Grupė „Abudu“: apie obuolius, naują dainą įkvėpusius stiprius jausmus ir būsimą albumą

„Širdis plaka, jausmo nėra“ – nauja, šiandien klausytojų ausis pasiekusi „Abudu“ daina. Kartu tai ir pirmasis singlas iš albumo „Vietos Pasauly!!“, kurį grupė ketina išleisti jau gegužės mėnesį.

Grupė „Abudu“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Grupė „Abudu“.<br>Pr. siuntėjo nuotr.
Daugiau nuotraukų (3)

Lrytas.lt

2024-03-18 10:40, atnaujinta 2024-03-18 10:56

Tai – dar ne visos geros žinios „Abudu“ kūrybos gerbėjams. Šiandien muzikantai skelbia ir visas trečiojo albumo pristatymo koncertų datas. „Vietos Pasauly!!“ kūriniai pirmąkart gyvai suskambės gegužės 11 d. Alytuje, gegužės 18 d. Vilniuje, gegužės 22 d. Kaune ir gegužės 31 d. Klaipėdoje.

Kūrinys „Širdis plaka, jausmo nėra“ skiriasi nuo kitų albume esančių dainų, jis – vienas iš ramiausių. Tačiau pasak grupės lyderio Domanto Starkausko, būtent ši daina šiek tiek nusako ir albumo nuotaiką, kuri šį kartą yra gana sunki.

Atlikėjas pasakoja, jog kūrinio priedainis gimė 2019-ųjų pabaigoje, dar prieš pasaulį pakeitusią pandemiją bei karą Ukrainoje: „Tuo metu tai parašiau apmąstydamas apatiją, užsidarymą nuo jausmų arba negebėjimą jų suprasti ir jausti. Praėjus nemažai laiko, šis priedainis man surezonuoja dar kitaip. Šita apatija tampa savisauga, kuomet išgyvenant baisius ar skausmingus įvykius, širdis nori užsidaryti ir tapti tiesiog daiktu, kad kurį laiką būtų nešama kūne, kol vėl pasijus saugi ir galės jausti.“

Ne tik pirmasis singlas, bet ir visas trečiasis grupės albumas apipintas muzikantų asmeninėmis kelionėmis gilinantis į nemalonius jausmus ir išgyvenimus, bandant įveikti kūrybinius blokus ir ieškant naujų prasmių.

„Daug kalbėdavomės tarpusavy, įvairiausiais klausimais, nuo vaikystės sapnų iki šiandieninių baimių. Ilgą laiką buvo apskritai sunku kurti ir ilgai nepavykdavo to daryti, teko kelti klausimus kodėl, o iš klausimų pasipylė daug kelių, kuriais eiti buvo ir sunku, ir įdomu“, – prasitarė Domantas.

Pasak jo, būtent pasiekus tam tikrus atsakymus atsirado ir jausmas, kad dirbama prie kažko labai svarbaus sau: „Tikim – visa tai stipriai transliuosis ir klausytojui.“

Svarbus vaidmuo tiek dainoje „Širdis plaka, jausmo nėra“, tiek ir visame albume teko obuoliams.

„Sėdėdamas terasoje savo sodyboje, aplink kurią auga obelys ir bandydamas parašyti naujas eilutes, trumpam nustojau groti gitara ir išgirdau kaip nukrito obuolys. Iškart parašiau pirmąsias eilutes: „kaip lengvai į žemę beldžias obuoliai“. Taip viskas ir susidėjo“, – sakė „Abudu“ lyderis.

Į dainą „nukritę“ obuoliai paskui save atsinešė daugybę naujų prasmių, o galiausiai – atsirado ir grupės koncertinio turo plakate.

Trečiojo albumo pristatymo koncertų metu „Abudu“ aplankys Barą „Fenix“ Alytuje gegužės 11 d., Vilniaus „Kablys + Kultūra“ gegužės 18 d., Kauno „Oldman“ gegužės 22 d., o turą užbaigs gegužės 31 d. Klaipėdoje, bare „Herkus Kantas“.

Paklaustas apie būsimus koncertus Domantas Starkauskas nedvejoja: „Tikiu, jog tai bus geriausi mūsų koncertai. Alytuje grojome jau tikrai seniai, norėjome albumo pristatymo ture neaplenkti ir mažesnio miesto, prisiminti artimos erdvės atmosferą, kurioje būna daug bardako ir daug nuostabių, stiprių koncertinių patirčių. Čia ir pradėsime savo turą. Vilniaus Kablyje viską vainikuosime, nes turėsime galimybes pasidaryti sceną ir visus užmanymus taip, kaip įsivaizduojame, tačiau viso to atvešim ir į kitus miestus.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.