Izraelis sutiko pakeisti dainos žodžius, kad galėtų dalyvauti „Eurovizijos“ dainų konkurse

Izraelio visuomeninis transliuotojas „KAN“ pranešė, jog paprašė dainos autorės Eden Golan pakeisti šių metų Izraelio „Eurovizijos“ konkurso dainos „October rain“ žodžius.

Eden Golan.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Eden Golan.<br>REUTERS/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

2024-03-04 09:52, atnaujinta 2024-03-04 09:57

Praėjusią savaitę „Eurovizijos“ organizatoriai uždraudė Izraeliui atlikti „October Rain“ dainą, kuri buvo atrinkta atstovauti Izraeliui kasmetiniame „Eurovizijos“ dainų konkurse dėl politinio neutralumo taisyklių pažeidimo.

Izraelio televizijos transliuotojas „KAN“ iš pradžių teigė, jog neketina keisti dainos žodžių, tačiau prezidentas Isaacas Herzogas paragino atlikti „būtinus pakeitimus“, kad šalis galėtų dalyvauti šou.

„KAN“ šiuo metu dar renkasi savo atstovą tarp „October Rain“ ir „Dance Forever“ dainų. Sekmadienį paskelbtame pareiškime jie nurodė, kad susisiekė su abiejų dainų autoriais ir paprašė jų „adaptuoti tekstus, išsaugant jų meninę laisvę“.

Prezidentas taip pat pridūrė „pabrėžė, kad būtent tuo metu, kai tie, kurie mūsų nekenčia, siekia represijų ir boikotuoja Izraelio valstybę“, šalis „turi pakelti balsą“ tarptautiniuose forumuose.

Izraelio įrašas, kurį atliks 20-metė dainininkė Eden Golan, turi būti patvirtintas kitą sekmadienį.

Ankstesniais metais EBU privertė šalių atstovus pakeisti dainų tekstus.

2009 m. Gruzija pasitraukė iš renginio po to, kai jos pasiūlytas įrašas – „We Don't Wanna Put In“ – buvo atmestas dėl akivaizdžių nuorodų į Rusijos prezidentą.

Kitų „Eurovizijos“ šalių muzikantai ragino sustabdyti Izraelio dalyvavimą dėl karo Gazos ruože.

Tarp jų yra Islandijos, Suomijos, Norvegijos, Danijos, Norvegijos ir Švedijos atlikėjai, o keli iš jų pabrėžė, kad Rusija buvo diskvalifikuota po to, kai prieš dvejus metus įvykdė visapusišką invaziją į Ukrainą.

Iki šiol „Eurovizijos“ organizatoriai šiems raginimams priešinosi, argumentuodami, kad situacijos Ukrainoje ir Gazoje skiriasi.

Izraelis „Eurovizijos“ dainų konkursą laimėjo jau keturis kartus. Šių metų renginys vyks Švedijoje, kuri laimėjo praėjusių metų konkursą, gegužės mėn.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.