Ukrainiečių atlikėja Luna išleido pirmą albumą gimtąja kalba: dainos nuskambės ir Lietuvoje

Ukrainos muzikos revoliucijos veidu praminta Luna išleido mini albumą, kuriame pirmą kartą dainos parašytos gimtąja ukrainiečių kalba. Šie kūriniai gyvai nuskambės ir Vilniuje – atlikėja birželio 11 d. pasirodymui sugrįžta į Lietuvą.

Luna. <br>Lunos asm. archyvo nuotr. 
Luna. <br>Lunos asm. archyvo nuotr. 
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 1, 2023, 3:01 PM

Mini albume „Illusion“ yra septyni kūriniai, kuriuose „muzika ir tekstas susilieja į vieną ir sukuria muzikinę iliuziją“, rašo „DTF Magazine“. Šie nauji kūriniai tapo savotiška atlikėjos refleksija apie dabartinį jos gyvenimo laikotarpį ir perėjimą į naują etapą.

Komentuodama albumą, Luna pasakojo, kad mintis apie ukrainiečių kalba parašytą mini albumą gimė po to, kai 2022 m. pavasarį, prasidėjus karui, buvo išleistas singlas „Ptashka“.

„Šis mini albumas – tai ypatinga iliuzija, kurioje iškyla sudėtingi raštai (ant kilimo ar šaltyje sustingusio stiklo) ir pamažu išsivysto sudėtingi fantastiniai paveikslai. Šie kūriniai skirtas tiems, kurie myli ir vertina save ir kitus“, – rašoma leidinio aprašyme.

Kai kurios jau parašytos dainos į „Illusion“ nepateko – dainininkė jas pristatys vėliau. „Užduotis buvo ne pridėti kuo daugiau kūrinių, o padaryti leidinį subalansuotą“, – sakė Luna.

Šią vasarą atlikėja sugrįžta į Lietuvą ir birželio 11 d. pasirodys menų fabrike „Loftas“ Vilniuje.

Lunos karjera prasidėjo 2016 m., o debiutinis albumas „Mag-ni-ty“ pateko į Ukrainos „iTunes“ dvidešimtuką.

Ji gali būti vadinama labiausiai nuostabą keliančiu veidu, kada nors vadovavusiu muzikinei revoliucijai. Tačiau jos muzika simbolizuoja pokyčius popmuzikos srovėse, o požiūris – jaunosios Ukrainos kartos žvilgsnį į kultūrą.

Savo balsu, muzikiniais vaizdo klipais ir asmeniniu stiliumi ji greit pavergė Ukrainos jaunimo vaizduotę ir, skirtingai nei kiti blizgūs šalies popatlikėjai, Luna kuria hipnotizuojančias, lengvais elektro ritmais dvelkiančias dainas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.