Gatvės šokėjai Palangoje aplinkinius stebina neįtikėtinais triukais

Jau kelintą vakarą iš eilės einant Palangos Basanavičiaus gatve galima pamatyti, kaip saulei leidžiantis kietą grindinį užkloja linoleumas, kurį tarsi sargai saugo kampuose pastatytos galingos garso kolonėlės. Aplink jas ratus suka keli jauni vaikinai, paspaudžia vieni kitiems rankas, vėliau – pasiraitoja rankoves ir čia pat daro apšilimo pratimus.

Daugiau nuotraukų (1)

Monika Svėrytė

Jul 27, 2012, 8:03 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 7:44 PM

Staiga pasigirsta muzika. Vienas kitas praeivis atsisuka. Nužingsniuoja toliau. Muzika garsėja ir staiga... šuolis per galvą! „Oooo“, – netikėtą judesį balsu palydi išsižioję praeiviai. Kai kurie iš jų sustoja. Vėliau, tie patys vaikinai vienas po kito išbėga į priekį ir aplinkinius stebina įmantriais šokių judesiais.

Jie – gatvės šokėjai, besimokantys skirtingų breiko, hiphopo, „street dance“, „house dance“ ir „popping“ technikų.

„Į Palangą atvykome smagiai praleisti laiko ir parodyti žmonėms, ką mokame geriausiai.

Šokis mums – puiki saviraiškos forma. Tokiu būdu galime parodyti savo charakterį, pristatyti save“, – portalui lrytas.lt vos spėjęs atsipūsti, sakė Rudefox vardu pasivadinęs Mantas.

Vaikinai į pajūrį atvyko iš Kauno ir Klaipėdos, vienas jų – palangiškis. Jų amžius svyruoja nuo 17 iki 24 metų, dauguma jų – patyrę šokėjai, anksčiau savo jėgas atidavę pramoginiams ar liaudies šokiams, tačiau vėliau pasirinkę vieną iš gatvės šokių stilių. „Tai, ką mes darome – reikalauja didelio fizinio pasirengimo, todėl tiek treniruotės, tiek pasirodymai gatvėje – puikus būdas išlieti susikaupusią energiją“, – pasakojo ilgus metus šokantis Sania.

Sudėtingus sukinius ore atliekantis 19-metis Paulius užsiminė, kad mokydamasis gatvės šokių technikos, treniruotėms specialios sporto salės vaikinas neturėjo, todėl stengėsi išnaudoti tai, ką davė gamta.

„Vasarą naujų triukų mokausi ant smėlio arba žolės, žiemą – ant sniego“, – šyptelėjo jis. Paulius sutinka, kad tokie žaidimai – pavojingi, tačiau jis – atsargus. „Sykį versdamasis ore paslydau ir skaudžiai kritau ant kaklo, tačiau rimtos traumos pavyko išvengti. Viską stengiuosi daryti palaipsniui, įvertinu savo galimybes“, – prasitarė jis.

Dauguma šių šokėjų – savamoksliai. „Judesių mokomės vieni iš kitų, įdomesnių triukų prisižiūrime dalyvaudami įvairiose šokių varžybose“, – pasakojo 17-metis Arūnas.

Pasak jo, svarbiausia - išmokti šokio technikos pradmenis, o vėliau – laisvė fantazijai, todėl belieka improvizuoti. „Aišku, galima bet kaip makaluoti rankomis, tačiau jei nori atrodyti profesionalus – turi žinoti pagrindines taisykles“, – sakė nebe pirmus metus šokantis vaikinas.

Visi jie susipažino specialiuose šokių kovų renginiuose, ir vėliau nusprendė, kad drauge yra puiki komanda. Šokėjai savo pasirodymais gatvėje nesistengia užsidirbti, tačiau, kaip patys sako, visuomet smagu, kai į kepurę praeiviai įmeta litą, kitą. „Milijonų tikrai nesurenkame, būna, gauname 20–30 litų, kartais daugiau. Svarbiausia, kad kelionei iš Klaipėdos į Palangą ir atgal – užtenka. Ten šiuo metu apsistojome, – pasakojo vienas jų ir nusijuokė. – Juk kiekvienas savaip kvailioja, tiesa?“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.