Įspūdingiausi Portugalijos gamtos stebuklai

Ir vėl pradėti norėtume nuo vienos KelioniuManija.lt skaitytojos žodžių: „Juk gražiausia, ką turi šita šalis, tai jos gamta“. Kalnai ir kvapą gniaužiantys skardžiai, įspūdingi kyšuliai ir viliojančios lagūnos, neįprasti ežerai ir požemių karalystės – tai Portugalija.

Lagoa do Fogo, arba Ugnies lagūna – tai ežeras, susiformavęs Agua de Pau ugnikalnio krateryje.<br>KelioniuManija.lt
Lagoa do Fogo, arba Ugnies lagūna – tai ežeras, susiformavęs Agua de Pau ugnikalnio krateryje.<br>KelioniuManija.lt
Daugiau nuotraukų (1)

KelioniuManija.lt

Jul 31, 2012, 12:56 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 5:17 PM

Cabo da Roca

Cabo da Roca, arba Uolos kyšulys žymus tuo, jog tai – labiausiai į vakarus nutolęs žemyninės Europos taškas. XVI a. portugalų poetas Luís de Camões šį kyšulį pavadino „vieta, kur baigiasi žemė ir prasideda jūra“. Kyšulys nutolęs apie 40 km į šiaurės vakarus nuo Lisabonos ir 18 km nuo Sintros. Aplink Cabo da Roca pakrantės uolos iškilusios apie 100 m.

Lagoa do Fogo

Lagoa do Fogo, arba Ugnies lagūna – tai ežeras, susiformavęs Agua de Pau ugnikalnio krateryje. Šis ežeras yra Azorų salynui priklausančioje São Miguel saloje. Ugnikalnio, kuris kaip manoma, paskutinįsyk išsiveržė XVI a., pakrašty yra keletas karštųjų versmių. São Miguel saloje tyvuliuoja ir dar vienas įspūdingas ežeras – Lagoa das Sete Cidades, arba Septynių miestų ežeras, kurį sudaro du nedideli ežerai, tarpusavyje sujungti siauru kanalu.

Cabo de Sao Vincente kyšulys

Cabo de Sao Vincente, arba Šv.Vincento kyšulys – tai labiausiai į pietvakarius nutolęs žemyninės Portugalijos taškas ir viena romantiškiausių vietų šioje šalyje. Šv.Vincento kyšulys yra netoli Sagres miestelio, Algarvės regione, pietų Portugalijoje. Šis kyšulys žavi įspūdingomis uolomis, kurios stačia iki 75 metrų aukščio siekiantčia siena stūkso palei Atlanto vandenyną. Maždaug prieš 500 metų šioje vietoje buvo pastatytas vienuolynas, tačiau vėliau jis buvo apleistas, o dar vėliau čia iškilo švyturys. Kyšulio apylinkėse aptinkama neolito laikų menhyrų.

Ria Formosa

Ria Formosa gamtos parkas yra Algarvėje, šalies pietuose. Tai nuostabi lagūna, nusidriekusi nuo Faro iki Cacela Velha miestelio, iš viso apie 60 km šalies pakrantėje. Unikaliame gamtos kampelyje smėlio kopos bei salos nuolatos juda, keičiasi įtakojamos potvynių. Ši saugoma teritorija yra paukščių migracijos koridorius, dėl to čia populiaru stebėti paukščius. Be to, šiose vietose aptinkama nemažai archeologinių radinių iš romėnų epochos ir ankstesnių laikų. Ria Formosa gamtos parke siūloma keliolika turistinių maršrutų, kuriais keliaujant galima pamatyti salas, kopas, pelkes, o taip pat potvynių-atoslūgių dėka veikiantį malūną, vieną iš nedaugelio tokio tipo malūnų pavyzdžių.

Grutas Mira d'Aire olos

Grutas Mira d'Aire olos – tai didžiausia Portugalijos požeminių olų sistema, esanti netoli Leirijos. Vienoje iš olos ertmių, maždaug 110 m po žeme, tyvuliuoja požeminis ežeras. Stalagmitų, stalaktitų bei kitų geologinių darinių grožį paryškina įvairiaspalvis apšvietimas.

Cabo Espichel

Ešpišelo kyšulys, esantis į pietus nuo Lisabonos, žavi stačiais skardžiais. Tai gana mistiška vieta, nuo kurios atsiveria plati vandenyno panorama. Kyšulyje stovi švyturys, o ant pačio aukštos uolos krašto – ir bažnyčia.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.