Į vilniečių pamėgtus Balžio ir Ilgučių ežerus geriau nebristi

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras praneša, kad maudytis Balžio (Šilo) ir Ilgučių ežeruose poilsiautojams nerekomenduojama. Liepos 16 dieną atliktų tyrimų rezultatai parodė viršytą leidžiamą enterokokų normą Balžio ežere (258 kvs/100 ml. leidžiama - 100 kvs/100 ml.). Ši norma (162 kvs/100 ml) viršyta ir Ilgučių ežere (Pagirių sen.).

Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras praneša, kad maudytis Balžio (Šilo) ir Ilgučių ežeruose poilsiautojams nerekomenduojama.<br>V. Balkūnas
Vilniaus miesto savivaldybės visuomenės sveikatos biuras praneša, kad maudytis Balžio (Šilo) ir Ilgučių ežeruose poilsiautojams nerekomenduojama.<br>V. Balkūnas
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2012-07-18 19:44, atnaujinta 2018-03-18 01:05

Žarninė lazdelė (E. coli), žarniniai enterokokai, lūžinės klostridijos - tai mikrobai, nuolat gyvenantys žmonių ir gyvulių žarnyne. Radus juos vandenyje, visuomenė informuojama, kad vanduo užterštas, į jį pateko fekalijų, o su jomis ir patogeninių mikroorganizmų infekcinių ligų sukėlėjų: vidurių šiltinės, dizenterijos, salmoneliozės ir kt.

Žmogui išgėrus vandens užteršto patogeniniais mikroorganizmais gali pakilti temperatūra, atsirasti pykinimas, vėmimas, viduriavimas, atsiradę simptomai ypač pavojingi vaikams, vyresnio amžiaus asmenims.

Vilniuje tyrimai atliekami oficialiai įteisintose penkiose maudyklose: Neries (Valakupių I ir II, Žirmūnų), Salotės bei Žaliųjų ežerų. Nuo 2009 m. pradėti stebėti dažnai žmonių lankomi Tapelių bei Balžio (Šilo) ežerai.

Lrytas.lt jau skelbė, kad prie vandens telkinio išsiruošusiems žmonėms derėtų pasidomėti, ar jis neįtrauktas į užterštųjų sąrašą. Sąrašas vandens telkinių, kuriuose maudynės uždraustos, nuolat keičiasi.

Šiuo metu maudyti pavojinga Taurastos (Jonavos r.), Švedės ir Raudėnų (Šiaulių r.) tvenkiniuose, Nevėžio upės ruože Panevėžio mieste, Ventos upėje ties Kuršėnais (Šiaulių r.), Šilų karjere (Panevėžio r.), Masčio (Telšių r.) ir Ilgučių bei Balžio (Vilniaus r.) ežeruose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.