Prancūzijos muzikos žvaigždė Pomme atvyksta į Lietuvą: tai – vienintelis koncertas Baltijos šalyse

Kylanti Prancūzijos muzikos scenos žvaigždė Pomme pirmąkart koncertuos Lietuvoje. Geriausia metų atlikėja prancūzų muzikos apdovanojimuose „Victoires De La Musique“ pripažinta dainininkė savo pirmąjį pasirodymą surengs Vilniuje: Pomme koncertas įvyks gruodžio 9-ąją dieną „Vaidilos teatre“.

 Pomme.<br> Organizatorių nuotr.
 Pomme.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 19, 2023, 10:01 AM

Tai bus vienintelis Pomme gastrolių „Conselation European Tour“ koncertas Baltijos šalyse. Tarp Paryžiaus ir Monrealio gyvenanti prancūzų dainininkė, dainų autorė ir muzikantė Pomme prikausto klausytojus savo intymiu popmuzikos ir folkloro įtakotu kūrybos skambesiu, kurio centre – tokios temos kaip meilė ir mirtis.

Gimusi Liono mieste Prancūzijoje, Pomme augo šeimoje su trimis broliais ir seserimis. Nuo 6-erių metų ji mokėsi muzikos teorijos, būdama 7-erių įstojo į vaikų chorą „La Cigale De Lyon“, o būdama 8-erių metų išmoko groti violončele.

Netrukus jaunąją dainininkę pastebėjo įrašų kompanija „Polydor Records“, pasirašiusi su Pomme sutartį. 2017 m. buvo išleistas debiutinis atlikėjos albumas „À peu près“, o 2019 m. – antrasis darbas „Les failles“. Būtent šis įrašas Pomme (kurios tikrasis vardas Claire Pommet) įsitvirtino kaip vieną ryškiausių talentų ne tik Prancūzijoje, bet ir už jos ribų.

Dainas albumui „Consolation“ Pomme pradėjo rašyti netrukus po to, kai 2021 m. vasarį Prancūzijos muzikos apdovanojimuose („Victoires De La Musique“) pelnė „Metų atlikėjos“ apdovanojimą. Naujasis įrašas, kuris pasirodė praėjusių metų rugpjūčio mėnesį, buvo išleistas po 2019 m. didelio pripažinimo sulaukusio antrojo albumo „Les Failles“.

Nors pandemija neleido muzikantei reklamuoti savo albumo gastrolėse, Pomme galiausiai susitaikė su tuo ir atrado ryžto rašyti trečiąjį albumą.

Jausdama trauką elektroniniams garsams, Pomme kreipėsi į elektroninės muzikos prodiuserį Flavieną Bergerį, kad šis padėtų įrašyti naujausias dainas. Albume „Consolation“, kuris buvo prodiusuotas kažkur Kanados kaime, daugiausia dėmesio skiriama ne tam, „kas buvo negerai“, kaip ankstesniame albume, o tam, „kas verčia jaustis gerai“.

Įrašinėtas Burgundijos kaime Prancūzijoje, taip pat Paryžiuje, Monrealyje, Orleano saloje Kvebeke ir Ontarijuje, „Consolation“ iš pradžių buvo sumanytas kaip fortepijono ir vokalo albumas. Vėliau atsirado elektroninės muzikos tekstūros, kurios suteikė brandos ir išreiškė menininkės siekį atsinaujinti, tačiau kartu likti ištikimai savo pagrindiniam identitetui.

Šiemet vyksiančių gastrolių „Conselation European Tour“ koncertuose prancūzė dainų autorė ir atlikėja Pomme ne tik pristatys naujausią albumą „Consolation“, bet ir atliks populiariausias savo kūrybos dainas. Lietuvos Pomme koncertuos gruodžio 9-ąją dieną „Vaidilos teatre“ Vilniuje. Tai bus vienintelis Pomme gastrolių koncertas Baltijos šalyse.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?