Sausakimša Palanga savaitgalį nemiegojo

Ilgasis savaitgalis ir karšti orai į Palangą priviliojo seniai regėtą minią poilsiautojų. Centrinis paplūdimys buvo sausakimšas, o nakvynės vieta – deficitas.

Šeštadienį iki 28, o penktadienį net iki 34 laipsnių įkaitęs oras sekmadienį staiga atvėso iki 18 laipsnių.<br>T. Bauras
Šeštadienį iki 28, o penktadienį net iki 34 laipsnių įkaitęs oras sekmadienį staiga atvėso iki 18 laipsnių.<br>T. Bauras
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus, Gediminas Pilaitis ("Lietuvos rytas")

2012-07-09 09:39, atnaujinta 2018-03-18 08:06

Ketvirtadienį vakare į Palangą pradėjusios važiuoti automobilių kolonos išseko tik šeštadienį pavakare.

Pajūrį užplūdę šimtai tūkstančių poilsiautojų nuo pakelių nušlavė net, regis, nuolat nakvynės vietas siūlančias močiutes.

Kurorto meras Šarūnas Vaitkus tikino, jog per ilgąjį savaitgalį Palangoje ir Šventojoje apsilankė apie pusę milijono žmonių.

Kavinės skaičiavo pelną

Vakarais, kai didžioji poilsiautojų masė iš paplūdimių sugužėdavo į miestą, per žmonių minią buvo sunku praeiti ne tik J. Basanavičiaus gatve, bet ir Vytauto gatvės šaligatviais.

Kurorto centre gyvenimas virė iki paryčių.

Per visą naktį veikė kavinės ir restoranai. Tokio krūvio dar nepatyrę padavėjai nusivarė nuo kojų.

Vienos J.Basanavičiaus gatvės kavinės savininkas apskaičiavo, kad nuo ketvirtadienio vakaro iki sekmadienio ryto teko aptarnauti apie pusantro tūkstančio žmonių.

Per savaitgalį išpilstyto alaus kiekį verslininkai skaičiavo tonomis, o kavinių pajamos siekė nuo 30 000 iki 50 000 litų.

Pažeidėjai netilpo kamerose

Darbymetis Palangoje buvo ne vien kavinių darbuotojams, bet ir policijos pareigūnams.

Kurorte naktimis budintys Viešojo saugumo tarnybos vyrai į policijos komisariatą vos spėjo vežti pažeidėjus, o sulaikytieji netilpo kamerose.

Alkoholio padauginę jaunuoliai santykius tarpusavyje aiškinosi kumščiais. Ypač daug muštynių kildavo paryčiui pasibaigus Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynėms.

„Atrodytų, Lietuvai laimėjus visi turėtų džiaugtis ir glėbesčiuotis.

Bet kažkodėl jaunimas puldavo daužyti vienas kito”, – stebėjosi kurorte patruliuojančio Viešojo saugumo tarnybos būrio vadas Valerijus Prochorenka.

Pasak keletą vasarų Palangoje dirbančio pareigūno, girto jaunimo siautėjimas miesto gatvėse šį savaitgalį daug nesiskyrė nuo matyto vaizdo ankstesniais metais.

Nors J.Basanavičiaus gatvėje naktimis nedirba alkoholio parduotuvės, dauguma jų nešiojosi pradarytus alkoholinių gėrimų butelius ir plastikines alaus talpyklas.

Kibo į atlapus pareigūnams

V. Prochorenką nustebino, kad šią vasarą padaugėjo pasipriešinimo policijai atvejų. Neblaivūs sulaikytieji nesivaržydami plūdo pareigūnus ir kibo jiems į atlapus.

Du sulaikytieji buvo tokie agresyvūs, kad juos raminti teko panaudojus elektros impulso priemonę „Taser”.

Naktį į sekmadienį tramdant vieną neblaivią porelę su jaunuoliu susigrūmusiam pareigūnui buvo sužalota ranka.

Raminant chuliganą nuošalyje neliko ir neblaivi jo draugė – ji policijos darbuotojui smogė į veidą.

Netrukus atskubėję porelės draugai policininkus įspėjo, kad merginos tėvas yra aukštas Policijos departamento darbuotojas, kuriam įsikišus pareigūnai turėsią nemalonumų.

Atvėsino įkaitusias galvas

Palangoje įkaitusius poilsiautojus išaušus sekmadieniui nusprendė atvėsinti pati gamta.

Šeštadienį iki 28, o penktadienį net iki 34 laipsnių įkaitęs oras sekmadienį staiga atvėso iki 18 laipsnių.

Supratusi, jog pasideginti saulėje nebeteks, didžioji dalis poilsiautojų nuo pat ryto patraukė namo.

Siauras kurorto gatves mašinų spūstys buvo užkimšusios iki pavakarės. Beregint ištuštėjo ir paplūdimiai.

Kurorte netrūko girtų

* Nuo ketvirtadienio vakaro iki sekmadienio į policijos komisariatą buvo atvežti 57 viešosios tvarkos pažeidėjai.

* 28 asmenims buvo surašyti administraciniai protokolai už pasirodymą neblaiviems viešojoje vietoje. Penki asmenys nubausti už nedidelį chuliganizmą, penkiems teks atsakyti už pasipriešinimą policijos pareigūnams ir jų reikalavimų nevykdymą.

* Per savaitgalį pradėti devyni ikiteisminiai tyrimai. Du jų – už viešosios tvarkos pažeidimą. Kurorte užfiksuotos trys vagystės.

Keltai žmones plukdė be perstojo

* Klaipėdoje ilgąjį savaitgalį didžiulės automobilių eilės driekėsi prie naujosios perkėlos į Smiltynę – be perstojo dirbantys keltai į Kuršių neriją perplukdė dešimtis tūkstančių keleivių.

* Penktadienį nuo pat ryto iš visų pusių į perkėlą plūstantys lengvieji automobiliai sustabdė transporto eismą magistralinėje Minijos gatvėje. Iškviesti pareigūnai reguliavo eiles, kad nekiltų sumaišties.

* Automobilių vairuotojams, kurie norėjo persikelti į Smiltynę, ilgojo savaitgalio dienomis eilėje teko praleisti apie valandą. Sukaitę keleiviai kantriai laukė, jokių incidentų perkėloje neįvyko.

* Šiek tiek nepatenkinti buvo tik Neringos gyventojai, kurių automobiliai per Kuršių marias keliami nemokamai. Savaitgalį ši lengvata negaliojo – visi keleiviai turėjo laukti bendroje eilėje.

* Sekmadienį, vos tik pajūryje ėmė krapnoti lietus, žmonių srautas plūstelėjo atgal – iš Neringos į Klaipėdą. Iki pavakarės penki keltai gabeno keleivius ir automobilius nesilaikydami grafiko.

* „Tokio keleivių ir automobilių antplūdžio vasarą jau senokai nematėme. Atrodo, kad bus pagerinti visi ankstesni rekordai”, – prognozavo įmonės „Smiltynės perkėla” vadovas Darius Butvydas.

* Penktadienį iš Klaipėdos ir Smiltynę ir atgal buvo perkelta 32 tūkst. 970 keleivių ir 3710 automobilių. Srautas nesumažėjo ir kitą dieną – perkelti 32 tūkst. 695 keleiviai ir 4437 automobiliai.

* Sekmadienį automobilių eilės driekėsi jau ne Klaipėdoje, o Smiltynėje – transporto priemonių ir keleivių greičiausiai buvo perkelta ne mažiau.

* Šeštadienį poilsiautojai su šeimomis vyko į Juodkrantėje vykusį renginį „Bitėlandas”. Jame apsilankė apie 10 tūkst. žiūrovų.

* Neringos verslininkai džiūgavo, kad per tris dienas svečiai išgraibstė beveik visas rūkytas žuvis.

***

„Bendraukime“ skelbia konkursą „Mano didelės šaunios lietuviškos atostogos“ ir kviečia dalintis savo vasaros kelionių po Lietuvą aprašymais bei nuotraukomis. Keliaukite, aprašykite išskirtines akimirkas, fotografuokite, o grįžę po atostogų siųskite sukauptą lobį mums adresu konkursai@lrytas.lt. Aprašymų ir nuotraukų lauksime iki rugpjūčio 20 dienos. Konkurso nugalėtojui atiteks rėmėjo PIGU.LT įsteigtas prizas – palapinė „Camp active Yosemite“. Dar penkių daugiausiai balsų sulaukusių tekstų ir nuotraukų autoriai gaus specialius „Bendraukime“ prizus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.