Žagarės vyšnių festivalyje žemiečiai nusilenkė maestro V. Daunorui

Žagarėje nuo pat ketvirtadienio šurmuliuoja gražia tradicija tapęs aštuntasis Vyšnių festivalis, kasmet sutraukiantis keliasdešimt tūkstančių svečių.

Maestro V.Daunorą sugraudino labai šiltas kraštiečių sutikimas.<br>G. Šiuparys
Maestro V.Daunorą sugraudino labai šiltas kraštiečių sutikimas.<br>G. Šiuparys
Daugiau nuotraukų (1)

Gintaras Šiuparys

2012-07-15 01:00, atnaujinta 2018-03-18 03:46

Šiemet šventė, pavadinta „Istorijos nesuklastosi“, prasidėjo ketvirtadienį ir vyks iki pat sekmadienio vakaro. Festivalio programa tokia gausi, kad pramogą suras net ir išrankiausias gurmanas.

Šeštadienį, trečiąją festivalio dieną, svečiai buvo pakviesti į milžinišką Vyšnių turgų, o vėliau galėjo stebėti Kaliausių paradą, matyti žirgų lenktynes, žaisti futbolą, ridenti sūrį, klausytis koncertų.

Ne mažiau smagi pramoga buvo pakeliauti po Žagarę ir pasigrožėti žagariečių išmone, mat čia gyva tradicija savo kiemą papuošti kaliause. Smalsuoliai galėjo užsukti ir į „Kaliausių fabriką“, pasigaminti savą kaliausę.

Iš visos Lietuvos suplaukusią minią nudžiugino ne tik turininga programa, bet ir puikus oras.

Bene didžiausio dėmesio sulaukė šeštadienio pavakarę surengtas klasikos koncertas, skirtas operos dainininko maestro Vaclovo Daunoro 75 metų jubiliejui.

Į koncertą iš JAV atvyko ir pats maestro, kuris nepaisydamas sunkios ligos lipo ant scenos ir kraštiečius nudžiugino vienu atliktu kūriniu.

Šilto kraštiečių sutikimo sujaudintas profesorius V. Daunoras dėkojo kraštiečiams: „Didžiausia dovana - gyventi taip, kad žmonės atsimintų“.

Ąžuolo vainiku apdovanoto V. Daunoro garbei koncertavo operos solistai Asta Krikščiūnaitė, Dainius Puišys, Liudas Norvaišas, Donatas Bagurskas, M.K.Čiurlionio styginių kvartetas, vyrų choras „Varpas“.

Pasibaigus klasikos koncertui, pasikeitė ir publika. Nuo scenos pasitraukė V. Daunorą nuo vaikystės menantys žilagalviai žagariečiai, o jų vietą užėmė dainuojamosios poezijos gerbėjai, kuriems koncertavo grupė iš sostinės „Nuo Užupio“ ir Ieva Narkutė su grupe.

Vėliau pasirodė „Tele Bim Bam“, grupė „Poliarizuoti stiklai“, legendinės „Anties“ muzikantai, Eurovizijos konkurso dalyvis Donatas Montvydas. Vidurnaktį dangų nušvietė fejerverkai, o šventės dalyviai buvo pakviesti šėlti diskotekoje.

Aštuntojo Vyšnių festivalio uždarymas įvyks sekmadienį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.