Paskelbtų „Grammy“ apdovanojimų nominantų sąrašas stebina: jame – lietuviška pavardė

Prestižiniai „Grammy“ apdovanojimai yra svarbiausia muzikos industrijos diena metuose. 2024 m. Andžele organizuojamas renginys įvyks 66-ąjį kartą. Neseniai paaiškėjo, kas tapo prestižinių muzikos apdovanojimų nominantais, tarp jų ir lietuvių kilmės atlikėjos pavardė.

 „Grammy“ apdovanojimų nominantės.<br> lrytas.lt koliažas.
 „Grammy“ apdovanojimų nominantės.<br> lrytas.lt koliažas.
Miley Cyrus.<br>Scanpix/RS nuotr.
Miley Cyrus.<br>Scanpix/RS nuotr.
Nicole Zuraitis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Nicole Zuraitis.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Taylor Swift.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Taylor Swift.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Superhitui<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Superhitui<br>Pr. siuntėjų nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

2023-11-13 11:23

66-ieji „Grammy“ apdovanojimų tiesioginė transliacija įvyks vasario 4-ąją, Los Andžele. Visai neseniai buvo paskelbtas apdovanojimų nominantų sąrašas. Sunku nepastebėti, kad jame dominuoja moterys, rašo portalas „Elle“.

Įdomu, kad apdovanojimuose įtrauktos kelios naujos „Grammy“ kategorijos: „Geriausias afrikietiškos muzikos atlikimas“, „Geriausias alternatyvaus džiazo albumas“ ir „Geriausias popmuzikos šokių įrašas“.

Stebina ir tai, kad „Grammy“ nominantų sąraše galima pastebėti ir lietuvišką pavardę – tai lietuviškų šaknų turinti džiazo muzikantė, kompozitorė Nicole Zuraitis. Atlikėjos albumas „How Love Begins“ pretenduoja tapti geriausiu vokaliniu džiazo albumu.

Dar 1909 metais amerikiečių džiazo vokalistės N.Zuraitis senelis Danielis Zuraitis su savo tėvais emigravo į JAV. Mergina gimė ir užaugo Vaterburyje, Konektikuto valstijoje.

Žinoma, ne pirmą kartą, N.Zuraitis patenka į „Grammy“ nominantų sąrašą. 2019 m. Už Dolly Parton dainos „Jolene“ atlikimą kartu su Dan Pugach Nonet, ji buvo nominuota apdovanojimui už geriausią aranžuotę, instrumentą ir vokalą.

Sarašo viršuje – daugiausia kartų paminėta JAV repo atlikėja SZA, pretenduojanti į devynis „Grammy“ apdovanojimus.

JAV atlikėja Taylor Swift tapo pirmąja atlikėja istorijoje, kuri net septintą kartą nominuojama prestižinėje Metų dainos kategorijoje – šįkart su daina „Anti-Hero“. Šiuose apdovanojimuose T.Swift pretenduoja pelnyti šešias „Grammy“ statulėles.

Popmuzikos žvaigždė Miley Cyrus nominuota taip pat šešioms „Grammy“ nominacijoms.

„Sveikiname visus šių metų „Grammy“ nominantus. Stebėdama, kaip muzikos industriją valdo moterys, ypač didžiuojuosi. Smagu būti nominuotam ir, žinoma, įdomu laimėti, tačiau žinoti, kad tavo kuriama muzika dievinama visame pasaulyje – tikras laimėjimas“, – „Instagram“ paskyroje rašė mergina.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.