Atlikėja A. Buškevičiūtė pristato naujo skambesio dainą: „Dabar tai lyg vėl mano nauja pradžia“

Atlikėja ir muzikos kūrėja Agnė Buškevičiūtė klausytojams pristato naujausią savo singlą „Goddess of Fire“ (liet. „Ugnies deivė“) ir vaizdo klipą. Kaip pati atlikėja sako: ši daina stipriai skiriasi nuo praeitų jos darbų, tačiau buvo nuspręsta pasitikėti procesu ir atsiduoti kūrybiniam polėkiui

 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
 Agnė Buškevičiūtė.<br> Asmeninio archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 15, 2023, 1:52 PM, atnaujinta Nov 15, 2023, 1:56 PM

„Pavasarį skridau į Norvegiją kurti naujų dainų. Ši šalis pasirinkta neatsitiktinai – ieškojau muzikos prodiuserių kurie padėtų išgauti labiau šiaurietišką skambesį, o juos radus mūsų planai buvo toliau dirbti ir gryninti tuometinių dainų skambesį, tačiau kartais studijoje gimsta netikėčiausi dalykai.

Dainos prodiuseris pamatė, kad esu anksčiau įrašiusi vienos dainos koverį. Jam patiko kaip skambėjau kitame stiliuje, todėl juokais pasiūliau, kad gal reikėtų pabandyti sukurti kažką kas tiktų šokių muzikai ir pažiūrėti kaip čia man sektųsi. Taigi prisijuokavau ir dabar turim ką turim“ – juokiasi atlikėja.

Kūrybiniai pokyčiai ir noras eksperimentuoti

Dainininkė neslepia, kad įpūsėjus dainos kūribiniam procesui ji ėmė jausti nerimą.

„Girdėdama naujas, mano atlikimui neįprastas melodijas, muzikos greitį ir pan. atrodė, kad visgi nesusitvarkysiu su tokia daina. Tai ką visada kūriau – mano komforto zona, o čia viskas nauja. Pradėjo lįsti mintys ir apie tai, kaip dabartiniai mano klausytojai įvertins tokį kūrybinį posūkį.

Abejonių buvo nemažai, tačiau supratau, kad visgi nenoriu priešintis tam, kas dabar vyksta studijoje. Nusprendžiau pasitikėti procesu ir pasiduoti tam polėkiui kurį padiktavo mano vidinis kūrėjas. Jei jis taip nori, vadinasi dabar toks etapas“, – apie kūrybinį procesą pasakoja atlikėja.

Ši daina stipriai skiriasi nuo iki šiol įrašytų jos kūrinių.

„Dainos melodija, tempas yra arčiau šiuolaikinės, šokių (EDM/Pop) muzikos. Suprantu, kad galbūt kažkam gali pasirodyti neįprastas toks muzikinis pokytis, tačiau tikiu, kad ištikimiausi klausytojai toliau keliaus su manimi šiame kūrybiniame kelyje. Giliai širdyje visada norėjau išmėginti savo jėgas ir pabandyti kažką naujo.

Labai palaikau kūrėjus nebijančius ieškoti ir eksperimentuoti. Pati paauglystėje kūriau ir dainavau metalo grupėje, vėliau 10 metų krimtau klasikinės muzikos mokslus, tuomet pradėjau kurti epic/cinematic skambesio dainas. Dabar tai vėl savotiškai mano nauja pradžia su kitokiu skambesiu. Kaip kitaip išsigryninsi savo skambesį ir pan.?“, – sako atlikėja.

Dainos žinutė ir vaizdo klipas

Anot atlikėjos, kartu su komanda buvo nuspręsta dainos tematiką išlaikyti mistiška.

„Ugnis – mano elementas, todėl ilgai norėjau parašyti dainą apie ugnį, tik nežinojau į kokį pavidalą ją įdėti. Su kitais dainos kūrėjais sukūrėme savo unikalią ugnies deivę, kaip alegoriją į viltį, šviesą, įkvėpimą, nesibaigiančią meilę. Toji viltis tokia galinga, jog gali suvaldyti visus vidinius šešėlius ir toliau kūrenti aistrą gyvenimui. Ugnies deivė lyg kokia super herojė ateinanti į žmonių gyvenimus tada kada jiems labiausiai jos reikia.

Norėjosi šią dainą vizualiai perteikti, sukuriant mistišką, nežemišką atmosferą. Turėjome tik dūmus ir šviesas, su jais bandėme sukurti vaizdus lyg tai būtų kita planeta iš kurios yra kilusi ugnies deivė. Manau, kad mums pavyko tai įgyvendinti, o vietomis net atrodo lyg degtų tikra ugnis! Tikrai džiaugiuosi šiuo rezultatu!“, – pokalbį užbaigia dainininkė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.