Mirė Jackas Sonni, „kitas „Dire Straits“ gitaristas“

Jackas Sonni, žinomas kaip Marko Knopflerio vadovaujamos britų roko grupės „Dire Straits“ „kitas gitaristas“, mirė būdamas 68 metų, pranešė grupė.

Žvakutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Žvakutė.<br>J.Stacevičiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 1, 2023, 10:04 PM

Grupė, išgarsėjusi tokiais klasikiniais hitais kaip „Sultans of Swing“ ir „Money for Nothing“, paskelbė naujieną socialiniuose tinkluose ir savo svetainėje. Ji pranešė, kad 68 metų J. Sonni mirė trečiadienį, jo palikimą apibūdino kaip „muzikinį meistriškumą“.

Johnas Thomasas Sonni, gimęs 1954 m. JAV Pensilvanijos valstijoje, dirbo Niujorke „Rudy's Music Shop“ parduotuvėje, kai praėjusio amžiaus aštuntojo dešimtmečio pabaigoje susipažino su M. Knopfleriu ir jo broliu Davidu, jie buvo ką tik įkūrę „Dire Straits“. J. Sonni prisijungė prie grupės 1984 m., kai ji įrašinėjo albumą „Brothers in Arms“, pakeitęs gitaristą Halą Lindesą.

Hitu tapusiame albume, padėjusiame išpopuliarinti kompaktinį diską kaip muzikinį formatą, buvo daina „Money for Nothing“, atnešusi grupei didžiausią komercinę sėkmę ir transliuota per MTV televiziją.

J. Sonni grojo per vėlesnes „Dire Straits“ pasaulines gastroles, taip pat garsiajame „Live Aid“ labdaros koncerte Londone. Jis prisiėmė „kito „Dire Straits“ gitaristo“ vaidmenį ir panaudojo šį pavadinimą savo svetainėje.

„Jackas Sonni mirė netikėtai, palikdamas gilaus liūdesio jausmą“, – pranešė grupė ir pridūrė, kad „šiuo metu jo mirties priežastis lieka paslaptis“, atnaujintos naujienos bus pateiktos, „kai tik gausime daugiau informacijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.