„Happyendless“ susitinka su „Foje“: „Įdėjome į jų dainą voodoo burto“

Reivo šamanų „Happyendless“ rankose kultinės grupės „Foje“ daina „Distancija“ atgimė iš naujo: prieš 38 metus įrašytas kūrinys, užbūręs juos vaikystėje, šiandien įgauna dar daugiau transcendentinės paslapties.

Happyendless.<br>Gyčio Vidžiūno nuotr.
Happyendless.<br>Gyčio Vidžiūno nuotr.
Happyendless vs Foje.<br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Happyendless vs Foje.<br>Pranešimo siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Jun 6, 2023, 12:57 PM

„Man „Distancija“ – vienas iš labiausiai užburianių „Foje“ gabalų. Jame išlikę Sporto rūmai, jaučiasi ir maišto, ir kraujo su pienu skonis“, – sako „Happyendless“ narys Andrius Kauklys.

Jo kolega Marius Narbutis taip pat žavisi „Distancija“ dėl jos savitumo.

„Šitas gabalas išsiskyrė iš „Foje“ kūrybos. Jis buvo kitoks. Skambesys – keistas ir dėl to labai įtraukiantis, tekstas – puikus ir Andrius Mamontovas „Distancijoje“ dainuoja tokia maniera, kokia paskui jau nebedainuodavo“, – pasakoja Marius.

„Visą laiką ta daina kirbėjo galvoje ir būtent su originaliu, specifiniu vokalu. Norėjosi prisiliesti prie šitos paslapties, bet nesugriauti jos. Ankstesnės technologijos dar neleido „ištraukti“ senojo Andriaus balso. Tačiau atsirado nauji technologiniai sprendimai ir mums pavyko tai „nuimti“: dabartinėje „Distancijoje“ dainuoja senasis Mamontovas, skamba nauja aranžuotė, kurią irgi dariau susikarpęs seną, originalų garsą.“  – teigia Marius.

„Man džiugu, kad senos dainos vis atgimsta iš naujo ir yra klausomos. Nebepamenu, kaip parašiau šią dainą – atsimenu tik, kad tai buvo 1985–1986 metų sandūroje“ – sako A.Mamontovas.

„Man buvo smalsu išgirsti, kaip „Happyendless“ traktuos dainos ritmą. Noriu tikėti, kad žmonės „Distanciją“ atras arba atras iš naujo.“ – pasakoja Marius.

„Naujoje dainos versijoje – dar daugiau sodrių spalvų. „Joje atsirado voodoo burtų ir transcendentinės meditacijos skonio“, – pasakoja „Happyendless“.

„Happyendless“ ir „Foje“ muzikiniam susitikimui sukurtas ir vaizdo klipas, sugrąžinantis į tuos laikus, kai sostinės renginių Meka buvo Kultūros ir sporto rūmai, o Kalnų parke „Foje“ nufilmavo koncertą muzikiniam filmui „Kažkas atsitiko“. Klipo režisierius Edgaras Kordiukovas leidžia patirti audiovizualinę kelionę per skirtingus dešimtmečius, sukinėdamas laiko ir filmo juostą, sujungiančią „Happyendless“ dabartį su „Foje“ istorija.

Laiko mašina užvesta ir „Happyendless“ studijoje: joje gimsta naujasis albumas, kuris iki metų pabaigos pasirodys dvigubo vinilo formatu.

„Distancija“ yra pirmas singlas, bet bus ir kitų perdirbinių. Vieną pusę skirsime populiariajai muzikai, o kitą – akademinei: ten bus ir Bronius Kutavičius, ir Mikalojus Konstantinas Čiurlionis. Jau vyrai kurdami giliai kapstė, o mes pakapstysime dar giliau, savo stiliumi“, – atskleidžia „Happyendless“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.