Dubline dėl skolų sulaikytas „Star1 Airlines“ orlaivis su 97 keleiviais (papildyta)

Kaip aiškina bendrovė, skrydis buvo atšauktas, nes buvo apribota orlaivio teisė išskristi iš Dublino oro uosto. Šiuo maršrutu į Vilnių turėjo skristi 97 keleiviai.

Iš Dublino į Vilnių turėjo grįžti 97 keleiviai.<br>V.Ščiavinskas
Iš Dublino į Vilnių turėjo grįžti 97 keleiviai.<br>V.Ščiavinskas
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 22, 2010, 1:30 PM, atnaujinta Apr 3, 2018, 1:12 AM

„Įmonei „Elviria Leasing Limited“ Lietuvos bendrovė įsiskolino einamuosius mokėjimus už lėktuvą. Tai yra įprastas versle dalykas, priklausantis nuo įsiskolinimų laikotarpių bei kreditorių pakantumo. „Star1 Airlines“ žada netrukus surasti išeitį iš situacijos“, - BNS sakė CAA direktorius Kęstutis Auryla.

Kaip aiškina bendrovė, skrydis buvo atšauktas, nes buvo apribota orlaivio teisė išskristi iš Dublino oro uosto. Šiuo maršrutu į Vilnių turėjo skristi 97 keleiviai.

„Star1 Airlines“ vadovai ieško būdų, kaip nuskraidinti šio reiso keleivius į Vilnių.

Anot K.Aurylos, šiuo metu „Star1 Airlines“ intensyviai ieško finansavimo šaltinių. Jo teigimu, savo ruožtu CAA pradeda tyrimą dėl „Star1 Airlines“ finansinės situacijos.

„Nuo tyrimo rezultatų priklausys, kokie bus sprendimai. Jei „Star1 Airlines“ padėtis nebus kritiška, jiems bus leista dirbti toliau“, - sakė jis.

Pasak CAA vadovo, iki šiol Civilinės aviacijos administracijai pateikti skrydžių įmonės finansiniai duomenys nerodė, kad bendrovės finansinė padėtis būtų kritiška.

Skolų turinčių bendrovių lėktuvai paprastai sulaikomi, kai kreditoriai kreipiasi į rinkos reguliuotoją ir pateikia jam prašymą. Šiuo atveju tai buvo padaryta Airijoje, o Lietuvos CAA, kaip patvirtino jos vadovas, pateiktų dokumentų kopijų iki šiol neturi. 

„Star1 Airlines” praneša, kad skrydžiai bus vykdomi laiku, kaip numatyta tvarkaraštyje. Trečiadienio skrydžiui Vilnius–Londonas keleiviai jau registruojami.

„airBaltic“ pagelbės „Star1 Airlines“ keleiviams

„airBaltic“ padės Dubline užstrigusiems keleiviams, negalėjusiems išvykti iš atitinkamų oro uostų, grįžti į Lietuvą. Jiems bus pasiūlyti skrydžio bilietai žemiausiomis kainomis. 

„airBaltic“ atstovų teigimu, oro bendrovė šiuo metu kalbasi ir su „Star1 Airlines“ vadovybe, siūlydama reikalingą pagalbą.

„Esame pasirengę padėti į Lietuvą sugrįžti užsienyje įstrigusiems keliautojams. Skrydžio dieną bilietai yra patys brangiausi, tačiau atsižvelgdami į susiklosčiusią situaciją, mes suteiksime žmonėms bilietus už pačią mažiausią kainą“, - teigia „airBaltic“ viceprezidentas ir generalinis direktorius Lietuvoje Tadas Vizgirda.

Turimais duomenimis, dėl „Star1 Airlines“ lėktuvo arešto Dubline, į Lietuvą negali grįžti keleiviai iš Dublino, Londono ir Milano oro uostų.

Šie keleiviai yra kviečiami susisiekti su oro bendrovės „airBaltic“ atstovais, kuriems pateikę „Star1 Airlines“ bilietą galės gauti galimas mažiausias skrydžio bilietų kainas. Keleiviams bus leidžiama pasirinkti, į kurį oro uostą grįžti – Vilnių, Kauną ar Palangą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.