„Bitlas“ Paulas McCartney‘is – pirmasis Jungtinės Karalystės muzikantas milijardierius

Penktadienį publikuoto leidinio „Sunday Times“ turtingiausių žmonių sąrašo „The Rich List“ duomenimis, muzikos legenda Paulas McCartney‘is tapo pirmuoju Jungtinės Karalystės muzikantu milijardieriumi.

Paulas McCartney‘is.<br>EPA-ELTA nuotr.
Paulas McCartney‘is.<br>EPA-ELTA nuotr.
Paulas McCartney‘is.<br>AP / scanpix nuotr.
Paulas McCartney‘is.<br>AP / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2024, 2:12 PM

81-erių metų muzikantui turtus susikrauti padėjo „koncertiniai turai, vertingas jau įrašytų kūrinių katalogas, o tam tikra prasme ir Beyoncé“, įrašiusi savą grupės „The Beatles“ dainos „Blackbird“ versiją, teigiama „The Rich List“, kuris yra laikomas patikimiausiu informacijos apie turtingiausius žmones JK šaltiniu.

P. McCartney‘is, kurio grynoji turto vertė siekia 1,0 mlrd. svarų, milijardieriumi buvo paskelbtas tuo metu, kai šių skaičius, 2022 m. metais siekęs 177, šiemet nukrito iki 165.

Tam tikra prasme milijardierių skaičių sumažėjimą lėmė vyriausybės planai atsisakyti sistemos, pagal kurią asmenys neprivalo Jungtinėje Karalystėje mokėti mokesčių už svetur gautas pajamas.

Ši sistema jau daugelį metų buvo politinių diskusijų objektas, be to, ja naudojosi ir ministro pirmininko Rishi Sunako žmona Akshata Murty – tai reiškia, kad ji neprivalėjo mokėti mokesčių už savo turimas Bangalore veikiančios IT bendrovės „Infosys“, kurios vienu iš steigėjų yra jos tėvas, akcijas.

Tačiau, sulaukusi politinio spaudimo, ji pareiškė mokesčius už šias pajamas JK sumokėsianti.

Dėl tokio jos sprendimo šeimos turtas ypatingai nenukentėjo – 350 turtingiausių asmenų ir šeimų sąrašo duomenimis, pernai poros turimų akcijų vertė išaugo 108,8 mln. svarų ir pasiekė beveik 590 mln. svarų, o grynoji šeimos turto vertė sudarė 615 mln. svarų.

Skaičiuojama, kad karaliaus Karolio III asmeninio turto vertė, išaugus grynajai jo turimo nekilnojamojo turto vertei, taip pat pakilo 10 mln. svarų ir pasiekė 640 mln. svarų.

Mažiau sekėsi chemijos pramonės magnatui Jimui Ratcliffe‘ui, šių metų pradžioje įsigijusiam futbolo klubo „Manchester United“ akcijų, išradėjui Jamesui Dysonui bei verslininkui ir bendrovės „Virgin“ vadovui Richardui Bransonui, kurių ne vienu milijonu svarų įkainoto turto vertė nukrito.

Sąrašo viršuje jau trečius metus iš eilės yra iš Indijos kilęs investuotojas Gopi Hinduja ir jo šeima: skaičiuojama, kad Indijos įmonių konglomerato „Hinduja Group“ vadovo turto vertė siekia 37 mlrd. svarų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.