Mirė buvęs legendinės roko grupės „Scorpions“ būgnininkas J. Kottakas

Legendinė roko grupė „Scorpions“ gedi buvusio savo būgnininko Jameso Kottako. 61-erių atlikėjas, grojęs grupėje nuo 1996 iki 2016 metų kovo, mirė antradienį, agentūrai dpa patvirtino „Scorpions“ vadybininkas Peteris Lanzas. J. Kottako mirties aplinkybės lieka neaiškios.

Grupė „Scorpions“.<br>IMAGO/MediaPunch/Scanpix nuotr.
Grupė „Scorpions“.<br>IMAGO/MediaPunch/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 10, 2024, 1:25 PM

„Jamesas buvo nuostabus žmogus, puikus muzikantas ir rūpestingas šeimos tėvas. Jis buvo mūsų „kitos motinos brolis“. Jo mums labai trūks. Rokenrolas amžinai. RIP, Jamesai“, – savo portale ir socialinės žiniasklaidos kanaluose rašė grupės nariai.

J. Kottakas apie 20 metų grojo būgnais roko grupėje ir iš jos pasitraukė 2016 m. pavasarį, kad ligoninėje išsigydytų jį ilgai kamavusią ligą. Tada J. Kottako vietą užėmė buvęs „Motörhead“ būgnininkas Mikkey‘is Dee, grojantis grupėje iki dabar.

„Srorpions“ šiais metais surengs jubiliejinį turą, skirtą paminėti 40-ąsias albumo „Love at First Sting“ metines. Šis albumas 1984-aisiais atnešė grupei pasaulinę sėkmę.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.