Šiauliuose dainuosiantis italas pasirodymo Kryme metu pripažino meilę okupantams: „Myliu Rusiją ir jos žmones“

Teisininkas, rašytojas Justinas Žilinskas pasipiktino dėl Italijos atlikėjo Pupo koncerto, kuris turėtų įvykti Lietuvoje, šių metų balandžio mėnesį, Šiaulių Arenoje.

Atlikėjas Pupo.<br>Lrytas.lt koliažas.
Atlikėjas Pupo.<br>Lrytas.lt koliažas.
Atlikėjas Pupo.<br>Scanpix nuotr.
Atlikėjas Pupo.<br>Scanpix nuotr.
Atlikėjas Pupo.<br>Scanpix nuotr.
Atlikėjas Pupo.<br>Scanpix nuotr.
 Justinas Žilinskas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
 Justinas Žilinskas.<br>Lrytas.lt archyvo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 13, 2024, 10:06 AM, atnaujinta Jan 13, 2024, 5:50 PM

Savo socialiniame tinkle „Facebook“ J.Žilinskas išreiškė savo nuomonę apie atlikėją ir teigė, kad Lietuva netūrėtų leisti koncertuoti, kadangi dar 2023 m. Pupo kocertavo Rusijos dainų festivalyje taip palaikydamas karą prieš Ukrainą.

„UPD: Narsieji organizatoriai nusiėmė tagą. Beje, įmonė registruota Visvaldybėj. Tai jaučiu dar ir Viči produkcijos svečiui pasiūlys. Grįžtame prie rimtesnių dalykų. Išgirdau, kad į Šiaulius ruošiasi atvykti toks itališkas vatos gabalas – Pupo, apie tai jau rėkia reklamos.

Kodėl jį taip negražiai vadinu? Nes jis, panašu, sugebėjo nusivilkti į Krymą 2023 m., į Rusijos karo dainų festivalį! T.y. Rusijai jau pilnai vykdant karą prieš Ukrainą – į karo dainų festivalį. Kryme.

Ukrainoje jis yra įtrauktas į nepageidaujamų atlikėjų sąrašą. Sužinojęs, kad atsidūrė šiame sąraše, jis pareiškė, kad niekas jam nesutrukdys ir toliau nešti savo dainų.

Ar galima kažką dėl to padaryti? iš Gustuko pitserijos mentaliteto ir dabartinės merijos Šiauliuose nieko nesitikiu. Šiaulių arena gal susidomėtų, ką kviečiasi? Bilietai.lt, gal nebenorėtumėte pardavinėti bilietų? Ir, organizatoriai, (80's Legendos Lietuva) žinote, ką kviečiate, a?

Gold FM ir kitos stotys – gal nebetransliuotumėte reklamų? Deja, kadangi Pupo neabejotinai yra ES pilietis, nėra jokių diplomatinių priemonių apriboti jo patekimo. Užsienio reikalų ministerija, o gal? Kviečiu dalintis. Gal kažkas pavyks“ – , po įrašu rašė jis.

Primename, kad prasidėjus Rusijos karui prieš Ukrainą koncertuoti į Maskvą susiruošęs dainininkas Italijoje užsitraukė ir pyktį, ir patyčias.

Kai kas teigė, kad taip jis tikisi pataisyti savo pašlijusią finansinę padėtį. Dėl palankumo Rusijai atlikėjas Pupo į juoduosius Ukrainos sąrašus buvo įtrauktas dar 2022-aisiais.

Atlikėjas Pupo reguliariai lankosi Rusijoje nuo devintojo dešimtmečio pradžios. Pirmą kartą apsilankęs jis įsimylėjo ne tik šalį, bet ir moterį, rusę Lidiją, kuriai vėliau skyrė dainą „Lidia a Mosca“. Po to dainininkas dažnai koncertuodavo Maskvoje.

Pupo taip pat pripažino, kad dabar iš Europos patekti į Rusiją nėra lengva. Bet jis vis tiek nusprendė atvykti, nes myli Rusijos šalį ir žmones.

Dainininkas ne kartą pasisakė prieš atšaukimo kultūrą, palaikė Rusiją vykdant specialią karinę operaciją, įrašė bendrą vaizdo klipą Ispanijos partizanų dainai „Bella Ciao“ su „Rusija 1“ kanalo vedėju Ernestu Matskevičiumi. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.