Greatest Hits Tour“ ir kiekvienas turo vakaras buvo skirtas atiduoti duoklę neįtikėtinai karjerai, kurią „Il Divo“ dalijosi su Carlosu Marinu. Prieš „Il Divo“ trejeto koncertuose prisijungė specialus kviestinis vokalistas, meksikiečių kilmės amerikiečių baritonas Stevenas LaBrie, kuris lydės grupę ir naujausiose „A New Day Tour“ gastrolėse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.