Į Lietuvą atvyksta kultinė britų grupė „Faithless“: sudrebins Kalnų parką

Gegužės 17 d. prasidėjo prekyba bilietais į pirmą kartą Lietuvoje vyksiantį kultinės elektroninės muzikos grupės „Faithless“ koncertą.

Sister Bliss. „Faithless“.<br>PR siuntėjo nuotr.
Sister Bliss. „Faithless“.<br>PR siuntėjo nuotr.
Sister Bliss. „Faithless“.<br>Katy Cummings / OTO SWNS / scanpix nuotr.
Sister Bliss. „Faithless“.<br>Katy Cummings / OTO SWNS / scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

May 17, 2024, 1:48 PM

Pasirodymas, kuris rugsėjo 4 d. vyks Vilniaus Kalnų parke – po 8 metų pertraukos rengiamo „Faithless“ koncertinio turo „Champion Sound“ dalis.

Superhitų „Insomnia“ ir „God is a DJ“ kūrėjai publikai žada įsimintiną muzikinį bei vizualinį nuotykį.

Tikėtina, jog vienos žinomiausių visų laikų elektroninės muzikos grupių gerbėjai koncerte išgirs ne tik auksinio „Faithless“ fondo ir jų paskutiniojo studijinio albumo „All Blessed“ dainas, bet ir dar negirdėtus kūrinius – grupės nariai Sister Bliss ir Rollo šiuo metu intensyviai dirba įrašų studijoje.

Jiedu neslepia su jauduliu ir nekantrumu laukiantys šio koncertinio turo: „Žinome, kad mūsų pasirodymai turi būti ypatingi: grupės praeities, meilės muzikai, Maxi Jazz ir, žinoma, mūsų muzikinės ateities šventė“.

Elektroninės, transo, trip-hopo ir house muzikos grupė „Faithless“ susikūrė 1995 m. Londone, kai multiinstrumentalistė bei kompozitorė Sister Bliss ir prodiuseris Rollo susipažino su Maxi Jazz, kuris iki tol buvo pasinėręs į hip-hopą.

Toks skirtingų stilių kokteilis pasirodė esąs muzikaliai spalvingas ir kūrybiškai sėkmingas – tą įrodo milijonai fizinių „Faithless“ įrašų pardavimų ir jų dainų perklausų įvairiose muzikinėse platformose.

Pasak britų muzikos žurnalistikos autoriteto „Mixmag“, „Faithless“ – viena iš 5-ių visų laikų geriausių elektroninės muzikos grupių pasaulyje.

Jau pats pirmasis debiutinis „Faithless“ albumas „Reverence“ įsiveržė į įvairius Europos šalių muzikos topus, pelnydamas auksinį ir platininį statusus, o singlai „Salva Mea“, „Don‘t Leave“, ir, be abejonės, „Insomnia“ tapo klasikiniais šios grupės hitais.

1998 m. išleistas antrasis „Faithless“ albumas „Sunday 8PM“, kuriame – tokie kūriniai kaip „Bring My Family Back“, „Take the Long Way Home“ ir vizitine grupės kortele tapęs „God Is a DJ“, tęsė jų sėkmingą žygį į populiarumą.

Išskirtinio dėmesio susilaukė 2004 m. išleistas albumas „No Roots“, kuriame skamba Dido, L.S.K. ir Nina Simone balsai, ir ypač protesto daina „Mass Destruction“.

Šios dainos tekstas buvo cituojamas JAV Senate, o pasak „Foo Fighters“ lyderio Dave Grohl: „Tai daina, kurią labiausiai norėčiau būti parašęs aš pats“. Naujausias studijinis „Faithless“ albumas „All Blessed“ buvo išleistas 2020-aisiais.

2022-ųjų pabaigoje grupę supurtė skaudi netektis – būdamas 65-erių mirė charizmatiškasis „Faithless“ narys Maxi Jazz.

Visi, kuriems kada nors pasitaikė proga išvysti Maxi Jazz scenoje, žino, koks fantastiškas jis buvo, tad nėra abejonių – koncertuoti be jo grupei bus iššūkis.

Tačiau besirengdami naujo albumo išleidimui ir koncertams Sister Bliss su Rollo nusprendė, kad jei jau „Faithless“ vėl pasirodys gyvai, tai bus pankiška, funky ir įkvepianti patirtis, muzikos žanro, prie kurio atsiradimo jie patys nemenkai prisidėjo, šventė ir Maxi pagerbimas.

Svarbus vaidmuo rengiantis „Champion Sound“ turui tenka ir šviesų bei vaizdo efektų meistrui Jvan Morandi, kuris jau nuo 2001-ųjų kuria išskirtinį „Faithless“ vizualinį braižą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.