Atlikėja Joanna Rea pristato jausmingą kūrinį apie pasirinkimą tarp meilės sau ir kitam

Atlikėja Joanna Rea pristato jausmingą kūrinį „Liejasi spalvos“ apie pasirinkimą tarp meilės sau ir kitam. Pasak kūrėjos, jokie sveiki santykiai negali egzistuoti aukojant meilę sau, o meilė kitam galima tik tuomet, kai vertini ir myli save.

Joanna Rea.<br>Vėjūnės Ankėnaitės ir Viktorijos Piščikaitės nuotr.
Joanna Rea.<br>Vėjūnės Ankėnaitės ir Viktorijos Piščikaitės nuotr.
Joanna Rea.<br>Vėjūnės Ankėnaitės ir Viktorijos Piščikaitės nuotr.
Joanna Rea.<br>Vėjūnės Ankėnaitės ir Viktorijos Piščikaitės nuotr.
Joanna Rea.<br>Vėjūnės Ankėnaitės ir Viktorijos Piščikaitės nuotr.
Joanna Rea.<br>Vėjūnės Ankėnaitės ir Viktorijos Piščikaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 22, 2023, 11:46 AM

„Santykiuose kartais nutinka taip, kad lieka tik viena pusė, kuri bando juos puoselėti, vienintelė deda pastangas tam, kad jie išliktų. Ji vis kažko tikisi, bet niekas nesikeičia. Tokie santykiai neturi ateities. Tai yra kasdienis aukojimasis be grąžos atgal. Tokioje situacijoje, kad ir kaip sunku, tenka rinktis tarp meilės sau ir meilės kitam. Daina „Liejasi spalvos“ yra būtent apie tai“, – kūrinį pristato Joanna Rea.

Pasak dainos autorės, meilė sau ir meilė kitam yra dvi skirtingos meilės formos, kurios gali ir turi egzistuoti kartu, nei viena jų negali išstumti kitos. Todėl ji įsitikinusi, kad tokius nelygius santykius būtina nutraukti. „Kuomet supranti, kad santykiuose esi vienintelis, kuris stengiasi juos išlaikyti, ir vis tikiesi, kad kažkas pavyks, privalai priimti sprendimą ir kažką keisti.

Jei to nepavyksta padaryti – turi padėti tašką ir ieškoti geresnio gyvenimo sau. Net jei tai reikštų vienatvę, net jei tai keltų milijonus baimių. Niekas negali augti, stovėdamas ant tokio netvirto pagrindo“, – įsitikinusi Joanna Rea.

Atlikėja teigia, kad pati negalėtų gyventi, taikstydamasi su tokiais santykiais. Todėl jai sunku matyti, jog kažkas tai daro. „Pati esu susidūrusi su gyvenimo situacija, kuomet tapau vienintele, besistengiančia auginti santykius. Tačiau tai pastebėjusi, iškart viską paleidau“, – atvirauja dainos „Liejasi spalvos“ autorė.

Joanna Rea įsitikinusi, kad nuoširdžiai mylintis žmogus norės matyti savo partnerį „žydintį“, leis jam augti ir kurti save tokį, koks jis yra ir kokiu nori būti. „Jokie sveiki santykiai negali pareikalauti meilės sau atsižadėjimo. Manau, kad meilė kitam žmogui gali egzistuoti tik tuomet, kai vertini ir gerbi save. Tada, kai žinai, jog jei tau reikės pagalbos, tu jos sulauksi, o jei mylėsi, tokios pačios meilės sulauksi ir atgal“, – teigia Joanna Rea.

Dažnai santykiuose viena pusė nustoja arba nesutinka keistis vardan bendros partnerių gerovės. Pasak atlikėjos, taip nutinka dėl daugelio priežasčių. „Tai gali lemti žmogaus charakterio bruožas. Kartais asmuo nepripažįsta, kad kažką daro blogai ir turėtų keistis, bei taip intensyviai ginasi, kad net nepavyksta su juo apie tai pasikalbėti.

Tačiau dažniausia priežastis yra iškreiptas požiūris į dviejų žmonių santykius, gyvenimą kartu, pagalbą vienas kitam. Yra žmonių, kurie savo galvoje turi susiformavę tam tikrus poros vaidmenų stereotipus, kurie, mano manymu, apskritai neturėtų egzistuoti jokioje amžiaus grupėje, kultūroje ar religijoje – tai tiesiog nesutampa su pagarba kitam žmogui ir jo laisvėmis rinktis.

Labai liūdna, bet yra žmonių, kurie naudojasi savo partnerio gerumu, manipuliuoja jo baimėmis, apsimeta. Gauna labai daug, bet nieko negrąžina atgal. Taip pat tikiu, kad tai gali lemti ir meilės trūkumas. Nuoširdžiai mylintis žmogus taip nesielgtų. Priešingai, jis lygiai taip pat stengtųsi, nes santykiai jam taip pat labai rūpėtų“, – nelygių santykių priežastis vardija dainų autorė.

Naujasis kūrinys yra labai tapybiškas – dainuodama eilutes „liejasi spalvos“, atlikėja kalba apie dedamas pastangas išlaikyti santykius ir sukurti gražią jų ateitį, gražų dviejų žmonių portretą. „Tačiau kažkas vis drumsčia spalvas, kuriomis tapau, todėl vis plaunu paveikslą, tapau ant viršaus, bandau pataisyti jį, bet viskas gaunasi tik blogiau – vaizdas taip ir neišryškėja, lieka susiliejęs“, – pasakoja Joanna Rea.

Spalvos ir tapymas jomis kūrinyje minimi neatsitiktinai – atlikėja laisvalaikiu tapo. „Esu kūrybininkė, todėl mėgstu kurti įvairiomis formomis. Kartais panorėjusi ir turėdama laiko išsitraukiu dažus ir tapau savo malonumui, be jokių įsipareigojimų bei lūkesčių. Tiesiog tam, kad pažaisčiau su spalvomis. Man tai yra tam tikra terapija“, – pasakoja kūrėja.

Joannos Rea manymu, spalvos puikiai padeda nusakyti nuotaiką ir iškomunikuoti tam tikrą žinutę. Lygiai taip pat jos apsprendžia ir mūsų nuotaiką. „Kurdama muziką dažnai įsijungiu tam tikros spalvos apšvietimą, priskiriu kūriniui tam tikrą spalvą, kad geriau įsijausčiau į dainos nuotaiką. Tai labai padeda. Spalvos yra labai stiprus ir paveikus įrankis“, – įsitikinusi dainų autorė.

Dabartinius savo santykius Joanna Rea apibūdina geltona spalva, kuri jai asocijuojasi su pasitikėjimu, šviesa, augimu, geromis emocijomis, saugumu. Tuo metu kūrinyje apdainuojami santykiai siejami su mėlyna ir pilka spalvomis – jos panaudotos ir dainos viršelyje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.