Mantas Jankavičius pristato naują kūrinį: „Nenoriu išsižadėti nė vieno savo pralaimėjimo“

Skaičiuodamas dienas iki kone svarbiausio karjeroje, 25-ąjį jubiliejų scenoje žymėsiančio koncertų turo po šalies arenas, dainininkas, aktorius ir dainų autorius Mantas Jankavičius su klausytojais dalinasi nauju kūriniu „Jausti viską“ bei jį lydinčiu vaizdo klipu.

 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
 Mantas Jankavičius.<br> L.Kulbio nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Oct 12, 2023, 9:45 AM, atnaujinta Oct 12, 2023, 10:54 AM

Įspūdingiems koncertams „12 violončelių“ su komanda jau nuo vasaros besiruošiantis dainininkas pripažįsta, kad ši daina – ypač atvira ir labai asmeniška, pasakojanti apie ne visiems matomą jo gyvenimo pusę – šalia pergalių ir sėkmių išgyvenamus sunkumus ir iššūkius, kuriuos metams bėgant išmoko priimti kaip duotybę ir jais taip pat pasidžiaugti. Svarbiausia – sako garsus kūrėjas – ši daina yra apie sugebėjimą priimti save visokį, ir tas sugebėjimas ateina su vidine branda, nors ir nebūtinai pačiu lengviausiu keliu.

„Mano kūryboje visada buvo įvairiausio stiliaus dainų – ir lengvabūdiškų, smagių, ir labai asmeniškų, gilių kūrinių. „Jausti viską“ – vienas tokių, kuriuose atvirai pasakoju apie savo vidinį pasaulį ir virsmus, o tam ryžtis ne visada būna paprasta, – sako Mantas. – Tačiau nuo savęs nieko nebeslepiu, visas patirtis ir jausmus priimu kaip duotybę.

Nepaisant to, kad kiekvieno žmogaus gyvenimas yra visoks, ir jame būna ir pralaimėjimų, ir nesėkmių, ir sunkumų, esu įsitikinęs, kad ir jie – ypač jie – formuoja mus tokius, kokie esame, kokie užaugame jų užgrūdinti. Nenoriu išsižadėti nė vieno iš pralaimėjimų, kuriuos patyriau, – tik per juos šiandien esu toks, koks esu. „Jausti viską“ – priimti tai, ką gyvenimas duoda, su visomis savo spalvomis.“

Ir vaizdo klipas, ir pats kūrinys parodo gerokai rimtesnę, brandesnę ir gilesnę atlikėjo kūrybos pusę. Mantas sako, kad tai – tam tikrų pokyčių pradžia, susijusi su pastaraisiais metais apmąstytais įvykiais, išgyventais jausmais, priimtais sprendimais.

„Jau kurį laiką galvoju apie tai, kad esu jau kitoks, nei buvau karjeros pradžioje. Bėga laikas, keičiasi vidinis pasaulis, skonis, estetikos supratimas, požiūris į supančią aplinką, muziką – tai lyg augimas, savalaikė transformacija.

Man labai gražu, kad savo koncertuose matau tų pačių žmonių, kuriuos matydavau ir pirmuose savo koncertuose, veidus – tik jau brandesnius, suaugusius, daugelis jau ateina su šeimomis, vaikais. Gera matyti, kad mano klausytojai auga su manimi, o aš – su jais. Kad, ko gero, visi patiriame panašius dalykus, einame per panašias vidines transformacijas, užduodame sau tuos pačius klausimus, atpažįstame savyje tuos pačius jausmus.“

Naujojo Manto kūrybos etapo pradžia sutampa su dvidešimt penkerių metų scenoje jubiliejumi, kurį atlikėjas atšvęs net trijuose įspūdinguose muzikos, video ir teatro šou „12 violončelių“ didžiausiose šalies scenose – Kauno „Žalgirio“ arenoje, Klaipėdos „Švyturio“ arenoje bei „Compensa“ koncertų salėje Vilniuje. Atmosferiniuose koncertuose jis scenoje pasirodys su violončelių orkestru, o video projekcijos ir lydintys pasakojimai panardins žiūrovus į dvylika asmeniškų Manto gyvenimo epizodų – nuo gimimo iki šių dienų. Šie epizodai, pasak dainininko, suformavo jį tokį, koks yra dabar.

Koncertinis turas „12 violončelių“ yra lyg dvidešimt penkerių metų kūrybos retrospektyva, kuri ne tik primins klausytojams mylimus kūrinius, bet ir supažindins su naujausia, kiek intymesne jo kūryba. „Kartu su klausytojais atsigręšime atgal, prisiminsime, kiek visko praėjome kartu ir atšvęsime tai, kur dabar esame. Tai bus lyg atsiskaitymas už visus tuos metus, lyg simbolinis slenkstis į naują, brandesnį kūrybos etapą, į kurį taip pat kviesiu leistis kartu“, – pasakoja Mantas.

Koncertai: gruodžio 14 d. Vilnius, „Compensa“ koncertų salė, gruodžio 29 d. Klaipėda, „Švyturio“ arena ir sausio 5 d. Kaunas, „Žalgirio“ arena. Bilietus platina bilietai.lt

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.