Atostogos Elektrėnuose – žvejams, buriuotojams ir dviratininkams

Tradiciniais tapę turistiniai kurortai įgriso iki gyvo kaulo? O gal piniginę kedena vėjai, todėl imate susitaikyti su mintimi, kad šią vasarą šaunių atostogų nebus? Iš tiesų viskas priklauso tik nuo jūsų fantazijos. Daug išminties nereikia tam, kad tik ką gautą atostoginę išmoką „paklotumėte“ už savaitės trukmės voliojimąsi Turkijos paplūdimyje ar už „turiningas“ atostogas Baltijos šalyse, geriant karštą alų bei užkandžiaujant šaltais čeburekais. Štai kelionė į patogioje vietoje įsikūrusį Lietuvos miestelį Elektrėnus finansiškai tikrai nenuskriaustų, o ir aktyviu poilsiu praturtintų vasarą.

Atostogos Elektrėnuose.<br>Ž. Kavaliauskaitė.
Atostogos Elektrėnuose.<br>Ž. Kavaliauskaitė.
Daugiau nuotraukų (1)

Miglė Volungevičiūtė

Jul 5, 2012, 9:37 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 9:44 AM

Nuo gamtos iki sporto Kraštovaizdis, be abejonės, yra tai, ką privaloma paminėti pirmiausiai. „Užkietėjusiems” žvejams, buriuotojams ir kaitų sporto mėgėjams puikiai pažįstamos Elektrėnų marios pasakoja apie seniau čia buvusius šešis ežerus. Dirbtinį vandens telkinį juosia sausumos ir mišrūs miškai, tad išvykai su palapinėmis vieta, regis, tobula.

Turite valtį? Puiku, vadinasi, pavyks stovyklauti vienoje iš mariose esančių salų. O sugrįžus į krantą laiką linksmai leisti galima įrengtose poilsiavietėse, kuriose rasite ne tik pavėsines, persirengimo kabinas, bet ir žaidimų aikšteles vaikams. Iškylautojams patariama nuvykti į Trakų istorinį nacionalinį ar Neries regioninį parką, Strošiūnų kraštovaizdžio draustinį, aplankyti kitus saugotinus gamtinius kompleksus, kurie patenka į Elektrėnų savivaldybės teritoriją.

Nepasigailės tie, kurie užsuks į garsųjį XVI- tą amžių menantį Abromiškių dvarą ir tie, kurie nusprendė pakeliauti po savivaldybės seniūnijas. Besidomintiems mūsų tautos kultūriniu paveldu ir istorija, kelionė į Elektrėnus bus tikrai turininga. Jei atvykstate iš didmiesčio ir baiminatės, kad gamtoje nuo tylos ir ramybės gali spengti ausyse, apsistoti mieste labiau verta. Vasaros sezonui atėjus linksmybes čiuožykloje (kuri, beje, bene vienintelė Lietuvoje atitinka Europos standartus) keičia pramogos atrakcionų parke „Vaikų pasaulis“. Nors subalansuota vaikams, tačiau skirta ir suaugusiems – ant kalnelių, pavadinimu, „Jet Start“ pasisupti išdrįsta toli gražu ne kiekvienas.

Šiek tiek kultūros Miesto centre nepavyks nepastebėti šešėlius ant pievos metančių skulptūrų parko, kuris skirtas Elektrėnų marių užlietiems kaimams atminti. Ten stūksantys kūrybiniai darbai „gimė“ tarptautinio medžio drožėjų simpoziumo metu. Dar kultūros? Greta parko, kitoje gatvės pusėje užeiti kviečia Elektrėnų viešoji biblioteka.

Beje, viena inovatyviausių šalies bibliotekų siūlo ne tik knygas: čia eksponuojamos personalinės fotografijų, tapybos ir kitų kūrybinių darbų parodos. Nuo šios įstaigos toli pėdinti nereikės, jei planuojate aplankyti Literatūros ir meno muziejų, įsikūrusį „Ąžuolyno“ pagrindinėje mokykloje. Keliaujant automagistrale Kauno link, greičiausiai, teko pastebėti didingus Elektrėnų bažnyčios bokštus. Moderni architektūra ir Lietuvoje pripažinto skulptoriaus S. Kuzmos darbai bažnyčios viduje sukelia net ir netikinčių miesto svečių susidomėjimą. Elektrėnai garsėja kaip sporto miestas – iš čia kilę vieni geriausių ledo ritulininkų Dainius Zubrus ir Darius Kasparaitis. Tačiau propaguojamos ir kitos sporto šakos, kaip, antai, buriavimas ar plaukimas. Miestelyje rasite ne tik didelį baseiną, bet ir pirčių kompleksą bei krepšinio, treniruoklių sales. Aktyvus sportas ne prie širdies?

Vairuojantiems automobilį, golfo klubą rasti bus nesudėtinga. Žinia smalsiesiems – netoli Abromiškių stūkso Arvydo Sabonio sodyba, į kurią galite vienu akies kampeliu žvilgtelėti keliaudami. Sutaupysite, nes pilno automobilio degalų bako tikrai neprireiks. Mieste atstumai visai nedideli, tad keliauti patogu dviračiais ar net pėsčiomis. Iki ežero nuo bet kurio taško – daugiausiai penkiolika minučių kelio. Tad ar verta keliauti į Turkiją, kai Lietuvoje patys turime dar nelankytų, poilsiui ir atostogoms sutvertų vietų?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.