Kanadietis dainininkas Mattas Duskas Lietuvoje koncertuos su patyrusiais džiazo muzikantais

Naujuoju Franku Sinatra vadinamas dainininkas Mattas Duskas jau gruodžio 7-ąją dieną koncertuos Lietuvoje. Daugybę apdovanojimų pelnęs ir platininiais tiražais parduotus įrašus išleidęs kanadietis dainininkas sostinės „Compensa“ salėje vyksiančiame koncerte atliks klasika tapusias Franko Sinatros dainas.

 M. Duksas.<br>lrytas.lt koliažas.
 M. Duksas.<br>lrytas.lt koliažas.
 M. Duksas.<br> Organizatorių nuotr.
 M. Duksas.<br> Organizatorių nuotr.
 M. Duksas.<br> Organizatorių nuotr.
 M. Duksas.<br> Organizatorių nuotr.
 M. Duksas.<br> Organizatorių nuotr.
 M. Duksas.<br> Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Dec 5, 2023, 2:39 PM

Naujai suskambusius klasikinius programos „A Very Sinatra Christmas“ hitus Mattas Duskas atliks kartu su grupe patyrusių muzikantų, ne kartą laimėjusių apdovanojimus svarbiausiuose džiazo muzikos festivaliuose.

Mattas Duskas mūsų šalyje koncertuos su itin patyrusiais muzikantais. Franko Sinatros kūrinius dainininkui atlikti padės žinomas būgnininkas Łukasz Żyta. 1993 m. scenoje debiutavęs muzikantas, kuris magistro laipsnį įgijo Karolio Szymanowskio muzikos akademijos Džiazo institute (Katovicai, Lenkija), per savo karjerą yra laimėjęs apdovanojimus daugelyje svarbiausių Europos džiazo konkursų ir muzikavo su daugeliu ryškių džiazo žvaigždžių.

Matto Dusko grupėje gros žymus kontrabosininkas ir boso gitaros muzikantas Michałas Kapczukas, keletą kartų laimėjęs „Grand Prix“ ir individualius apdovanojimus svarbiausiuose džiazo muzikos konkursuose Europoje. Karolio Szymanowskio muzikos akademijos Džiazo instituto absolventas buvo įvertintas Kultūros ministerijos skirta Nacionalinio paveldo stipendiją, koncertuoja Prancūzijoje, Čekijoje, Belgijoje, Nyderlanduose, Ispanijoje, Vokietijoje, Kanadoje ir kitose šalyse rengiamuose muzikos festivaliuose bei konkursuose.

Grupės pianistas Bogusławas Kaczmaras ne tik baigė žymų Karolio Szymanowskio muzikos akademijos Džiazo institutą, bet ir yra vienas jame dirbančių dėstytojų. Laimėjęs daugybę prizų ir apdovanojimų džiazo muzikos konkursuose, muzikantas grojo su Bonnie Tyler, Limahl, Gordonu Haskelliu ir daugeliu kitų muzikos žvaigždžių.

Scenoje su Mattu Dusku taip pat gros įvairių muzikos projektų ir bigbendų muzikantas, trimitininkas Przemysławas Kostrzewa. Jam talkins saksofonininkas, kompozitorius, aranžuotojas ir muzikos dėstytojas Adamas Wendtas, muzikavęs su geriausiomis Lenkijos džiazo grupėmis, padėjęs rašyti daugiau nei 60 muzikos albumų ir net grojęs su pačiu Milesu Davisu. Kitas žymus muzikantas, multiinstrumentalistas ir muzikos prodiuseris, kurį girdėsime Matto Dusko koncerte Vilniuje, yra smuikininkas Filip Siejka, baigęs didžiausią Lenkijos aukštąją muzikos mokyklą – Fryderyko Chopino muzikos universitetą.

Dainininkas Mattas Duskas, kurio pasirodymas mūsų šalyje yra įtrauktas į pasaulines gastroles, gruodžio 7-ąją dieną koncerte Vilniuje atliks geriausias legendinio Franko Sinatros dainas. 45-erių metų dainininkas ir dainų autorius Mattas Duskas jau daugelį metų žavi muzikos klausytojus visame pasaulyje. Prie jo sėkmės prisidėjo daugybė populiariais radijo hitais tapusių dainų, kritikų pripažintų albumų ir ištikimų gerbėjų, kurių gretos kasmet vis didėja.

Dainuoti Mattas Duskas pradėjo 9-ojo dešimtmečio viduryje, kada tapo šv. Mykolo chorų mokyklos Toronte auklėtiniu. Vėliau dainininkas studijavo Jorko universitete, kur mokėsi pas džiazo muzikos legendą – Kanados džiazo pianistą virtuozą ir kompozitorių Oscarą Petersoną.

Per savo karjerą Mattas Duskas išleido daugiau nei 10 studijinių albumų, kurie buvo parduoti auksiniais ir platininiais tiražais. Dainininkas ir dainų autorius yra penkiskart pristatytas svarbiausiems Kanados muzikos apdovanojimams „Juno“, dažnai vadinamais kanadietiškais Britų muzikos apdovanojimų ar JAV teikiamų „Grammy“ apdovanojimų atitikmeniu.

„Tokie dainininkai, kaip Mattas Duskas iš Toronto, sėkmingai mokėsi iš didžiųjų atlikėjų ir retro klasiką pritaikė šiuolaikinei auditorijai“, – apie atlikėją rašo dienraštis „LA Times“.

„Puikiai nardantis grandiozinėje aranžuotėje, Mattas Duskas ypač autentiškai įvaldė Franko Sinatros stilių, dvelkiantį Los Andželo nuodėmėmis – jis atsuko laikrodį maždaug keturis dešimtmečius atgal“, – pritaria džiazo biblija vadinamas leidinys „JazzTimes“.

„Mattas Duskas įspūdingai sugrąžina Las Vegasą į šlovės laikus, nes standartų dainininkas skamba nepaprastai panašiai į Franką Sinatrą“, – priduria muzikos žurnalas „Billboard“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.