Politikas J. Požela povestuvinį medų su mylimąja kopinėjo Meksikoje

Baltas paplūdimio smėlis, žydra Karibų jūra ir egzotiška gamta. Tokiais vaizdais povestuvinėje kelionėje mėgavosi Vilniaus miesto savivaldybės tarybos narys Juras Požela (30 m.) su žmona Živile Poželiene (29 m.). Dvi savaites jaunavedžiai grožėjosi Meksika.

Daugiau nuotraukų (1)

Beatričė Jurevičiūtė ("Stilius")

Aug 1, 2012, 5:08 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 4:16 PM

Birželį aukso žiedus sumainiusi pora ilgai nesirinko, kur susituokę skris pailsėti. Pasitarę su kelionių rengėjais Juras ir Živilė susikrovė lagaminus ir išskrido į Meksiką.

Alinamas vidurvasario karštis tolimoje šalyje – įprastas vietos gyventojams, o lietuviams nuo kaitrios saulės teko slėptis pavėsyje. Kadangi per jų vestuves Lietuvoje buvo vėsoka, pliaupė lietus, pora juokavo, kad bent per medaus mėnesį šilumos buvo su kaupu.

Atvykus į Lotynų Amerikos žemyną sutuoktiniams prireikė kelių dienų adaptuotis.

„Pabusdavome paryčiais ir tempdavome laiką iki pusryčių. Turbūt buvome pirmieji viešbučio svečiai, kurie nekantriai lūkuriavo prie pusryčių stalo”, – įspūdžiais dalijosi politikas.

Aktyviai Lietuvoje gyvenantis J. Požela renkasi tingesnes atostogas. Paplūdimyje mėgautis vasariškais malonumais – būtent to jaunavedžiams reikėjo ir Meksikoje.

Tačiau pora nesitenkino vien poilsiu paplūdimyje, sutarė derinti saulės vonias su krašto pažinimu.

„Taip toli nuvykus būtina aplankyti žymiausias vietas”, – įsitikinusi Živilė.

Meksikoje lietuviai gyveno jaukiame viešbutyje netoli Kankūno miesto esančiame Rivjera Majos kurorte.

Išsinuomoję automobilį jaunavedžiai apsilankė Jukatano pusiasalyje, grožėjosi majų palikimu. Plaukiodami laivu gėrėjosi delfinų šou ir dar niekada nematytais Karibų jūros gelmių gyventojais.

Važinėdami po apylinkes Juras ir Živilė nesutiko nė vieno tautiečio. Be ispanakalbių, aplink buvo daug vokiečių ir amerikiečių turistų.

Lietuviai susirado ir draugų, smagiai vakarus leido su lenkės ir belgo pora.

„Keturiese keliauti buvo ir linksmiau, ir saugiau”, – sakė teisininkė Živilė.

J.Poželai šiek tiek apmaudu, kad Meksikoje artimiau nesusipažino su vietos žmonių kasdienybe, mat viešėtose apylinkėse daugiausia buvo turistų.

„Už viešbučio teritorijos matėme ir ne tokią gražią šios šalies pusę. Skurdo ten yra. Tame pačiame namuke ir vištos bėgioja, ir lova stovi, ir laužas dega. Ketinome nuvykti į sostinę, tačiau paskutinę akimirką nusprendėme, kad nenorime vėl kelių valandų praleisti lėktuve”, – pasakojo politikas.

Gatvėse prekiaujantys vietos gyventojai įkyriai į akis turistams nelindo, maloniai pasisveikindavo ir pasiūlydavo įsigyti parduodamų prekių arba užsukti į jų restoraną vakarienės.

Nors Juras ir Živilė yra mėsos mėgėjai ir pirmenybę teikia kepsniams, pora skanavo ir jūrų gėrybių, įvairių meksikietiškų užkandžių. Romantiškai vakarienei jaunavedžiai rinkosi viešbučio restoranus, mat kartą nusivylė mieste ragautais patiekalais.

Karibų jūros pakrantė – lyg iš paveikslėlio, tačiau J. Poželai lietuviškas pajūris – Nidos kopos ir Baltijos jūra – gražesnis.

„Meksikos paplūdimiai fantastiški, tačiau Lietuvos pajūris man mieliausias. Kad ir kaip gražu visur būtų, noriu gyventi Lietuvoje. Čia visada gera sugrįžti.

Mėgstu keliones automobiliu po mūsų šalies nepažintas vietoves, miestus ir miestelius. Liko prie to pripratinti ir žmoną”, – kalbėjo iš atostogų grįžęs jaunavedys.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.