Praūžus M.A.M.A. muzikos apdovanojimams bręsta skandalas – roko grupė „Hiperbolė“ kaltinama pasisavinus dainas

Nors kasmetiniai prestižiniai M.A.M.A. muzikos apdovanojimai jau praėjo – atgarsiai dar aidi iki šiol. Įspūdingoje apdovanojimų scenoje pasirodymus surengė daug garsių Lietuvos atlikėjų, o ypatinga dovana žiūrovams tapo ir „Hiperbolės“ legendų pasirodymas. Tiesa, neseniai socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė įrašas apie tai, kad legendinė grupė „patyliukais“ pasisavino kelias dainas.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jan 28, 2024, 1:13 PM, atnaujinta Jan 28, 2024, 1:25 PM

Ant M.A.M.A. muzikos apdovanojimų scenos pasirodžius „Hiperbolei“, netrukus socialiniame tinkle „Facebook“ pasirodė Gedimino Abečiūno įrašas, kuriame išliejamas apmaudas, kad tokios visiems puikiai žinomos grupės dainos, kaip „Išgalvotas gyvenimas“ ir „Pamiršk mane“ – neteisėtai pasisavintos. Bręsta skandalas, kad šių populiarių dainų autoriai visai ne grupė „Hiperbolė“:

„Šį savaitgalį stebėdamas MAMA apdovanojimus supratau, kad jau būtų laikas atskleisti gyvenimo paslaptį. Apdovanojimų pabaigoje grojo „Hiperbolė“, gavusi apdovanojimą už viso gyvenimo muzikinę veiklą. Aš juos irgi sveikinu, tačiau... Šiandien oficialiai pareiškiu, kad prieš 43 metus buvo pavogtos ar nusavintos mano sukurtos dainos „Išgalvotas gyvenimas“ ir „Pamiršk mane“.

Aš jas sukūriau dar studentijos laikotarpiu ir pasikeitėme vieno vakarėlio su VISI studentais metu. Tuo metu kūriau ir aranžavau daug dainų, pritaikytų gitarai. Tai buvo ir yra mano hobis. Po 4 metų išgirdau savo dainas Sporto halėje, atliekant Hiperbolės. Tai buvo 1984 m. Džiaugiausi, kad mano dainos įgavo tokį populiarumą!!! Džiaugėsi ir gausus mano draugų būrys, žinodamas, kieno tai dainos. Teisybės dėlei, „Pamiršk mane“ suaranžuota greitesniam tempui, kaip ir pridera roko grupei.

Tačiau „Pamiršk mane“ labai mažai pakeitimų, ir atlikta visą laiką grupės nepriekaištingai!!! Tiesiog nepretenduoju į honorarus, bet iš grupės narių laukiau daug metų tiesos, kurios, deja, jie neatskleidė. Nors, gal tą faktą žinojo tik vienas ar du jos nariai.

Su pagarba!!!“,  – rašė įrašo autorius G.Abečiūnas.

Pasirodžius G.Abečiūno įrašui, po juo pasipylė ir kiti komentarai, tvirtinantys, kad kalbos apie nepatvirtintą dainų autorystė, sklido jau seniai:

„Kalbas girdėjau, kad „Hiperbolė“ dainas „pavogė“, šnabždėjo Kaune daug kas. O šlovę sau prisiėmė“,  – rašė viena komentatorė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.