Naktis su šmėklomis gali būti maloni

Legendinis Joniškėlio Karpių dvaras (Pasvalio r.) siūlo pajusti, kokios smagios būna praeities šmėklos. Vieną ypatingą naktį jums tikrai nesivaidens.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-01 17:40, atnaujinta 2018-03-18 13:27

Liepos 28 d, šeštadienį, įspūdingasis Karpių dvaras kviečia į stebuklų, muzikos ir reginių naktį. Pirmąkart Šiaurės Lietuvoje rengiamas audiovizualinis festivalis „Ad Astra“. Bus pristatomas unikalus meno projektas „WAFT“. Tai bendras alternatyviosios muzikos grupės „fusedMarc“ ir sutartinių giedotojų „Trys keturiose“ pasirodymas, sujungsiantis autentiškas, į UNESCO paveldą įrašytas lietuviškas sutartines ir įspūdingus elektronikos efektus, o ši sintezė bus papildoma kerinčiais šviesų šešėliais.

Dar vieną kvapą gniaužiantį išbandymą pristatys menininkai iš Kauno. Projekte „Sovijus“ – neįtikėtini deriniai: postetnomuzikos, šiuolaikinių efektų ir kosmoso magijos garsų. Festivalyje taip pat koncertuos atlikėjai Alina Orlova, Vidas Bareikis, grupė iš Baltarusijos „Egor Zabelov Trio“, festivalyje žadanti drąsų iššūkį: akordeonu, kontrabosu ir būgnais įgarsinti nebylųjį kiną. Į žvaigždes visus palydės grupė „Music Inwallved“, kurios programoje nuskambės kosminė-apokaliptinė odisėja, o įsijausti į skrydį padės žvaigždėtas dangus ir vaizdo instaliacijos.

Joniškėlio Karpių dvaras – vienas iš didžiausių dvarų Lietuvoje. Įspūdingi pastatai ir parkai slepia šiurpias meilės legendas. Kalbama, kad dvare iki šiol kartais žybčioja dvi ugnelės –jaunojo dvarininkaičio Karpio ir jo mylimosios sielos. Nekilmingą mergelę, sako, nužudė griežtasis dvarininkas tėvas Karpis, tad mylimieji vis bando ir bando sušokti paskutinį meilės šokį. Ar jie išdrįs pasirodyti festivalyje?

Aristokratiška, stebuklinga meilės, muzikos ir reginių naktis –liepos 28 d. Joniškėlyje, Karpių dvare. Jums tikrai nesivaidens!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.