„Eurovizijos“ gerbėjams – džiugi žinia: Loreen koncertuos Lietuvoje

„Eurovizijos“ čempionė Loreen koncertuos Lietuvoje. Pirmoji moteris atlikėja, dukart laimėjusi „Euroviziją“, paskelbė koncertinių gastrolių Europoje datas. Švedijos daininkė Loreen gruodžio 1-ąją dieną surengs koncertą didžiausioje šalyje „Žalgirio“ arenoje Kaune. Tai bus vienintelis atlikėjos pasirodymas Lietuvoje.

 Loreen.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
 Loreen.<br> Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

May 22, 2023, 2:48 PM

Trečiadienį (gegužės 24 d.) nuo 11 val. pirmieji bilietus galės įsigyti Loreen gerbėjų klubo nariai.

Ketvirtadienį (gegužės 25 d.) nuo 11 val. pirmieji bilietus galės įsigyti „Live Nation Lietuva“ koncertų klubo nariai.

Dainininkė Loreen įsirašė į istoriją kaip pirmoji moteris, dukart laimėjusi „Eurovizijos“ dainų konkursą. Pirmąkart svarbiausiame pasaulyje dainų konkurse atlikėja triumfavo 2012-aisiais, kada daugiausiai publikos ir žiūrovų taškų pelnė jos atlikta daina „Euphoria“.

Iškart po istorinės pergalės Liverpulyje surengtoje spaudos konferencijoje Loreen prasitarė apie planuojamas koncertines gastroles po Europą. Švedijos žvaigždė ne tik sužavėjo Europą, antrą kartą triumfavusi „Eurovizijoje“, bet ir nudžiugino gerbėjus su žinia apie koncertinį turą po Senąjį žemyną. Numatoma, kad Loreen surengs 67 koncertus, iš kurių vienas įvyks Lietuvoje.

„Lapkritį vyks mano gastrolės Europoje“, – paslaptyje laikytą naujieną atskleidė Loreen, juokais pridūrusi, kad „vadybininkai ją už tai užmuš“.

Tikrasis Loreen vardas yra Lorine Zineb Nora Talhaoui. Ji gimė Stokholme marokiečių kilmės tėvų šeimoje. Būdama 20 metų, ji išgarsėjo Švedijoje po to, kai 2004 m. dalyvavo talentų konkurse „Idol“. Netrukus po to, Loreen išleido savo pirmąjį singlą „The Snake“, kurį įrašė su žinamu švedų muzikos duetu „Rob’N’Raz“. Vėliau Loreen dirbo televizijoje, vedė TV laidas ir prodiusavo įvarius realybės šou.

Praėjo šešeri metai, kol Loreen vėl grįžo į muzikos sceną. 2011 m. ji dalyvavo „Melodifestivalen“ konkurse su daina „My Heart Is Refusing Me“, kuri tapo hitu ir Švedijos singlų tope užėmė devintąją vietą.

Po metų Loreen grįžo į „Melodifestivalen“ konkursą ir, atlikusi dainą „Euphoria“, jį laimėjo. Dainininkė triumfavo ir Azerbaidžano sostinėje Baku surengtame „Eurovizijos“ dainų konkurse, kuriame pelnė daugiausiai publikos ir komisijos balsų. 2012 m. Loreen išleido debiutinį studijinį albumą „Heal“, kuris sulaukė kritikų įvertinimo ir komercinės sėkmės – įrašas užėmė pirmąją vietą Švedijos topuose ir buvo parduotas platininiu tiražu.

Antrasis švedų atlikėjos Loreen studijinis albumas „Ride“ buvo išleistas 2017 m. pabaigoje. Jį pristatė dvi singlais išleistos dainos „71 Charger“ ir „Hate The Way I Love You“.

2020 m. Loreen nusifilmavo režisieriaus Davido Dobkino filme „Eurovision Song Contest: The Story Of Fire Saga“ ir pasirašė sutartį su įrašų kompanija „Universal Music“, kuri išleido pirmąjį dainininkės singlą švedų kalba – dainą „Sötvattentårar“.

2022 m. Loreen paskelbė apie partnerystę su „Lexus Sweden“ ir pristatė singlą „Neon Lights“, kuris tapo „Lexus NX“ reklaminės kampanijos dalimi.

2022 m. pabaigoje buvo paskelbta, kad Loreen ketvirtąjį kartą dalyvaus „Melodifestivalen“, kurį laimėjo dainininkės atlikta daina „Tattoo“. Surinkusi 177 taškus, Loreen tapo Švedijos atstove šiemet Liverpulyje vykusiame „Eurovizijos“ dainų konkurse. Daina „Tattoo“ laimėjo konkursą, surinkusi 583 taškus, ir pelnė Švedijai septintąją pergalę. Loreen tapo pirmąja atlikėja moterimi, laimėjusia konkursą du kartus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.