Palangoje giedra ir šilta, o meteorologai rašo: lyja ir šalta

Portalui lrytas.lt Palangos verslininkas Edmundas Sakalauskas skundėsi, kad meteorologai susimokė prieš Palangą - jie skelbia blogesnį orą, nei yra iš tikrųjų. Toks teiginys primena juokingą sąmokslo teoriją, bet iš tiesų pastarąją savaitę skelbiami ir pranašaujami blogesni orai, nei yra iš tikrųjų.

Ketvirtadienį iš ryto poilsiautojai traukė į Palangos pajūrį.<br>J. Stacevičius.
Ketvirtadienį iš ryto poilsiautojai traukė į Palangos pajūrį.<br>J. Stacevičius.
Daugiau nuotraukų (1)

Artūras Jančys

2012-08-16 13:52, atnaujinta 2018-03-17 08:30

Pasirengę keliauti į Palangą ir pažvelgę į orų prognozes turbūt iškraustytų lagaminus ir liktų trūnyti namuose prie televizoriaus.

Atrodo, nieko gero: diena žada būti lietinga, tik apie vidudienį išlįs saulė. Bet bus vėsu, įdienojus – vos 17 šilumos. Taip nuo vakar, trečiadienio, buvo skelbiama populiariame orų prognozės tinklalapyje gismeteo.lt.

Iš tiesų tokia prognozė – labai abejotina. Jau 10 valandą ryto polisiautojai vaikščiojo po Palangą apsirengę trumparankoviais marškiniais ir trumpomis kelnėmis. Saulė dar ne karšta, bet oras šiltas ir atrodė įšilęs daugiau kaip 18 laipsnių. Apie 11 val. nuo žemyno atslinko debesų, bet jie nestori, persišviečiantys.

Baltijos vanduo apie 10 val. dar buvo vėsokas, bet kokia temperatūra nelengva net panaršius internete. Pagaliau randu hidromeorologinę prognozę, skelbiančią, kad vanduo Baltijoje 16 laipsnių.

Su autoritetingais orų spėjikais nedera ginčytis, bet įlindus į jūrą vanduo įtartinai šiltesnis.

Palangos verslininkas E. Sakalauskas pripažino, jog po Žolinių Palanga pradeda tuštėti, bet dėl to priekaištauja ir meteorologmas.

„Pažiūrėkite, orai prognozuojami blogesni, nei yra iš tiesų. Norint surasti duomenis apie vandens temperatūrą jūroje, tenka ilgai panaršyti internete ir ji taip pat netiksli, į blogąją pusę“, – tikino viešbučių ir restoranų tinklą kurorte valdantis E. Sakalauskas.

Sunku būtų patikėti, kad egzistuoja su Palanga konkuruojančių kurortų sąmokslininkų grupė, kuri susitarusi su meteorologais skelbti klaidingą orų prognozę Palangoje.

Bet iš tiesų pajūrio kurorto orai kai kuriose meteorologų prognozėse atrodo blogesnės, nei yra iš tikrųjų. Pavyzdžiui, visą Žolinių dieną, pagal prognozes, turėjo pliaupti lietus. Bet nieko panašaus: palijo tik nakatį iš antradienio į trečiadienį. Žolinės buvo vėsokos, įdienojus tesušilo iki 17 ar 18 laipsnių, bet nelijo.

Ketvirtadienį, bent jau iki pietų, neatrodo kad lis, nors kai kuriuose meteo rologų portaluose gero oro šiandien nežadama.

Poilsiauti Palangoje dabar – pats gerumas. Nebėra žmonių grūsties, kopose galima kaitintis. Bet ir draugijų mėgėjai nenuobodžiautų: vakarais J. Basanavičiaus gatvė atgyja, vaikšto pati įvairiausia publika – nuo vaikščiojimo lazdomis apsiginklavusių garbaus amžiaus damų iki dailiakojų blondinių su rožiniais kaspinėliais papuoštais šuneliais.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.