Justė Kraujelytė kviečia į neįprastą albumo pristatymo renginį: „Mėgstu apjungti skirtingas disciplinas“

Šiandien, spalio 4 dieną, visose muzikos klausymo platformose pasirodo naujas dainininkės ir dainų autorės Justės Kraujelytės mini albumas „IMPOSTERIS“. Albumą spalio 12 dieną atlikėja pristatys neįprasto renginio metu – kino centre „Skalvija“ rodys kartu su režisieriumi Mariumi Rimkumi kurtą trumpametražį filmą, sujungtą su gyvu muzikiniu pasirodymu.

 Justė Kraujalytė.<br> M. Švilpaitės nuotr.
 Justė Kraujalytė.<br> M. Švilpaitės nuotr.
 Justė Kraujalytė.<br> M. Švilpaitės nuotr.
 Justė Kraujalytė.<br> M. Švilpaitės nuotr.
 Justė Kraujalytė.<br> M. Švilpaitės nuotr.
 Justė Kraujalytė.<br> M. Švilpaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Oct 4, 2023, 12:15 PM, atnaujinta Oct 4, 2023, 12:17 PM

Nepatogių temų nebijanti rinktis dainininkė mini albume „IMPOSTERIS“ kalba apie postmoderniai visuomenei būdingą, psichologijoje atrandamą imposterio sindromą. Tokį sindromą turintys žmonės dėl nuolat kintančio informacijos kiekio bei nepastovumo jaučiasi tarsi būtų apsimetėliai ir nepakankami.

„Imposterio sindromas išplaukė iš pokalbių su draugais, iš asmeninių patirčių ir nuolat klijuojamų etikečių, jog „o ji tai turi šimtą darbų, projektų ir amplua“. Norėjosi pažaisti su šia tema, taip pat iškelti klausimą – ar įmanoma aukštų standartų ir lūkesčių dabartyje, tendencijose ir nuotaikose nesijausti imposteriu?“, – apie pagrindinę albumo temą pasakoja Justė.

Anot jos, pirminė albumo „IMPOSTERIS“ idėja buvo padiskutuoti apie tai, kaip graži forma, popierėlis, marketinginė frazė ir gražus šriftas plakate mus veikia, galvojant apie turinį? O kaip dažnai po tuo slepiasi skurdokas turinys?

„Taip pat – pažvelgti į kūrėjo, dažnai veikiamo didelio ego, pasaulį, kuriame ir kritikas, ir fanas, ir pirmas klausytojas esi pats sau. Pastaraisiais metais daug mąsčiau apie ego spąstus – kaip svarbu iš jų ištrūkti norint sukurti kažką tikro, nuoširdaus. Kad kūryba neturėtų būti tik išpažintis ar meilės ir pripažinimo siekis, ji turėtų savyje talpinti prasmę. Man šis albumas – labai tikras, be jokių bandymų dangstytis. Toks išsilaisvinimo manifestas“, – atvirauja dainininkė.

Su kolega Dovydu Mindaugu Buidovu kurtas albumas Justei – lyg tam tikras atskaitos taškas. „Šis albumas žymi imposterio sindromo pabaigą mano, kaip dainų autorės gyvenime. Jame daug kontrastų, švelnumo, jautrumo, aštrių gitarų, melancholijos ir visiškai laukinių garsų. Man jis – vandens stichija. Tvanas. Po kurio viskas nurimsta ir prasideda nauja era.“

Dainininkė sako, jog norėjo iškelti sau naują iššūkį ir antrajam albumui sukurti vientisą scenarijų bei vaizdo pasakojimą. „Man patinka apjungti skirtingas disciplinas, dažnai muziką matau vaizdais. Manau, kad tokia dviguba patirtis sužadina vaizduotę, sukelia daugiau minčių, atspindi tam tikrą estetinį matymą ne tik garsu, bet ir vaizdu.“

Albumo „IMPOSTERIS“ pristatymo filmo viziją Justė išpildė su režisieriumi Mariumi Rimkumi – su juo kartu kūrė ne vieną muzikinį vaizdo klipą, Eurovizijos pasirodymo vizualinį išpildymą.

„Filmo paruošiamieji darbai ir patys filmavimai vyko vasarą, surinkome komandą ir patyrėm keturias paras vargų ir džiaugsmų. Esu labai dėkinga labai šiltam būriui jaunų žmonių, pagrindiniams aktoriams: Gintautei Rusteikaitei, Elizai Bondarenko, Karoliui Legeniui, choreografei Sigitai Mikalauskaitei, operatoriui Nikolui Verseckui ir visai didelei komandai. Labai gera buvo matyti jų užsidegimą, tikėjimą mano kūryba, idėja ir dalinimąsi ne tik savo energija, darbu, bet ir nuoširdžiomis įžvalgomis, kurios praturtino procesą.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.