Dainininkė Freya Alley pristato savo naują, vasariškos meilės įkvėptą kūrinį „Castles in the Sand“

Dainininkė Freya Alley pristato savo naują, vasariškos meilės ir gyvenimiškų patirčių įkvėptą kūrinį „Castles in the Sand“ (liet. „Smėlio pilys“). Jame kylanti atlikėja šviesiai ir lyriškai kalba apie jautriausius žmonių išgyvenimus: įsimylėjimą, praradimus, ilgesį ir neišsipildžiusias svajones.

Freya Alley.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Freya Alley.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 27, 2023, 12:53 PM

Kaip pasakoja pati dainininkė, ką tik pristatyta naujoji daina – lyg duoklė jaunatviškos meilės istorijai, kuri būna kupina skirtingų ir kartais netikėtų išgyvenimų. Dainos kūrybą taip pat įkvėpė ir tokie melancholiškos muzikos atlikėjai, kaip Lana Del Rey, „Cults“ ir Isabel LaRosa.

„Naujausios dainos žodžiuose ir muzikoje susipina meilė, vilčių ir planų kupini jausmai. Visgi, meilei kartais nelemta išsipildyti, tad ji tampa pasmerkta likti tik gražiu, tolimu prisiminimu“, – apie savo kūrinį pasakoja atlikėja Freya Alley.

Mistiškame atlikėjos vokale pasikartojanti smėlio pilių metafora šiame kontekste pasitelkta ne veltui. Ji atspindi trapią ramybės jauseną, kai suvokiama, kad meilė iš gyvenimo gali pasitraukti taip pat greitai, kaip ir pasibeldė į širdį.

Kūrinys pradedamas lengva, vandens čiurlenimą primenančia fortepijono klavišų melodija, kurios lyriškumas gali priminti dainininkės Shirley Bassey dainą „Diamonds Are Forever“. Ji labiausiai žinoma iš garsiojo Džeimso Bondo filmų garso takelio. Kitokios dinamikos į kūrinį įneša hiphopo reperio A.D kuriama ritmika, kurioje netrūksta sodrių tonų ir gilių metaforų.

Kartu su naująja daina atlikėja pristatė ir muzikinį klipą, kuriame susipina spalvų magija ir kvapą gniaužiantys vaizdai. Jame daina suskamba kaip vasariška simfonija, įamžinanti fundamentalius ir atpažįstamus žmogaus jausmus. Tad jos klausytis norisi vėl ir vėl.

Išleista 2023 m. birželio 2 d., daina „Castles in the Sand“ jau sulaukė radijo stoties „BBC Radio Kent“ dėmesio.

Freya Alley – kylanti lietuvių kilmės dainininkė, kurianti Londone. Jos kūryboje susipina ambient–pop, indie–pop, dream–pop, vapor–pop ir elektronikos skambesiai.

Išskirtinės dainų aranžuotės, svajingos melodijos ir angeliškas atlikėjos balsas perkelia klausytojus į šviesos ir meilės kupiną dimensiją. Kaip teigia klausytojai ir prodiuseriai, Freya yra lyg gaivaus oro gurkšnis muzikos pasaulyje.

„Kelis mėnesius dirbdamas su Freya Alley kūriniais galiu pasakyti, kad jos dainos man visada išsiskiria savo nuotaika, įdomiai parašyta muzika ir nuostabiu vokalu. Nekantriai laukiu jos debiutinio albumo, kuris neabejotinai taps tikru hitu!“ – teigė Andrew Whitmoras, „Grammy“ apdovanojimu nominuotas įrašų prodiuseris.

„Freya yra viena unikaliausių ir atsakingiausiai dirbančių menininkių, su kuriomis man yra tekę dirbti. Jai lemta kilti aukštai, nes ji turi talentą kurti įsimintinas melodijas ir išskirtinį, angelišką balsą“ – Laurence'as Hobbsas, platina ir auksu apdovanojamų dainų kūrėjas, prodiuseris.

Per savo karjerą atlikėja yra kūrusi dainas kartu su „Grammy“ nominantais ir žymiais dainų autoriais, tokiais kaip su Kylie Minogue dirbusiu Robu Daviesu, su Peteriu Andrė dirbusiu Andy Whitmoru, su Lana Del Rey dirbusia Penny F, su Samu Smithu dirbusiu Laurencu Hobbsu bei su Eltonu Johnu ir Edu Sheeranu dirbusiu Jamie Sellersu. Kurdama savo dainas kartu su žymiais vardais, dainininkė atrado savo unikalų ir individualų skambesį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.