„Biplan“ išleidžia naują 80-ųjų skambesio įkvėptą dainą ir vaizdo klipą

Šiandien „Biplan“ muzikantai pristato savo naujausią singlą „Be penkių vidurnaktį“. Nostalgišką, 80-ųjų skambesio įkvėptą dainą taip pat lydi naujas vaizdo klipas, iš šalies pažvelgiantis į „Biplan“ muziką ir kuriančio žmogaus gyvenimą. Naujausio „Biplan“ kūrinio koncertinė premjera įvyks gruodžio 19 dieną tradiciniame kalėdiniame grupės koncerte Vilniuje.

„Biplan“ išleidžia naują 80-ųjų skambesio įkvėptą dainą ir vaizdo klipą.<br>P. Butkin nuotr.
„Biplan“ išleidžia naują 80-ųjų skambesio įkvėptą dainą ir vaizdo klipą.<br>P. Butkin nuotr.
„Biplan“ išleidžia naują 80-ųjų skambesio įkvėptą dainą ir vaizdo klipą.<br>P. Butkin nuotr.
„Biplan“ išleidžia naują 80-ųjų skambesio įkvėptą dainą ir vaizdo klipą.<br>P. Butkin nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Dec 8, 2023, 2:01 PM

„Šios dainos užuomazgos gimė labai seniai, bet kompozicija pamažu skynėsi kelią ir sugrįžo pačiu laiku. Kūrinys „Be penkių vidurnaktį“ puikiai atitinka mūsų būsimo albumo nuotaiką ir temą – apie du žmones ir jų tarpusavio ryšius“, – sakė „Biplan“ muzikantai.

„Nors ir atsitikinai, bet labai malonu, kad dainos skambesys kaip mūsų jaunystės muzika, o 80-ųjų skambesys dainai prideda dar daugiau nostalgijos.“

Naują klipą dainai „Be penkių vidurnaktį“ sukūrė audiovizualinio turinio fabriko „Cechas“, šiais metais jau pristatęs vaizdo klipą „Biplan“ kūriniui „Viskas patinka tau“. Pastarasis – pirmasis lietuviškos muzikos vaizdo klipas, sukurtas dirbtinio intelekto pagalba.

Vaizdo klipo „Be penkių vidurnaktį“ idėja – kuriančio žmogaus gyvenimo refleksija. Anot klipo autorių, kaip „Biplan“ muzikos gerbėjams, buvo įdomu pažiūrėti į grupės kūrybą iš šalies ir interpretuoti naują dainą. Šiame klipe pagrindinį vaidmenį atliko aktorė Olivija Kaunaitė.

„Mums įdomūs „biplanai“ kaip kūrėjai. Nauja daina ypač tiko parodyti grupės kūrybinį kelią taip, kaip jaučiam mes. Todėl klipas – apie kūrėją, kuris stebi savo gyvenimą iš šalies tarsi kino filmą“, – sakė klipo kūrėjai Kornelijus Stučkus ir Danielius Minkevičius.

Anot audiovizualinio turinio fabriko „Cechas“ atstovų, bendradarbiavimas su „biplanais“ – išskirtinis. „Nors klipas labai asmeniškas, kurdami nesiremiam konkrečiais grupės narių gyvenimo įvykiais, bet su grupe kalbamės vaizdais – stebim, kaip reaguoja grupė, ar vaizdus jie pajaučia taip pat kaip mes matom, ar kitaip“, – pasakoja klipo autoriai.

Kūrinys „Be penkių vidurnaktį“ jau skamba radijo stotyse, o nuo šiandien klausytojai dainą ras ir visose muzikos platformose. Gruodžio 19 dieną muzikos klube „Tamsta“ vyksiančiame koncerte skambės naujausi „Biplan“ kūriniai, tarp kurių ir pats naujausias, taip pat specialiai parinkti šventiniai kūriniai ir hitai iš visos karjeros.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.