Dėl Pupo koncerto Lietuvoje situaciją pakomentavo Šiaulių arenos atstovai: „Dedame pastangas, kad jis neįvyktų“

Sekmadienio pavakarę lrytas.lt redakciją pasiekė skaitytojos laiškas, kuriame moteris piktinosi italų dainininko Pupo elgesiu. Šiauliuose balandžio 26 dieną žadantis pasirodyti atlikėjas, kurio tikrasis vardas Enzo Ghinazzi, prieš porą dienų surengė didįjį savo koncertą Maskvoje.

Atlikėjas Pupo.<br>G. Minsevičiūtės/Scanpix nuotr.
Atlikėjas Pupo.<br>G. Minsevičiūtės/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 18, 2024, 6:01 PM, atnaujinta Mar 19, 2024, 11:06 AM

Drauge su Pupo scenoje pasirodė ir kitos garsios Rusijos žvaigždės, palaikančios kruviną Kremliaus režimą. Apie tai rašė tiek rusų, tiek italų spauda. Apie tai pasisakė ir pats atlikėjas.

Dėl šios situacijos naujienų portalas lrytas.lt kreipėsi į Šiaulių arenos atstovus. Arenos direktorius Renatas Načajus teigė, kad tokiems atlikėjams Šiaulių arenoje – ne vieta ir visais įmanomais būdais stengiasi, kad PUPO koncertas neįvyktų.

„Šiaulių arenos durys yra uždaros visiems prorusiškiems ir prokremliškiems veikėjams ir atlikėjams, abejotinos reputacijos atlikėjas Enzo Ghinazzi-PUPO nera jokia išimtis. Visapusiškai palaikome Ukrainą ir smerkiame rusijos karinę agresiją nuo pirmosios karo dienos.

Daugiau nei apmaudu, kad atsidurėme situacijoje, kurios iš anksto negalėjome numatyti. Sutartį su PUPO koncertą organizuojančia įmone, renginio organizatore, „Legacy Inn“ pasirašėme 2023 metų lapkričio 23 dieną. Pasirašėme ramia širdimi, nes PUPO praėjusiais metais jau koncertavo Lietuvoje.

Dabar, paaiškėjus, kad PUPO prieš kelias dienas koncertavo kremliuje, šio atlikėjo vizitą Lietuvoje vertiname kaip galima informacine ataka pries mūsų valstybę. PUPO į areną įsileisti nenorime, mūsų scenoje tokiems artistams – ne vieta.

Nors šio renginio neorganizuojame, dedame pastangas, kad jis neivyktų – kreipėmės į prokremlišką atlikeją pakvietusią „Legacy Inn“, kurios paprašėme pakeisti PUPO kitu atlikėju, dėl kurio reputacijos nekyla abejonių. Tikimės skubaus atsakymo.

Šiuo metu su renginio organizatoriumi vis dar esame saistomi abipusios sutarties ir nerimaujame, kad tuo atveju, jei organizatorius neprims vienintelio įmanomo moralaus sprendimo ir nepakeis PUPO, arena bus verčiama mokėti baudą dėl netesybų.

Tokiu atveju mūsų pinigai kaip alga nukeliautų tam pačiam prokremliškam PUPO. Manome, kad tokia šios situacijos baigtis būtų neteisinga – putiną remiančiam artistui neturėtume mokėti baudos už arenos pilietinės pozicijos reiškimą. Preventyviai jau kreipėmės ir į Kulturos ministeriją prašydami įsitraukti į susidariusią situaciją.

Informavome apie galima informacinę ataką prieš Lietuvą ir paprašėme pagalbos sprendžiant šį dviprasmišką rebusą. Šis precedentas skatina mus peržiūrėti sudaromas sutartis su renginių organizatoriais, kad tokių nesusipratimų išvengtume ateityje.

Norime apsisaugoti nuo analogiškų situacijų, kad netektų finansiškai nukentėti dėl areną nuomojančių organizatorių parenkamų atlikejų sąsajų su kruvinu rusijos rėžimu“, – išplatintame laiške rašė Šiaulių arenos direktorius Renatas Načajus.

Primename, kad Pupo koncertas, kuriame turėtų pasirodyti ir italas Gazebo bei austrų grupė „Joy“, numatytas balandžio 26 dieną Šiaulių arenoje.

Paaiškėjus, kad italas ką tik koncertavo Kremliuje, kur pasirodė su Vladimirą Putiną palaikančiais rusų atlikėjais, kai kurie ėmė raginti koncertą Lietuvoje atšaukti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.