E. Kvoščiausko Portugalijos laukinės katės nesužavėjo

Su draugų kompanija daugiau nei savaitę Portugalijoje praleidęs aktorius Eimutis Kvoščiauskas (31 m.) jaučiasi prieštaringai – bičiulių išgirta šalis jam nepaliko tokio įspūdžio, kokio jis tikėjosi.

Kurortiniame Kaskaiso miestelyje netoli Lisabonos kompaniją pasitiko švara ir išpuoselėta aplinka.<br>Asmeninio albumo
Kurortiniame Kaskaiso miestelyje netoli Lisabonos kompaniją pasitiko švara ir išpuoselėta aplinka.<br>Asmeninio albumo
Daugiau nuotraukų (1)

Laura Čaplinskaitė ("Stilius")

2012-08-14 19:53, atnaujinta 2018-03-17 09:04

Anksčiau Eimutis tik klausėsi draugų kalbų, koks nuostabus kraštas yra Portugalija. O šią vasarą sumanė savo akimis įsitikinti, kodėl ši šalis visiems palieka tik puikiausią įspūdį.

Aktoriui rūpėjo ne tik saulėti paplūdimiai, bet ir išsamesnė pažintis su šalimi. Pirmiausia draugai apsilankė Porto mieste.

Portas pasitiko vėju, lietumi, 18 laipsnių temperatūra, prastoku uosto kvapu.

„O vakare miestas ištuštėja, į gatves pradeda lįsti katės”, – pasakojo aktorius.

Nemaloniai nustebinti bičiuliai po kelių dienų pasivaikščiojimų susikrovė lagaminus ir patraukė į pietus. Pakeliui lankydami mažus jaukius kaimelius jie patraukė į sostinę Lisaboną.

Eimutis džiaugiasi su draugais aptikę Kaskaiso miestelį su nuostabiu paplūdimiu, palmėmis, kur visa aplinka išpuoselėta, o orai – puikūs.

„Prisipažinsiu, atostogaujant man labai smagu atsipalaiduoti gulint ant smėlio prie šiltos jūros ir niekuo nesirūpinant.

Šįkart vykome ir pamatyti miestų. Nuo vaikščiojimo skaudėjo kojas, vakarais griūdavome į lovą pavargę. Net neapsilankėme jokiame klube!” – juokėsi E. Kvoščiauskas.

Didžiausią įspūdį aktoriui paliko Sintros miestelis. Įkalnėje įsikūręs miestelis didžiuojasi savo Penos ir Maurų pilimis, jų parkais.

Lisabonoje draugai apžiūrėjo princesės rūmus, vienuolyną. Ir čia vakarais draugai stebėjosi, kad gatvės tuščios.

„Lyginau su Barselona – miestu, kuris šurmuliuoja, verda kone iki paryčių! O Lisabonoje aplankė jausmas, kad šis didžiulis miestas – miręs. Gal gyventojai vasarą išvažiavę dirbti į pietus, kur daugiau turistų?” – svarstė E.Kvoščiauskas.

Kelionėje Eimutis džiaugėsi galėjęs mėgautis šviežiomis jūrų gėrybėmis, žuvų patiekalais, ragavo portveino.

Aplankytas šalis aktorius visada stengiasi vertinti jau grįžęs į namus. Jis užduoda sau klausimą, ar norėtų ten gyventi.

„Šįkart tokio jausmo nebuvo. Ne, nenorėčiau ten gyventi. Jei tai būtų mano pirmoji kelionė, žinoma, būčiau įsimylėjęs tą šalį. Tačiau mylimai Ispanijai tikrai dėčiau kur kas daugiau pliusų.

Portugalijoje nepajutau atmosferos, Atlanto vandenynas man per šaltas, miestai vakare ištuštėję. Mažutė ta mūsų Gedimino pilis, bet labai graži!” – pasakojo E. Kvoščiauskas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.