Legendiniam atlikėjui Stingui įteiktas garbingas apdovanojimas

Daugybę apdovanojimų pelniusiam muzikantui ir aktoriui Stingui įteiktas Šiaurės Tainsaido laisvės apdovanojimas. Kitąmet birželio 9-ąją dieną „Žalgirio“ arenoje Kaune geriausių dainų programą „My Songs“ pristatysiančiam Stingui atiteko aukščiausias apdovanojimas, kokį tik gali suteikti vietos valdžia.

Legendiniam atlikėjui Stingui įteiktas garbingas apdovanojimas.<br> lrytas.lt koliažas.
Legendiniam atlikėjui Stingui įteiktas garbingas apdovanojimas.<br> lrytas.lt koliažas.
 Stingas.<br> Organizatorių nuotr.
 Stingas.<br> Organizatorių nuotr.
 Stingas.<br> Organizatorių nuotr.
 Stingas.<br> Organizatorių nuotr.
Legendiniam atlikėjui Stingui įteiktas garbingas apdovanojimas.<br> Organizatorių nuotr.
Legendiniam atlikėjui Stingui įteiktas garbingas apdovanojimas.<br> Organizatorių nuotr.
 Stingas.<br> Organizatorių nuotr.
 Stingas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Nov 21, 2023, 11:06 AM, atnaujinta Nov 21, 2023, 11:07 AM

Stingui, kurio tikrasis vardas yra Gordonas Matthew Sumneris, apdovanojimas buvo suteiktas siekiant įvertinti 72-ejų metų muzikanto pasiekimus, ilgalaikę įtaką muzikiniam pasauliniui ir Šiaurės Tainsaido atstovavimą.

Stingas yra aistringas futbolo klubo „Newcastle United“ sirgalius ir nuolat remia iniciatyvas šiame regione: skyrė pinigų lauko baseino atnaujinimui Tainmuto mieste ir parėmė Daramo paraišką tapti Jungtinės Karalystės kultūros miestu.

Kompozitorius, dainų autorius ir dainininkas, aktorius, rašytojas ir aktyvistas Stingas gimė nedideliame Volsendo mieste Anglijoje. 1977 m. jis persikėlė gyventi į Londoną, kur su Stewartu Copelandu ir Andy Summersu subūrė grupę „The Police“. Viena populiariausių pop-roko muzikos grupių pasaulyje išleido penkis studijinius albumus, pelnė šešis „Grammy“, du „BRITs“ apdovanojimus ir 2003 m. buvo įtraukta į „Rock‘n‘roll šlovės muziejų“.

Pradėjęs solo karjerą, Stingas tapo vienu geriausių mūsų dienų muzikantų ir atlikėjų planetoje. Jo solinė kūryba yra įvertinta vienuolika „Grammy“, dviem „BRITs“, „Auksinio gaublio“, „Emmy“ apdovanojimais. Stingas taip pat buvo keturis kartus pristatytas „Oscar“ ir kartą nominuotas „Tony“ apdovanojimams.

Muzikantui prestižinį „Century“ apdovanojimą įteikė muzikos biblija vadinamas žurnalas „Billboard“, o 2004 m. „MusiCares“ ceremonijoje Stingas buvo paskelbtas „Metų persona“. 2003 m. Karalienė Elžbieta II-oji už nuopelnus muzikai Stingui įteikė Britanijos Imperijos ordino komandoro (CBE) apdovanojimą.

Stingui, kuris yra „Dainų autorių šlovės muziejaus“ narys, 2014 m. buvo įteiktas aukščiausias ir labiausiai prestižinis kultūros srities apdovanojimas Jungtinėse Amerikos Valstijose – „Kenedžio centro“ apdovanojimas. 2017 m. Stingas buvo apdovanotas garbinga „The Polar Music Prize“ premija.

Atlikėjui ypatingą Muzikos garbės daktaro laipsnį suteikė garsūs universitetai: „University of Northumbria“ (1992 m.), „Berklee College of Music“ (1994 m.), „University of Newcastle upon Tyne“ (2006 m.) ir „Brown University“ (2018 m.), kuris tai padarė jubiliejinės 250-ųjų metų atidarymo ceremonijos metu. Per visą įspūdingą savo muzikinę karjerą Stingas, kaip solo atlikėjas ir grupės „The Police“ narys, pardavė daugiau nei 100 mln. įrašų.

Stingo pasaulinių gastrolių „My Songs“ koncertą Kaune, kuris vyks birželio 9-ąją dieną, pristato didžiausias Baltijos šalių koncertų rengėjas „Live Nation Lietuva“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.