Kultinė Ukrainos grupė „DakhaBrakha“ grįžta į Lietuvą: surengs koncertą Vilniuje

Viena garsiausių Ukrainos grupių -„DakhaBrakha“, kuri save vadina įspūdingu „etno-chaosu“ leidžiasi į Europos koncertinį turą ir grįžta į Vilnių, dar vienam trankiam pasirodymui, kuris jau gegužės 24 d. įvyks Menų fabrike „Loftas“.

DakhaBrakha.<br>Grupės nuotr. 
DakhaBrakha.<br>Grupės nuotr. 
DakhaBrakha.<br>Grupės nuotr. 
DakhaBrakha.<br>Grupės nuotr. 
DakhaBrakha.<br>Grupės nuotr. 
DakhaBrakha.<br>Grupės nuotr. 
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

May 18, 2023, 9:33 AM

Grupė „DakhaBrakha“ yra surengusi daugiau nei penkis šimtus koncertų, daugybėje tarptautinių festivalių vykusių tiek gimtinėje, tiek Europoje, Australijoje, JAV, Kanadoje, Brazilijoje ir kitose šalyse. Šis unikalus kvartetas pasirodymus rengė ir tokiuose festivaliuose kaip „Glastonbury“, „Sziget“, „Roskilde“ ir daugybėje kitų, o jų muzika galima sutikti net ir kino filmuose!

Šios unikalios grupės muzika tai ir kvapą gniaužiantis Rytų Europos folkloras, miestietiškas avangardas ir Ukrainos liaudies kūrybos sintezė. Šis kvartetas leisdamasis į turą po Europą, aplankys dešimtis šalių ir susitiks su savo gerbėjais ir Vilniuje.

Žmonės bent kartą lankęsi jų koncerte sutiks, kad jie yra kultinis muzikos reiškinys, kurie savo gerbėjus traukia agresyviais garsais, aprėpiančiais ritualinių genčių ritmus ir pribloškiančiais, kakofoniškais vokalais.

Grupės „DakhaBrakha“ muzika įtaigi ir mistiška, joje persipina dvasingi ukrainiečių liaudies dainų motyvai, džiazo, tranzo, punk, hip hop muzikos stiliai, avangardo nuotrupos, Balkanų muzikos motyvai papildyti tradicinių instrumentų garsais iš viso pasaulio!

„DakhaBrakha“ koncertai visada įkvepiantys bei ilgam įsirėžiantys į atmintį, juos drąsiai galima vadinti vienais labiausiai atpažįstamų Ukrainos muzikinės scenos ambasadorių visame pasaulyje.

Grupė dar 2018 metais rengdami savo pirmąjį pasirodymą Vilniuje, užtikrintai pelnė ir Lietuvos klausytojų simpatijas ne tik dėl savo muzikos unikalumo, transliuojamos žinutės autentiškumo ir galios, bet ir dėl to, kad tradicinė instrumentuotė kartu su judančiu atlikėjų vokalu sukuria ypatingą spektaklį ir yra vizualiai įspūdingas šou. Būtent šio muzikinio ir vizualaus, klausytoją įtraukiančio šou tikimasi ir gegužės 24 dieną, grupės koncerte „Lofte“!

Gegužės 24 d., Menų fabriko „Loftas“ scenoje išgirsime būgnus, perkusiją, armoniką, džembę, akordeoną, klavišinius, birbynę, bugają, violančelę, darbuką, tablą, didžeridu, tromboną ir dar daugybę unikalių instrumentų, kuriuos apjungs įspūdingi vokalai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.