Kelionė traukiniais per Europą – taupantiems ir ekstremalams

Keliavimas traukiniais per pastaruosius šimtmečius tapo nepakeičiama daugelio turistų dienotvarkės dalimi. Šiomis dienomis modernios technologijos ir gerai išplėtotas geležinkelių tinklas suteikia galimybę per trumpą laiką įveikti tūkstančius kilometrų, patogiai įsitaisius stebėti pro šalį lekiančias miestų panoramas, o svarbiausia - visa tai padaryti už nedidelę kainą.

Tikri angliški pusryčiai Londono kavinukėje, pietūs gurkšnojant vyną prie Eifelio bokšto ir nepakartojamas saulėlydis irstantis gondola. Tai, apie ką rašo ne tik romanuose, bet ir kelionių vadove po Europą, galima aplankyti įsigijus „InterRail“ bilietą.<br>123RF.
Tikri angliški pusryčiai Londono kavinukėje, pietūs gurkšnojant vyną prie Eifelio bokšto ir nepakartojamas saulėlydis irstantis gondola. Tai, apie ką rašo ne tik romanuose, bet ir kelionių vadove po Europą, galima aplankyti įsigijus „InterRail“ bilietą.<br>123RF.
Daugiau nuotraukų (1)

Šarūnė Smalakytė

Jul 24, 2012, 1:54 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 9:44 PM

Tikri angliški pusryčiai Londono kavinukėje, pietūs gurkšnojant vyną prie Eifelio bokšto ir nepakartojamas saulėlydis irstantis gondola. Tai, apie ką rašo ne tik romanuose, bet ir kelionių vadove po Europą, galima aplankyti įsigijus „InterRail“ bilietą.

„InterRail“ – tai tarptautinis traukinio bilietas, kuris suteikia visišką pasirinkimo laisvę ir leidžia patiems dėliotis kelionės maršrutą. Su juo galima išnaršyti beveik visą Europą arba vieną pasirinktą jos valstybę. Didžiausias privalumas – taip keliauti yra daug paprasčiau ir pigiau, nei perkant skirtingus traukinio bilietus atskiriems maršrutams.

„InterRail“ pasas

„Keliavimas su „InterRail“ – tai išskirtinis pažinimo būdas, kurį renkasi drąsūs žmonės. Avantiūros čia tikrai daug: tenka iš vieno traukinio šokti į kitą, ką jau kalbėti apie tai, kad akimirksniu gali pasikeisti kelionės maršrutas“, - apie tarptautines išvykas pasakojo kelionių agentūros „Zigzag“ rinkodaros vadovė Daiva Bartusevičiūtė.

Norint įsigyti tarptautinį „InterRail“ bilietą paprasta - jį galima rasti didžiosiose Lietuvos kelionių agentūrose. Tačiau bilieto kaina kaskart kinta: priklausomai nuo pasirinkto kelionės maršruto ilgio, traukinio klasės ar šalių, kurias ketinate aplankyti. Tad nieko nuostabaus, jei už vieną „InterRail“ pasą gali tekti sumokėti nuo kelių šimtų iki kelių tūkstančių litų.

„Pats populiariausias pirkėjų pasirinkimas - „InterRail Global Pass“ bilietai, skirti keliauti po visą Europą. Juk tokios šalys kaip Italija, Ispanija ir Prancūzija yra lankomos beveik visų turistų“, - sako D. Bartusevičiūtė.

Moters teigimu, „InterRail“ turi pasiūlymų įvairių poreikių keliautojams. Tai nuolaidomis vyresnio amžiaus žmonės ir jaunimui iki 26 metų, taip pat specialiai sudaryti kelių lygmenų kelionių bilietai.

Ypatingas pasiūlymas norintiems aplėkti kuo daugiau Europos sostinių vienos kelionės metu – mėnesio trukmės bilietas, leidžiantis važiuoti traukiniais tiek kartų, kiek reikia. Tokia kelionė studentui kainuotų vos 1,5 tūkst. Lt.

Papildomos išlaidos

Kiekviena kelionė, nepriklausomai nuo to, ar joje praleisite visą mėnesį, ar tik keletą dienų, vienaip ar kitaip gali pareikalauti nenumatytų išlaidų. Pirmiausia reikia būti atidiems sėdant į vietinius traukinius vakarinėje Europos dalyje. Dažnai juose reikalinga išankstinė registracija.

Vietas reikės rezervuotis beveik visuose naktiniuose traukiniuose. O ypač, jei ketinate gauti lovą ar kušetę. Abiem atvejais nepranešus apie savo atvykimą galite likti be vietos traukinyje arba būti priversti sumokėti visą bilieto kainą.

Be to, žvelgiant į „InterRail“ tinklo žemėlapį Lietuvos kontūrų nematyti. Šie tarptautiniai bilietai mūsų šalyje kol kas negalioja. Arčiausiai kelionę galima pradėti nuo Varšuvos, kuri lengvai pasiekiama lenkišku, iš Šeštokų važiuojančiu traukiniu.

Šiemet nuo pirmosios kelionės su „InterRail“ bilietų praėjo 40 metų. 1972 metais atsiradęs naujas keliavimo būdas spėjo užkariauti ne vieną Europą norinčio pažinti keliautojo širdį.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.