Pirmajame tarptautiniame Vilniaus burleskos festivalyje – trys dešimtys ryškiausių scenos atstovų iš viso pasaulio

Šį savaitgalį sostinėje įvyks tarptautinis burleskos festivalis „Vilnius International Burlesque Festival“. Jo dalyvius renginių erdvėje „Kablys + Kultūra“ stebins trys dešimtys ryškiausių scenos atstovų iš viso pasaulio. Pirmasis toks renginys Baltijos šalyse jau dabar susilaukė didelio susidomėjimo – organizatoriams netgi teko skelbti papildomą šou šeštadienį.

 Anja Pavlova.<br> Organizatorių nuotr.
 Anja Pavlova.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Sep 26, 2023, 12:59 PM

„Festivalis unikalus tuo, kad visi jo atlikėjai – aukščiausio lygio savo srities profesionalai. Galiu užtikrinti, kad publikai pristatysime tai, ką geriausia pasaulinė kabareto, burleskos ir aplink esančių žanrų scena šiuo metu gali pasiūlyti“, – tikino festivalio kūrybos vadovas Jonas Antanėlis.

Viena ryškiausių festivalio žvaigždžių – vokietė Tronicat La Miez, kuri du dešimtmečius scenoje žavi elegancija, lankstumu ir unikaliu stiliumi. Jos kinematografijos bei šokio meno istorijos įkvėpti pasirodymai alsuoja begaline fantazija ir žaisminga įtaiga.

Olandas Michiel Tange van Leeuwen yra patyręs cirko artistas, pasižymintis neeiliniu estetikos pojūčiu. Be to, jis gali pasigirti įspūdingais akrobatiniais sugebėjimais – tarptautinį pripažinimą jam pelnė vaikščiojimas kojūkais.

Iš Berlyno atvyks Anja Pavlova – gausybę apdovanojimų pelniusi klasikinės burleskos atlikėja. Užburiančių pasirodymų metu ji jungia amerikietiško džiazo muziką ir šokį su europietiško klasikinio meno elementais, nuostabiais kostiumais ir išskirtiniais rekvizitais.

Festivalis taip pat sulauks menininkų iš Suomijos, Didžiosios Britanijos, Brazilijos, Ispanijos, Prancūzijos, Argentinos, Čilės, JAV. Šalia užsienio svečių pasirodys ir Lietuvos atstovai. Aktorius Gytis Ivanauskas įkūnys personažą Lolita Zero, jo kolegė Toma Vaškevičiūtė sutiks svečius kaip konferansjė Toma Paraffine, erotišką žavesį skleis merginų duetas „Bad Bunnies“ ir kiti klubo „Nijinsky III“ rezidentai.

Festivalio programą tiek penktadienį, tiek šeštadienį sudarys dvi dalys. Pirmoji bus skirta klasikiniam burleskos menui, kurio atlikėjų pasirodymai daugelį privers išsižioti. Po vidurnakčio – Lietuvoje dar neregėto kabareto formato naktis „Kablio“ didžiojoje salėje su didžėjais, tamsia elektronine muzika, drag pasirodymais ir cirko elementais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.