Užkietėjusiems nudistams - viešbučiai, sporto klubai ir kelionės kruiziniais laivais

Nudizmą praktikuojančios žvaigždės nevengia apie savo polinkį į nuogumą kalbėti viešai. Žinomas prancūzų aktorius Gerardas Depardieu draudžia įkelti koją į savo jachtą tam, kuris neatitinka „aprangos kodo“. Tiksliau, nenusirengia nuogai. O štai aktorės Drew Barrymore ir Demi Moore nuogumą vadina išsigelbėjimu – nuogos jos laksto ir po namus, ir po pievas.

D. Barrymore neslepia, kad jai patinka anksti ryte nuogai bėgioti po rasotas Airijos pievas.<br>AP.
D. Barrymore neslepia, kad jai patinka anksti ryte nuogai bėgioti po rasotas Airijos pievas.<br>AP.
Daugiau nuotraukų (1)

Sniegė Pilypienė

Jul 13, 2012, 9:04 AM, atnaujinta Mar 18, 2018, 5:00 AM

„Pusryčiauti nuogai – man įprastas reikalas. Ir man tai nieko keisto. Aš nuo mažumės esu įpratusi namuose vaikščioti nuoga. Ir ne tik aš, bet ir mano seserys, mama. Ir man tai įprasta“, - sakė Jennifer Lopez savo interviu žurnalui „People“.

O štai aktorė Drew Barrymore savo interviu britų dienraščiui „The Sun“ neslėpė, kad jai labai patinka anksti ryte nuogai bėgioti po rasotas Airijos pievas: „Airijoje kartais vairuoju automobilį. Kartais sustoju pakelėje ir išbėgusi į gėlių lauką nusiplėšiu drabužius. Nuostabus ir nepakartojamas pojūtis, nes jaučiuosi laisva ir susiliejusi su gamta.“

Kino legendos Gretos Garbo biografai tvirtina, kad ji buvo užkietėjusi nudistė, mėgo maudytis nuoga ne tik privačiuose baseinuose, bet ir viešuose vandens telkiniuose. Be to, dažnai be drabužių ji kapstydavosi ir savo sode.

O žinomą italų dainininką Erosą Ramazzotti nuogai vaikščioti namuose pripratino buvusi jo žmona, šveicarų supermodelis Michelle Hunziker. Kai dainininkas atvažiavo susipažinti su jos motina į Los Andželą, gerokai nustebino jos šiltas priėmimas: būsimos nuotakos motina sutiko svečią visiškai nuoga. Tačiau po kurio laiko ir jis pats tapo nuogo gyvenimo būdo šalininku.

Demi Moore savo interviu žurnalui „The Bulletin“ pareiškė: „Namuose aš vaikštau nuoga. Galvoju, kad tai ne tik naudinga, bet ir geras lytinio auklėjimo pavyzdys. Noriu, kad mano vaikai niekad nepriimtų nuogumo kaip kažką gėdingo ir draudžiamo. Man ne gėda dėl savo kūno ir apskritai nesuprantu, kodėl kai kurie žmonės nuogumą vertina kaip kažką baisaus. Gal kuris nors iš jų galvoja, kad neturiu gėdos jausmo? Gėda yra meluoti, vogti, bet visai ne tai, ką jauti, kai aplinkiniai su susižavėjimu žiūri į tavo nuogą kūną.“

Nuogaliams – viešbučiai, kruizai ir skrydžiai parašiutu

Daugiausiai nudistų – Vokietijoje, Švedijoje ir Belgijoje. O žinomiausi nudistų paplūdimiai - Ispanijoje, Kroatijoje ir Graikijoje, kur įsikūrusios ir Tarptautinės nudistų federacijos (INF) bazės. O kartą per dvejus metus įvairiose pasaulio šalyse vyksta tarptautiniai nudistų kongresai.

Daugumoje Ispanijos, Prancūzijos kurortų nuogaliai jaučiasi pakankamai saugūs. Ten poilsis kaip Rojuje: jiems skirti ištaigingi restoranai, SPA centrai, pramogos, sporto klubai.

Vienintelė sąlyga – nenešioti maudymosi kostiumėlių. Todėl, jei nesate aktyvus nudizmo šalininkas, užsimeskite tik juostelę ant klubų, pridengiančią intymią vietą.

Net tokioje puritoniškoje šalyje kaip Amerika nudistams net siūlomos kelionės kruiziniais laivais.

O adrenalino mėgėjams Teksaso kelionių agentūra „Castaways Travel“ siūlo iš Majamio nuogiems „Boeing-727“ skristi į nudistų kurortinį viešbutį, įsikūrusį Kankune. Kai tik laineris pakyla, jo keleiviai gali nusirengti ir mėgautis nuogumu tol, kol lėktuvas pradeda leistis. Tiesa, karštų gėrimų nesiūlo, nes viena išlieti karštą kavą ant kelnių ir visai kas kita - ant nuogo kūno.

Tvirtinama, kad šis maršrutas labai populiarus. Net ir per krizę netrūko keleivių, sutikusių už tokį neįprastą skrydį mokėti dvigubai. Beje, pilotai ir orlaivių palydovės būna su drabužiais.

Visai neseniai Meksikos Los Kaboso kurortiniame mieste įvyko Didžiojo dvidešimtuko (G20) susitikimas, kur galingiausių pasaulio šalių lyderiai kūrė euro zonos gelbėjimo ir ekonomikos atstatymo planus, tačiau juos vos pora šimtų metrų skyrė nuo viešbučio „Desire Resort and Spa“, skirto nuogaliams.

Šiai įstaigai netrukdė nei gatvėmis patruliavę kariuomenės daliniai, nei paplūdimiuose išrikiuota karinė jūros flotilė. Dėl akylesnio teisėsaugos pareigūnų dėmesio „Desire“ svečiai galvų nesuko - kaip tik džiaugėsi tokiomis saugumo priemonėmis.

„Jie patenkinti, kadangi gali išeiti į gatvę ir jaustis saugomi“, - sakė vienas iš viešbučio darbuotojų. Tuo metu, kai JAV valstybės vadovas Barackas Obama, Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas bei kiti pasaulio lyderiai diskutavo apie kraujo praliejimą Sirijoje, prekybos politiką, erotiško rojaus klientai vaikštinėjo nuogi ir buvo labai toli nuo tų problemų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
Gyvai: parlamentarų komentarai prieš rytinį Seimo posėdį