Inga Jankauskaitė pristato dainą „Atleisk/Paleisk“: „Tik įrašiusi pradėjau juoktis – juk apie Jonines tai“

Viena ryškiausių šalies atlikėjų Inga Jankauskaitė, šiuo metu be intensyvaus koncertinio grafiko įnirtingai darbuojasi ir jau prie ketvirto solinio albumo, kuris klausytojus pasieks rudenį. Šiandien atlikėja klausytojams dovanoja naują kūrinį „Atleisk/Paleisk“. Pasak žinomos šalies kūrėjos, tik įrašius šią dainą atėjo supratimas, kad ji yra apie Jonines.

I.Jankauskaitė<br>L.Griciaus nuotr.
I.Jankauskaitė<br>L.Griciaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 16, 2023, 10:00 AM, atnaujinta Jun 16, 2023, 10:09 AM

Pasakodamas apie dainų kūrybą, I.Jankauskaitė atvirauja – ne visos dainos, kūrybiniame procese turi aiškią prasmę ir nutinka taip, kad tai paaiškėja tik įrašius. Būtent taip nutiko ir su šiandien pristatoma daina „Atleisk/Paleisk“.

„Ne visada pradėjus rašyt dainą būna iš karto aišku, apie ką ji bus. Pasikliauji nuojauta ir kantriai vynioji siūlą, kol tampa akivaizdu. Tik įrašius „Atleisk/Paleisk“ pradėjau juoktis – juk apie Jonines tai! Juk akivaizdu!“, – prisimena dainininkė.

Tai, kad daina apie šalyje populiarią tradicinę šventę – Jonines, kūrėja argumentų turi ne vieną.

„Visų pirma per jas visada lyja. Antra – reikia leist vainikus vandenin. Trečia – ieškoti ir šauktis meilės, tarsi suprask paparčio žiedo. Ir ketvirta – tą naktį visiškai neįmanoma užmigti.

Ir apie visa tai dainoje. Gana detaliai, beje. Taigi – tai Joninių daina! Kas aš, kad priešinčiausi“, – pasakoja Inga.

Dainininkė I.Jankauskaitė šią vasarą surengs net tris didžiuosius koncertus, iš kurių pirmasis įvyks pajūryje, Palangos koncertų salėje, jau birželio 23 dieną.

Liepos 28 dieną kūrėja pasirodys vienoje gražiausių šalies vietų, Raudondvario dvaro kieme, o rugpjūčio 11 dieną sugrįš į Palangos koncertų salę. 

„Koncertinis vasaros sezonas įsibėgėja ir aš kviečiu visus aplankyt mano koncertus. Artimiausias jų Palangos koncertų salėje kaip tik Joninių išvakarėse, birželio 23 dieną.

Dar daugiau muzikantų, net septynios premjeros ir kaip visada šventės ir palengvėjimo jausmas! Ar esi kada siautėjęs apie rimtus dalykus? Ateik. Bus gera!“, – kviesdama į būsimus koncertus teigia Inga.

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.