Audringa jūra Klaipėdos paplūdimiuose vos nepasiglemžė keturių gyvybių

Klaipėdos Antrosios Melnragės paplūdimyje poilsiautojų negąsdina nei audringa jūra, nei iškelta raudona vėliava, kuri reiškia, jog maudytis draudžiama. Toks atsainumas trečiadienio popietę vos nepasiglemžė vyriškio gyvybės. Antradienį į ligoninę pateko Giruliuose skendusios trys paauglės iš Kėdainių. Saulės ir jūros išsiilgę žmonės nepaiso ženklų, perspėjančių jog dugne gausu pavojingų duobių, į kurias akimirksniu gali nublokšti stipri srovė. “Dar tik pusė dienos praėjo, netrukus čia dar padaugės žmonių, pamatysite, bus ir skęstančiųjų”, - nelinksmai prognozavo Klaipėdos skęstančiųjų gelbėjimo tarnybos vyriausiasis specialistas Aleksandras Siakki.

Gelbėtojai trečiadienio popietę lėkė gelbėti į duobę įkritusio užsieniečio.<br>E. Petkutė
Gelbėtojai trečiadienio popietę lėkė gelbėti į duobę įkritusio užsieniečio.<br>E. Petkutė
Daugiau nuotraukų (1)

Eglė Petkutė

Jul 11, 2012, 9:03 PM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:57 AM

Jau nebe pirmą dieną gelbėtojai į pagalbą kviečia policijos pareigūnus, kad šie padėtų sudrausminti savęs nesaugančius poilsiautojus. Tikimasi, kad bent baudomis pavyks juos priversti būti atsargius.

Trečiadienį apie 14 valandą skubiai traukti iš vandens prireikė paplaukioti kiek toliau nuo kranto bandžiusį užsienietį, kuris neišgirdo arba nesuprato per garsiakalbį aidinčių gelbėtojų perspėjimų. Stiprios srovės vyrą ėmė nešti gilyn, jis bandė atsiremti į dugną kojomis, tačiau pateko į duobę. Tačiau į vietą atskubėjęs gelbėtojų ir medikės ekipažas vyrą rado ant kranto – jam išplaukti į krantą padėjo netoliese braidžioję žmonės.

Vakar iš mirties nasrų medikai traukė tris moksleives iš Kėdainių, kurios su grupe bendramokslių ir auklėtojais atvyko į pajūrį. “Vaikai patyrė šoką ir po to, kas įvyko, nė vienas nebedrįso bristi į jūrą”, - prisiminė gelbėjimo operacijoje dalyvavusi budinti slaugytoja Audronė Narbutienė. Apie 10 valandą ryto paaugliai maudėsi Girulių paplūdimyje. 12, 13 ir 15 metų mergaitės nepajuto, kaip stipri banga, genama srovės, nubloškė jas į gilią duobę. Visas tris pavyko išgelbėti. Viena mergaitė gurkštelėjo vandens, kita patyrė stiprų šoką. Vaikai nugabenti į ligoninę, kur jų sveikatos būklę stebi medikai.

„Eina vaikas pajūriu, braido po vandenį, staiga atsiritusi banga pradeda nešti jį gilyn – paskęsti galima akimirksniu. Tėvai gana aplaidžiai stebi savo atžalas – jie neturėtų patys atsipalaiduoti, o turi neišleisti iš akių vaikų. Kiekvienas privalo suprasti, kad gyvybė yra jo paties rankose“, - kalbėjo gelbėtojams talkinanti A. Narbutienė.

Per dieną jai teko skubėti teikti pagalbą net šešiems saulės smūgį patyrusiems žmonės. Daugiausiai tai jaunos merginos. „Kaip nenualps, jeigu deginosi be jokio galvos apdangalo, visai negėrė vandens, o tą dieną dar ir badauti nusprendė“, - skėsčiojo rankomis patyrusi medikė. Mergina patyrė dehidrataciją, todėl teko gabenti į ligoninę ir lašinti skysčius. „Ištikus saulės smūgiui pirmiausiai reikėtų išnešti žmogų į pavėsį, tada stengtis kaip galima vėsinti kūną – dėti ant kaktos ledo, ant kojų ir rankų - šlapius rankšluosčius, duoti gerti vandens“, - patarė A. Narbutienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.