Dėl Europos dailiojo čiuožimo čempionato nukeliamas Manto Jankavičiaus koncertas Kaune

Žiemos viduryje į kone svarbiausią karjeroje, jubiliejinį koncertų turą po šalies arenas „12 violončelių“ kviečiantis dainininkas, aktorius ir dainų autorius Mantas Jankavičius su klausytojais dalinasi svarbia informacija – keičiasi vieno iš trijų turo koncertų data.

 Dėl Europos dailiojo čiuožimo čempionato nukeliamas Manto Jankavičiaus koncertas Kaune.
 Dėl Europos dailiojo čiuožimo čempionato nukeliamas Manto Jankavičiaus koncertas Kaune.
 Dėl Europos dailiojo čiuožimo čempionato nukeliamas Manto Jankavičiaus koncertas Kaune.
 Dėl Europos dailiojo čiuožimo čempionato nukeliamas Manto Jankavičiaus koncertas Kaune.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Oct 18, 2023, 10:38 AM

Sausio 5 d. Kauno „Žalgirio“ arenoje turėjęs vykti „12 violončelių“ pasirodymas, dėl netikėtai tuo pačiu metu arenoje pradėto planuoti Europos dailiojo čiuožimo čempionato, nukeliamas į vasario 14 dieną. Lietuvos čiuožimo federacijos teigimu, kitų metų pradžios renginiai susidubliavo dėl neplanuoto Vengrijos atsisakymo rengti čempionatą ir paskelbto naujo konkurso jam vykdyti.

„2024 m. Europos dailiojo čiuožimo čempionatas turėjo vykti Budapešte, Vengrijoje. Šiai šaliai atsisakius vykdyti čempionatą, Tarptautinė čiuožimo sąjunga paskelbė naują konkursą šio čempionato vykdymui. Dailiajam čiuožimui Lietuvoje 2024 m. minint 100-metį, mes negalėjome praleisti tokios progos ir nepasinaudoti galimybe, todėl teikėme paraišką ir mūsų džiugesiui laimėjome šį konkursą.

Suprantame visų nuostabą ir mūsų nutrūktgalviškumą priimant tokį iššūkį, per pusmetį pasiruošti ir organizuoti Europos dailiojo čiuožimo čempionatą Lietuvoje, Kauno „Žalgirio“ arenoje, kai dauguma renginių ir arenų jau būna sudarę savo renginių grafikus“, – teigiama oficialiame Lietuvos čiuožimo federacijos atsakyme, kartu – dėkojama už supratingumą ir profesionalumą.

Kauno „Žalgirio“ arenos atstovas Mantas Vedrickas tikina, jog koncerto perkėlimas buvo paskutinis iš svarstytų variantų.

„Sužinoję, kad Europos dailiojo čiuožimo čempionatas bus rengiamas Kaune, iškart pradėjome galvoti galimus variantus, kaip pasiruošti jau anksčiau suplanuotam Manto Jankavičiaus koncertui.

Pirmiausia tikėjomės pasiruošti per trumpesnį nei įprasta laiką, vėliau svarstėme daryti koncertą ant ledo, ką sėkmingai buvome įgyvendinę 2018 metais su krepšinio rungtynėmis. Vis dėlto, viską atidžiai išanalizavus, paaiškėjo, kad to padaryti nepavyks, todėl susisiekėme su organizatoriais dėl galimybės perkelti koncertą į kitą datą“, – sako jis.

Atlikėjas Mantas Jankavičius pripažįsta, kad sprendimas nukelti koncertą daugiau nei mėnesiu buvo gana sunkus visai komandai – jau nuo vasaros pradžios planuotas renginys reikalauja sudėtingų vadybinių, logistinių sprendimų, o ir pats atlikėjas nekantrauja su klausytojais pasidalinti savo muzika ir dvidešimt penkerių metų kūrybos retrospektyva. Nemažiau svarbu ir tai, kad koncerto perkėlimas sugriaus planus bilietus jau įsigijusiems žmonėms. „Visai neseniai klausytojams pristačiau naują savo kūrinį „Jausti viską“, kuris labai susisieja ir su šia situacija.

Daina kviečia priimti tai, ką gyvenimas duoda, su visomis savo spalvomis, o į nesėkmes žiūrėti kaip tam tikras pamokas, kurios mus augina, – sako Mantas. – Manau, kad čia – būtent tokia situacija. Svarbu įvertinti ir tai, kad būsimas čempionatas yra svarbus ir mūsų šalies įvaizdžiui tarptautinėje arenoje, tad kviečiu būti pilietiškais, palaikyti savo šalies čiuožėjus čempionate, o mes su kauniečiais pasimatysime vasario 14 d. – labai laukiu šio susitikimo.“ Įsigyti bilietai galios, jų keisti nereikia. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.