„Glastonbury“ festivalis virto tikru fiasko: vėluojantys garsenybių pasirodymai ir kalnai šiukšlių

Anglijoje vykstantis šiuolaikinių scenos menų festivalis „Glastonbury“ dar vadinamas šių dienų Vudstoku. Skaičiuojama, jog „Glastonbury“ kiekvienais metais aplanko vidutiniškai apie 200 tūkstančių žmonių, tačiau šiemet daugelis festivalio lankytojų liko nepatenkinti renginio kokybe ir namo išvyko anksčiau, nesulaukę paskutinės dienos.

Glastonberio festivalis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Glastonberio festivalis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Eltonas Johnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Eltonas Johnas.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Glastonberio festivalis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Glastonberio festivalis.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 7:01 AM

Birželio paskutinį savaitgalį čia savo koncertus surengė Elton Johnas, „Arctic Monkeys“, „Guns N’Roses“, „Alt-J“, Lana Del Rey, „Måneskin“, „Fatboy Slim“, Jacob Colier ir daugybė kitų pirmo ryškumo muzikos pasaulio vardų.

Deja, ne visi Glastonberio festivalio lankytojai išvydo visus pasirodymus, nes išvyko namo dieną prieš festivalio pabaigą.

Didžiulis kiekis žmonių nusprendė nelaukti Eltono Johno finalinio uždarymo pasirodymo dėl įvairiausių nesusipratimų viso renginio metu.

Keli festivalyje buvę jaunuoliai teigė, kad šiais metais Glastonberio festivalis buvo tragiškas, nesusipratimai dėl atlikėjų vėlavimų, didžiuliai žmonių srautai bei betvarkė sugadino nuotaiką.

Nesuvaldyti žmonių srautai, nežmoniška tvankuma ir nuviliantys pasirodymai, įskaitant „Arctic Monkeys“, Lana Del Rey ir „Guns N’Roses“, prisidėjo prie masinio išvykimo.

Daugiau nei 200 000 žmonių kasmet susirenka į šį festivalį, o bilietų kainos prasideda nuo 400 eurų – savaitgalio lūkesčiai suprantamai dideli.

„Niekas nebuvo gerai ir nė vienas pasirodymas nebuvo įspūdingas. Aš išėjau dar nesibaigus „Arctic Monkeys“ pasirodymui, nes jie buvo tiesiog siaubingi“, – teigė festivalio lankytojas L.Roganas.

Žmonės žiūrėdami „Arctic Monkeys“ pasirodymą namuose taip pat buvo nusivylę, grupė atliko savo mažiau žinomas naujas dainas, o hitus sugrojo be jokios energijos.

„Žmonės man sakė, kad Glastonberis yra stebuklingas, bet taip nebuvo. Šiais metais žmonių nuotaikos buvo tikrai prastos. Per karšta, dulkėta ir apskritai per daug žmonių – jiems reikia nustoti perpardavinėti bilietus.

Nenoriu dejuoti, nes norisi pasidžiaugti paskutine diena ir dėl to, kad tiek daug išleidau bilietui“, – dalinosi patirtimi festivalyje dalyvavusi Mollie Fox.

„Guns N' Roses“ pasirodymu lankytojai taip pat skundėsi, esą jie nepalaikė jokio kontakto su publika, atliko savo pasirodymą ir paliko sceną.

Prie masinio išvykimo prisidėjo ir Lanos Del Ray pasirodymas, JAV atlikėja scenoje pasirodė pavėlavusi pusvalandį, o tai reiškė, kad prieš paskutinę jos dainą mikrofonas buvo atjungtas dėl griežtos festivalio komendanto valandos. Tad paskutines dainas ji atliko su gerbėjų pagalba a cappella.

Negana to, į sceną kartu su ja užlipo ir plaukų stilistė, kad galėtų pabaigti tvarkyti Lanos Del Ray šukuoseną.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.