Elektroninio roko grupė „ROYCE“ mini veikos 10-metį: programa sujungs geriausius uostamiesčio kolektyvus

Šeštadienį parke prie Klaipėdos koncertų salės (KKS) aidės vienas laukiamiausių įstaigos organizuojamo Vasaros koncertų ciklo renginių. Klaipėdos kamerinis orkestras, vadovaujamas Mindaugo Bačkaus ir Klaipėdos brass kvintetas, vadovaujamas Sigito Petrulio, uostamiesčio publikai ruošia išskirtinę programą. KKS kviečia į vienos žinomiausių uostamiesčio grupių „ROYCE“ kūrybinės veiklos 10-mečio koncertą.

Royce.<br>V.Dranginio nuotr.
Royce.<br>V.Dranginio nuotr.
Klaipėdos brass kvintetas.<br>V.Dranginio nuotr.
Klaipėdos brass kvintetas.<br>V.Dranginio nuotr.
Klaipėdos kamerinis orkestras.<br>V.Dranginio nuotr.
Klaipėdos kamerinis orkestras.<br>V.Dranginio nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Jun 30, 2023, 10:33 AM

Geriausi uostamiesčio atlikėjai viename koncerte

„10 metų, be abejonės, yra nuostabus jubiliejus. Svarbiausia, kad grupė išsilaikė. Klaipėda – mažas miestas, bet išsibarstęs, tad būsimame koncerte įvyks susijungimas su Klaipėdos kameriniu orkestru, Klaipėdos brass kvintetu.

Tai bus klaipėdietiškas projektas visomis prasmėmis (apart Vytauto Bikaus), iš profesionaliosios pusės – paties aukščiausio lygio. Viską, ką geriausio turime Klaipėdoje, surinkome į vieną vietą“, – teigia grupės lyderis Ilja Gun.

Atlikėjas priduria, kad apjungiant minėtus skirtingų žanrų atlikėjus, bus kuriamas naujas, vientisas ir dramaturgiškai nuoseklus muzikinis pasirodymas. Atspirties tašku pasirinkti būtent kamerinio orkestro atlikimo ypatumai, tad grupės autorinės kompozicijos įgaus kitą formą, netikėtą skambesį ir spalvą.

Koncerto programoje bus atliekami tiek nauji, tiek jau žinomi „ROYCE“ kūriniai („Iš smėlio ir pieno“, „Coming Home“, „Eikit, žmonės“ ir kt.), kuriuos specialiai šiam projektui aranžavo Vytautas Bikus. Elektroninio roko, styginių ir pučiamųjų muzikos sintezė nepaliks nė vieno abejingo klausytojo.

Uostamiesčio elektroninio roko lyderiai

„ROYCE“ – tai tobulas derinys sodraus ir išraiškingo vokalo, sintezatorinių instrumentuočių, puikiai suderančių su nuolat judančiomis boso partijomis (A.Mamin), vietoje ir laiku suskambančiais klavišiniais (J.Katauskis) bei ilgesiu ir mirties nuojauta dvelkiančia gitaros kalba (K.Žioltikovas).

Tekstai ryškūs filosofinėmis ir aiškiai suprantamomis prasmėmis, prasiveržiančiomis groteskiškais ir įmantriais, tačiau tuo pačiu lengvai pajaučiamais vaizdais.

Būsimo koncerto proga „ROYCE“ siela ir variklis, ambicingasis grupės lyderis, vokalistas ir dainų kūrėjas, I.Gun, prisimena jos susikūrimo pradžią.

„Grupės istorijos atskaitos tašką dedu nuo tos datos, kai tarp manęs ir bosisto įvyko pirmasis susirašinėjimas feisbuke. Tai buvo 2013 metais. Pradėjome groti ir metus laiko repetavome. Pirmasis pasirodymas įvyko 2014 metais. Pradžioje grojome Depeche Mode koverius, vėliau ėmėme atlikti savo muziką“, – pasakojo I.Gun.

Ilgai kūręs ir dešimtmetį dalyvavęs įvairiuose projektuose Ilja teigė pajutęs, kad esama erdvė tapo per ankšta tobulėjimui. Atsirado poreikis visiškai kitokiam kokybės pojūčiui.

„Supratau, kad atėjo laikas visas idėjas ir sukauptą muzikinę patirtį paversti į „ROYCE“, – teigė jis.

Grupės „ROYCE“ sudėtyje muzikuos jos Ilja Gun (vokalas), Kristina Jatautaitė (vokalas), Karolis Žioltikovas (gitara), Artūr Mamin (bosinė gitara), Justas Katauskis (klavišiniai), Simonas Olechnavičius (mušamieji) ir Vitas Vaičiulis (elektronika).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.