Atlikėja A. Buškevičiūtė pristato naują mistika alsuojančią dainą „Solace“ – „Tai tam tikro muzikinio etapo uždarymas“

Po vasarą išleisto debiutinio albumo „New Start“ (liet. „Nauja Pradžia“), atlikėja ir muzikos kūrėja Agnė Buškevičiūtė dabar klausytojams pristato naujausią savo epic/cinematic skambesio singlą „Solace“ (liet. „Paguoda“). Tai pirmasis atlikėjos singlas iš būsimo antrojo albumo. Kaip pati atlikėja sako: „Solace“ kūrinys yra tam tikro muzikinio etapo uždarymas. Parašyti dainą įkvėpė patirtis Eurovizijos scenoje ir senos nuoskaudos

 Agnė Buškevičiūtė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> lrytas.lt koliažas.
 Agnė Buškevičiūtė.<br>  Deimantės Rudžinskaitės nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br>  Deimantės Rudžinskaitės nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br>  Deimantės Rudžinskaitės nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br>  Deimantės Rudžinskaitės nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2023-10-13 10:43, atnaujinta 2023-10-13 10:44

„Pirmieji dainos garsai atėjo pas mane iš karto po Eurovizijos nacionalinių atrankų. Sužinojusi, kad iškritau iš pusfinalio, jaučiausi labai keistai, buvau nusivylusi savimi, pradėjo kilti visokie skauduliai ir mintys iš praeities gyvenimo nuotrupų. Pajutau jog ilgai savyje nešioju kažkokį nerimą, todėl atsisėdau prie pianino ir pradėjau bandyti įvairias melodijas sudėlioti. Supratau, kad turiu daug užspausto liūdesio, nusivylimo, todėl per muziką bandžiau tai išlieti ir surasti kažkaip tą trūkstamą ramybę.“ – pasakoja atlikėja.

Dainos kūrybinis procesas Norvegijoje ir ateities planai

Pasak atlikėjos, visas pagrindinis dainos rašymo ir prodiusavimo darbas vyko Norvegijoje, mažame Renos miestelyje. Ši šalis pasirinkta neatsitiktinai. Buvo ieškomi muzikos prodiuseriai, kurie padėtų išgauti labiau šiaurietišką skambesį ir po Eurovizijos konkurso tie žmonės labai greitai atsirado.

„Dirbau su puikia prodiuserių komanda, kurie padėjo išgryninti dainos idėją ir skambesį. Dainos skambesys vėlgi įkvėptas epinių filmų muzikos takelių. Dabar su šiais prodiuseriais kuriu savo antrąjį albumą, tačiau „Solace“ kūrinys yra tam tikro muzikinio etapo uždarymas. Po jo bus kitaip, nes ateina kūrybiniai pokyčiai, kuriems brendau jau seniai. Išeiti iš komforto zonos visada be galo baisu, bet reikia judėti į priekį, ieškoti, bandyti, patirti. Visada sau primenu, kad nors ir bijau, vis tiek darau, nes tikiu veiksmu. Būsimų naujų dainų skambesys tikrai šiek tiek keisis, todėl su jauduliu laukiu to naujo kūrybinio etapo užduočių.“ – ateities planais dalijasi atlikėja.

Dainos žinutė

Anot atlikėjos nors daina ir gimė iš sunkių jausmų, pati dainininkė nenorėjo, kad kūrinys būtų tik apie tai.

„Toks jau mano charakteris. Nors ir leidžiu sau paliūdėti, visada labai greitai pradedu ieškoti tos šviesos ir bandau už jos užsikabinti, kad ir kaip sunku būtų. Dauguma mano dainų tekstų yra apie tą kelionę į šviesą. Viliuosi, kad tarp klausytojų atsiras tų kuriems mano tekstai padės ir suteiks jėgų eiti per tuos sunkesnius gyvenimo periodus.“ – pasakoja Agnė.

Atlikėja neabejoja, kad visiems kartais pasitaiko, kai pasiekiame tą gyvenimo tašką kur atrodo, jog svyra rankos, nebėra jokios vilties ir viskas viduje atrodo taip tuščia bei beprasmiška. Jaučiamės pasimetę, pradedam kvestionuoti gyvenimiškus klausimus apie save, savo paskirtį gyvenime. Tačiau nors kartais ir atrodo, jog griūva mūsų pasaulis mes vis tiek randame jėgų judėti pirmyn per visus skausmus, nusivylimus ir negandas.

„„Solace“ – daina apie ramybės troškimą ir išsikapstymą iš to sunkumo. Kūrinys mums primena, kad net ir sunkiausiais laikais mes galime rasti paguodą, prieglobstį ir stiprybę būtent savyje ar žmonėse esančiuose mūsų aplinkoje, kurie padeda nepasiduoti tai būsenai ir suteikia naujų jėgų. Po audros visada ateina šviesa, ramybė ir įveikę tas audras tampame tik stipresni.“ – apie dainos žinutę pasakoja atlikėja.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.