Gydytojai nuo karščio ragina saugotis skrybėlėmis ir vandeniu

Dėl savaitgalį prasidėjusių karščių dar nesusidarė eilės ligoninių priimamuosiuose. Vis dėlto gydytojai įspėja, kad buvimas karštame ore gali pakenkti širdies veiklai. Kaip to išvengti, portalo lrytas.lt pataria Vilniaus Centro poliklinikos gydytoja Daiva Berškienė.

Šeimos gydytojas turėtų nurodyti netgi rekomenduotiną suvartoti vandens kiekį. Visuomenės susidaryta nuomonė, kad reikia vartoti kuo daugiau skysčių yra klaidinga. Jų kiekį riboti reikia sergantiesiems širdies ligomis.<br>P. Lileikis
Šeimos gydytojas turėtų nurodyti netgi rekomenduotiną suvartoti vandens kiekį. Visuomenės susidaryta nuomonė, kad reikia vartoti kuo daugiau skysčių yra klaidinga. Jų kiekį riboti reikia sergantiesiems širdies ligomis.<br>P. Lileikis
Daugiau nuotraukų (1)

Dovilė Lebrikaitė

2012-07-06 12:16, atnaujinta 2018-03-18 09:35

Vyraujant karštiems orams patariama vengti užsibūti atviroje saulėje, nedirbti fizinių darbų, gerti atitinkamą skysčių kiekį. Nuo 11 iki 16 valandos reikėtų išvis neiti į lauką. Tai ypač rekomenduotina žmonėms, sergantiems lėtinėmis ligomis.

Pirminės asmens sveikatos priežiūros skyriaus vedėja D. Berškienė priduria, kad prevencinės priemonės nuo karščio yra individualios. Todėl žmonėms būtina pasikonsultuoti su savo šeimos gydytoju, paprašyti konkrečių nurodymų, kaip reikia elgtis karštuoju metų laikotarpiu.

Šeimos gydytojas turėtų nurodyti netgi rekomenduotiną suvartoti vandens kiekį. Visuomenės susidaryta nuomonė, kad reikia vartoti kuo daugiau skysčių yra klaidinga. Jų kiekį riboti reikia sergantiesiems širdies ligomis.

Prasidėjus vasarai būtina pasitarti su medikais ir tiems, kurie vartoja kraujospūdį mažinančius vaistus.

D. Berškienė perspėja, kad kraujospūdis, esant dideliam karščiui, būna žemesnis nei įprastai, todėl kartais reikia sumažinti vartojamų vaistų dozes. To nepadarius galima sau pakenkti.

Jei buvimo lauke neįmanoma išvengti, rekomenduojama dėvėti galvos apdangalus, atidėti į šalį visus nebūtinus fizinius darbus, pavyzdžiui, daržų ir gėlynų ravėjimą, retkarčiais padaryti trumpas pertraukėles ir pabūti kambaryje. Pertraukos turėtų būti daromos atsižvelgiant į žmogaus fizinę formą, ligas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.