Dzūkijos nacionaliniame parke vyko pirmasis nemokamas dviračių žygis

Šeštadienį virš šimto dviračių entuziastų dalyvavo pirmajame nemokamame dviračių žygių ciklo „Keliauk su Neptūnu“ ture po Dzūkijos nacionalinio parko apylinkes. Žygio metu pristatyta pirmoji iš šešių naujų, specialiai paženklintų, unikalių dviračių trasų Dzūkijos nacionaliniame parke. Likusieji penki žygiai vyks liepos-rugpjūčio mėnesiais.

Dzūkijos nacionaliniame parke vyko pirmasis nemokamas dviračių žygis.<br>Organizatorių nuotr.
Dzūkijos nacionaliniame parke vyko pirmasis nemokamas dviračių žygis.<br>Organizatorių nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 1, 2012, 12:12 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 1:42 PM

26 kilometrų ilgio pažintiniame dviračių žygyje dalyvavo daugiau nei šimtas dviratininkų. Jo metu dviratininkams buvo suteikta proga išvysti vienus iš gražiausių Dzūkijos nacionalinio parko objektų – Skroblaus, Grūdos upes, „Skerdzimų pievą“, „Antončiko šaltinį“, Bakanauskų ežerą, „Bobos daržo šaltinį“. Keliautojus lydėjo ir su žymiausiais parko lankytinais objektais supažindino Dzūkijos nacionalinio parko ir Čepkelių valstybinio gamtinio rezervato direkcijos darbuotojai.

Po dviračių žygio dalyvių energiją atstatė dzūkiška grikių košė, voveraičių sriuba ir natūralus mineralinis vanduo „Neptūnas“. Keliautojai taip pat turėjo galimybę tiesiai iš Dzūkijos išsiųsti atvirlaiškį savo draugams šventiniu paštu bei įsigyti rankų darbo naminių sūrių, gaminamų iš Dzūkijoje auginamų karvių bei avių pieno.

Ne vienas žygio dalyvis tvirtino supratęs, kad susipažinti su kerinčią Dzūkijos gamtą geriausia yra keliaujant dviračiu – niekur neskubant, kvėpuojant gaiviais pušynais ir pievomis, stabtelint išsimaudyti gaiviuose upeliuose, gėrintis smėlėtais miško keliukais, bendraujant su krašto žmonėmis.

„Dzūkijos gamta, istorija, kultūrinis bei etnografinis paveldas yra ypač gausus. Šiandien kartu įveikėme nemažą atstumą ir aplankėme įstabaus grožio unikalius Dzūkijos kampelius. Tačiau pažinti šią vietovę per vieną dieną yra tiesiog neįmanoma, todėl džiaugiuosi, kad dar penkis vasaros šeštadienius galėsime mėgautis gamta, važiuodami kruopščiai apgalvotais bei specialiais ženklais pažymėtais skirtingais maršrutais“, - įspūdžiais sėkmingai įveikus pirmąjį dviračių žygių etapą dalinosi projekto iniciatorius ir UAB „Neptūno vandenys“ direktorius Gintas Petrus.

Kitas „Keliauk su Neptūnu“ dviračių žygių ciklo etapas įvyks liepos 7 dieną ir prasidės 11.00 val. Marcinkonyse. Jo metu dviratininkų laukia daugiau iššūkių pareikalausianti trasa – iš viso planuojama įveikti 39 kilometrus, kurie pradžioje vingiuos pro unikalias žemynines kopas, vėliau pasieks ypatingai akylai saugomo Čepkelių valstybinio rezervato mokomąjį taką, drevinės bitininkystės pažintinį taką, etnografinį Musteikos kaimą, Grūdos upę, kurioje bus galima atsigaivinti, bei „Bobos daržo“ šaltinį Margionyse.

Norintys dalyvauti žygiuose kviečiami atvykti į Marcinkonis savo transportu arba traukiniu. Neturintys dviračių, bet norintys dalyvauti žygyje taip pat neturėtų nusiminti. Kartu su dviratininkais kiekvieno žygio metu keliaus ir „Keliauk su Neptūnu“ partneris „Velo-City“, suteiksiantis galimybę iš anksto užsirezervavus dviratį išsinuomoti vietoje.

Daugiau informacijos apie pažintinį dviračių žygių ciklą „Keliauk su Neptūnu“ bei registracijos formą į nemokamus žygius galima rasti adresu www.neptunas.lt/dzukija/

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.