Po 5 metų pertraukos – ryški Radžio premjera: naujas skambesys ir koncertų turas

„Jau 17 metų esu scenoje. Tikrai ilgai. Esu be galo laimingas, kad žmonės klausosi, domisi“, – sako 36-erių atlikėjas Radžis Aleksandrovičius. Žinomas atlikėjas šiandien, po daugelio metų pertraukos pristato, kaip pats sako, vieną ryškesnių savo muzikinių premjerų.

Radžis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Radžis.<br>Lrytas.lt koliažas.
Radžis.<br>T. Girdziušo nuotr.
Radžis.<br>T. Girdziušo nuotr.
Radžis.<br>T. Girdziušo nuotr.
Radžis.<br>T. Girdziušo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

Nov 24, 2023, 11:04 AM

Dainą „Tokie laikai“ Radžiui parinko ilgametis jo muzikinis patarėjas bei dainų tekstų autorius Gintaras Zdebskis. Kūrėjas parašė tekstą dainai, kuri turi naują skambesį.

„Negaliu pasakyti, kad labai atitolstu nuo savęs. Tačiau tai vienas rimčiausių pasikeitimų mano muzikiniame kelyje. Naujasis kūrinys labai skiriasi nuo lyrinių dainelių, kurias taip mėgsta klausytojai.

Balkaniški ritmai puikiai nupasakoja mane, o lietuviškas Gintaro rašytas tekstas puikiai perduoda mano jausmus. Galiu drąsiai sakyti, kad G.Zdebskis – vienas geriausių tekstų autorių Lietuvoje. Jis – mano sielos užrašytojas“, – apie muzikinį bendradarbiavimą ir naują kūrinį pasakojo Radžis.

Pasak atlikėjo, praėjo jau 5 metai, kai jis pristatė naujieną: „Trumpų dainelių naujų buvo kelios, bet nelaikiau jų rimtomis premjeromis.

O kūrinys „Tokie laikai“ – itin ryški mano premjera. Tembriškai kitokia. Tačiau viliuosi, kad klausytojai girdės ir mano stiliaus tęstinumą, ir naujus prieskonius atliekamoje muzikoje.“

Naujausia Radžio daina artimiausiu metu bus pristatyta žiemos-pavasario koncertiniame ture. Jau dabar patvirtintos 7 datos koncertams skirtinguose miestuose: dar šįmet atlikėjas surengs šventinį koncertą Telšiuose, o kitų metų pradžioje turas tęsis Rokiškyje, Tauragėje, Klaipėdoje, Trakuose, Alytuje ir Vilkaviškyje.

„Pavadinčiau tai mini turu. Labai mėgstu keliauti per Lietuvą. Ir daugelis lankytojų žino, kad mano koncertai bus visiškai kitokie. Be didelės pompastikos, fejerverkų. Kam jie man, kai esu pats žmogus – fejerverkas.

Tačiau klausytojai mano koncerte visuomet jaučiasi tarsi svečiuose pas mane. Turbūt už tą natūralumą, apsukrumą ir buvimą savimi žmonės ir myli tuos 17 metų“, – svarstė ir gerbėjams dėkojo atlikėjas.

Paklaustas, ar koncertiniame ture galima tikėtis pasirodymų su kitais atlikėjais, Radžis šypteli. „Žinokit, aš supratau, kad mano klausytojai labai mėgsta siurprizus.

Jiems neįdomu, kai tiksliai žino, ko tikėtis. Jiems patinka šokia tokia maža intriga. Tad galiu pasakyti, kad bus tiek garsiausių mano kūrinių, tiek naujų, kurių dar niekas negirdėjo. O dėl muzikinių duetų – tai paaiškės tiesiog pasirodymo dieną“, – intrigavo R.Aleksandrovičius.

Radžis sako nepamiršiantis ir savo gerbėjų užsienyje: artimiausiu metu žada aplankyti Lietuvos išeiviją skirtingose pasaulio šalyse.

„Dabar lietuvių daug visur ir tas džiugina. Be to, pastebėjau, kad koncertuose tiek Lietuvoje, tiek užsienyje, vis atsiranda naujų ir žymiai jaunesnių gerbėjų. Panašu, kad šalia ištikimų savo vyresnių fanų, palengva išsiauginau ir jaunesnę kartą“ , – džiaugėsi R.Aleksandrovičius.

Paprašytas prisiminti įsimintiniausią dovaną, gautą koncertinių turų metu, dainininkas sako, jog buvo pačių skirtingiausių.

„Ko tik nesu gavęs po koncertų. Nuo maisto padėklų iki aukso. Kai daug koncertuodavome su Birute Dambrauskaite, net juokeliu buvo tapęs posakis, kad nekoncertuosime, jei nebus šviežių kiaušinių dovanų.

Tai žmonės ateidavo į mūsų pasirodymus su kiaušinių dėžutėmis. Kiti maistais mus lepina. O porcijos – galingos. Ne lėkštėmis, o padėklais, – vardija Radžis. – Dažnai dovanų gaunu auksinių dirbinių, piešinių, rašytų eilių – žmonių kūrybiškumui nėra ribų.“

Žiemos ir pavasario Radžio turo „Geriausios dainos“ datos:

Gruodžio 28d.– Telšių kultūros centras

Sausio 24d. – Rokiškio kultūros centras

Vasario 1d. – Tauragės kultūros centras

Vasario 8d. – Klaipėdos Žvejų rūmai

Vasario 14d. – Trakų kultūros ir meno centras

Kovo 13d. – Alytaus kultūros centras

Kovo 20d.– Vilkaviškio kultūros centras

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.