Į didelio dėmesio Lietuvoje sulaukusį „The World of Hans Zimmer“ turą Europoje jau nupirkta per 300 tūkst. bilietų

Kino filmų muzikos genijaus Hanso Zimmerio kuruojamas koncertų turas „The World of Hans Zimmer“ (liet. „Hanso Zimmerio pasaulis“), kurio pasirodymas Vilniuje įvyks jau šių metų spalio 26 dieną, dar prieš oficialią turo pradžią sulaukė didžiulio žiūrovų dėmesio ir pasiekė naują rekordą.

Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Koncertų akimirkos.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Feb 1, 2024, 12:41 PM

Į naujausią vokiečių kilmės kompozitoriaus Hanso Zimmerio oficialaus projekto „The World of Hans Zimmer“ koncertų turą „A New Dimension“ (liet. „Nauja dimensija“), kuris startuos tik kovo mėnesį, jau parduota daugiau nei 300 tūkst. bilietų.

Šio koncertų turo metu 2024 metų pavasarį įvyks 35 pasirodymai didžiausiose Europos koncertų salėse. Rudenį suplanuoti dar 25 koncertai, tarp jų ir pirmieji šio projekto pasirodymai visose trijose Baltijos šalyse – spalio 26 dieną Vilniuje, spalio 27 dieną Rygoje ir spalio 28 dieną Taline.

Jau visiškai išparduoti 17 šio turo koncertų, įskaitant ir pasirodymą gimtajame Hanso Zimmerio mieste, Frankfurte. Lietuvoje „The World of Hans Zimmer“ pasirodymas, kurio metu per 100 muzikantų simfoninis orkestras ir kviestiniai solistai atlieka garsiausius kūrinius iš Holivudo kino filmų, kuriems muziką sukūrė Hansas Zimmeris, taip pat sulaukė didžiulė dėmesio. Nors koncertas Vilniuje įvyks tik spalio mėnesį, jau parduota beveik pusė koncerto bilietų.

Ankstesnis „The World of Hans Zimmer“ koncertų turas „A Symphonic Celebration“ (liet. „Simfoninė šventė“) pelnė didžiulį pasisekimą. Europoje 2022 metais ir 2023 metų pavasarį vykę pasirodymai pritraukė 400 tūkst. žiūrovų ir buvo visiškai išparduoti.

„A New Dimension“ – tai nauja Hanso Zimmerio oficialaus projekto koncertų serija su programa, kuriai kompozitorius atrinko ir aranžavo kūrinius iš savo didžiulio sukurtos muzikos lobyno. Legendiniai dviem „Oskarais“ ir keturiais „Grammy“ apdovanoto kompozitorius Hanso Zimmerio kūriniai, gyvai atliekami simfoninio orkestro, leis klausytojams panerti į naujas potyrių dimensijas.

„The World of Hans Zimmer“ yra vienintelis oficialus šio kompozitoriaus muzikos projektas, o Hansas Zimmeris asmeniškai prižiūri jo kokybę. Nors pats kompozitorius scenoje nedalyvauja, jis yra šio projekto pasirodymų programos kuratorius ir muzikos vadovas.

Viso turo „A New Dimension“ metu simfoniniam orkestrui diriguoja žymus kompozitorius ir dirigentas Gavinas Greenavėjus. Dirigentas yra ilgametis Holivudo kompozitoriaus Hanso Zimmerio draugas ir bendradarbis, gyvų pasirodymų metu vadovaujantiems pasaulinio lygio solistams ir visam simfoniniam orkestrui. Koncertų metu orkestro atliekamą muziką lydi vaizdo projekcijos iš Holivudo kino filmų.

Hanso Zimmerio muzikos lobyne gausu visame pasaulyje atpažįstamų kūrinių iš filmų „Kopa“, „Džeimsas Bondas – Nėra laiko mirti“, „Liūtas karalius“, „Gladiatorius“, „Karibų piratai“, trilogijos „Tamsos riteris“, „Tarp žvaigždžių“, „Paskutinis samurajus“, „Asas Maverikas“ ir kt. Koncertų turo „A New Dimension“ pasirodymuose klausytojai gali mėgautis daugeliu atpažįstamų melodijų ir kūrinių iš kultinėmis tapusių kino juostų.

Vienintelis „The World of Hans Zimmer – A New Dimension“ pasirodymas Lietuvoje vyks kitų metų spalio 26 dieną „Avia Solutions Group“ arenoje, Vilniuje. Tai bus pirmasis oficialaus kompozitoriaus Hanso Zimmerio projekto pasirodymas Lietuvoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: prasideda „Eurovizija“ – kas laimės ir kur bus Lietuva?