Gražiausi vakarinės Italijos miesteliai (II dalis)

Tęsiame vaizdų kelionę po gražiausius vakarinės Italijos miestelius. Jau rašėme apie užburiančio grožio Ligūrijos ir Toskanos pakrančių miestelius, o šįkart nusileiskime dar šiek tiek į pietus ir pradėkime kelionę po žavųjį ir ypač šarmingą Kampanijos regioną. Taigi pasiruoškite gražių vaizdų ir įdomių istorijų kelionei po Sorento pusiasalį, įskaitant ir neprilygstamąją Amalfio pakrantę.

Daugiau nuotraukų (1)

Flyout.lt

Aug 30, 2012, 11:04 AM, atnaujinta Mar 17, 2018, 1:42 AM

Skaitykite I dalį apie gražiausius vakarinės Italijos miestelius čia.

Sorentas

Sorentas – tai nedidelis miestelis šalia Neapolio įlankos. Nemaža Sorento dalis įsikūrusi ant stačių skardžių, kurie nepailstamai bučiuojami šiltos Tirėnų jūros. Tokie vaizdai bei prabangūs viešbučiai, romantiška prieplauka Marina Grande bei viso Sorento pusiasalio simboliniu gėrimu tapęs „Limoncello“ (citrinų likeris) pritraukė tokias garsias muzikos žvaigždes, kaip Enrico Caruso ar Luciano Pavarotti. Beje, norėdami paskanauti „Limoncello“ užsukite į specialias šio gėrimo krautuvėles, kurių čia yra ne viena. Galėsite ne tik nemokamai prisiragauti šio gėrimo, bet ir jo nusipirkti sau ar parvežti lauktuvių savo šeimai bei draugams. 

Pozitanas

Nuo Sorento siauru keliuku toliau leidžiamės tik šiek tiek į pietus, link Amalfio pakrantės. Beje, šis keliukas ne šiaip sau: siauras, tačiau besiskinantis sau kelią per kalnus bei citrinmedžių giraites. Pirmasis dėmesio vertas miestas, įsikūręs Amalfio pakrantėje, – Pozitanas. Tai ikoniškas miestelis, kuriame rožinės, alyvinės, baltos, geltonos ir terakotos spalvos namai lipa vienas ant kito į aukštus kalnų šlaitus. Taigi Pozitano nesumaišysi nė su vienu Italijos miesteliu. Tai – legendinė vieta, kuri nuolat traukė ir vis dar traukia žinomus žmones, aktorius bei muzikos žvaigždes. Miesto planai buvo panaudoti ne viename filme, o legendinė roko grupė „The Rolling Stones“, viešėdami Pozitane, sukūrė savo dainą „Midnight Rambler“.

Amalfis

Toliau keliaujam apie kelis kilometrus į rytus ir pasiekiame Amalfio miestelį. Vėlgi tai – dailus miestelis, pasižymintis pastelinėmis alyvų bei citrinų spalvomis, vietomis paryškinamas sodriai avietine spalva dėl šalia augančių spalvingų krūmų. Miestelį taip pat mėgsta pasaulio garsenybės, o jo vaizdai irgi buvo naudojami įvairiuose filmuose. Svarbiausias Amalfio statinys – tai pagrindinėje miestelio aikštėje Piazza Duomo esanti XI a. Sant’Andrea katedra, kurią norint aplankyti teks užlipti ne vieną laiptelį.

Ravelas

Na, ir baigiant savo kelionę po Sorento pusiasalį bei Amalfio pakrantę užsukime į kalnuose esantį miestelį – Ravelą. Čia yra keli labai prabangūs viešbučiai, kurie puikuojasi pačiose geriausiose Ravelo dalyse, nuo kurių atsiveria nepakartojami ir dideles platybes aprėpiantys Kampanijos bei Tirėnų jūros vaizdai. Miestelyje reikėtų aplankyti pagrindinius miesto objektus – tai Villa Rufolo ir Villa Cimbrone. Nuo šių sodų-muziejų atsiveria patys gražiausi Amalfio pakrantės vaizdai, be to, soduose auga įvairios spalvotos bei kvapnios gėlės, o juos puošia įvairios klasikinės skulptūros, kurios susiliedamos su vietos gamtovaizdžiu atrodo itin patrauklios. Įėjimas į Villa Cimbrone – 6 eurai, o į Villa Rufolo – 5 eurai. Beje, Villa Cimbrone sodai priklauso viešbučiui, bet yra atviri publikai, taip kad galite drąsiai juos aplankyti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.