Kaip pasirinkti geriausią atostogų laiką?

Atsisakyti atostogų yra be galo sunku. Tačiau kartais taip nutinka, kad kišenėse švilpauja vėjai, o keliauti vis tiek labai labai norisi. Ką daryti? Visuomet galima rasti pigių atostogų idėjų – tam tereikia pasitelkti keletą patarimų ir turėti bent minimalių santaupų. Svarbiausia yra pasirinkti tinkamą kelionės laiką, ir, be abejo, atostogas planuoti iš anksto.

Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Jul 12, 2012, 11:18 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:42 AM

Venkite piko meto

Neplanuokite vykti į tam tikrą šalį, kuomet visi masiškai ten keliauja. Geriau rinkitės sezono pradžią ar pabaigą. O didžiuosius Europos miestus galima aplankyti ir ne sezono metu: Londonas, Paryžius ar Roma yra ne ką mažiau gražūs žiemą. Pirma, pigiau kainuos lėktuvo bilietai ir nakvynė. Be to, neteks gaišti laiko eilėse į muziejus ir kitas lankytinas vietas. Vis dėlto, verta išsiaiškinti, ar visos jūsų planuojamos aplankyti vietos dirbs. Ne sezono metu kai kurie muziejai ar kiti lankytini objektai gali būti uždaryti.

Peržvelkite sezono pradžios pasiūlymus

Jei planuojate keliauti su kelionių organizatoriumi, ieškokite pasiūlymo jau prieš kokį pusmetį, kai kelionių agentūros pradeda pardavinėti būsimo sezono kelialapius. Nuolaidos kartais būna ženklios. Ši strategija itin tinka tiems, kurie yra priversti iš anksto numatyti atostogų datą ir nėra lankstūs griebti „paskutinės minutės“ pasiūlymą ir išvykti kad ir ryt.

Venkite savaitgalių

Norintiems išties taupiai prasisukti kelionėje, savaitgaliai nėra palankūs – brangiau mokėsite ne tik už lėktuvo bilietus, bet ir už nakvynę. Juk dauguma kaip ir jūs nori prasmingai išnaudoti savaitgalius.

Laukite rugsėjo

Jei trokštate atostogų pajūrio kurorte užsienyje, laukite rugsėjo, kuomet besibaigiant sezonui žymiai sumažėja kainos, mat daugelis rugsėjį yra priversti sugrįžti į darbus, ypač jei turi mokyklinio amžiaus vaikų. Tad jei dar neturite vaikų arba jie ikimokyklinukai, pasinaudokite tokia proga sutaupyti.

Domėkitės „paskutinės minutės“ pasiūlymais

Prenumeruokite „paskutinės minutės“ pasiūlymus. Jau ir Lietuvoje dirbančios kelionių agentūros vis dažniau pasiūlo tikrų „paskutinės minutės“ pasiūlymų, kai kelionės kaina yra kone perpus mažesnė, negu pradinė. Deja, dažnai už patrauklaus pasiūlymo vis dar slepiasi įvairios papildomos sąlygos, tad patartina jas išsiaiškinti.

Atsižvelkite į oro sąlygas

Puiku, jei nusprendėte keliauti žiemą ar rudenį, tačiau prieš keldami koją iš namų pasidomėkite orų prognoze. Pagal ją rinkitės rūbus, avalynę ir kitus reikmenis. Taip neteks papildomai išlaidauti staiga užklupus šaltukui ar prireikus lietsargio.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.